Hlavní obsah

Letošní Miss Universe se stala Portoričanka

– LOA ANGELES

Portoričanka Zuleyka Riverová-Mendozová se stala v soutěži Miss Universe novou královnou krásy. Jde o pátou nejcennější trofej pro tuto karibskou zemi.

Článek

Nová miss vzešla z osmdesátky účastnic z celého světa, mezi nimiž nechyběla ani devatenáctiletá Češka Renata Langmannová. Ta se ale neprobojovala ani mezi 20 vybraných dívek pro užší finále.

Riverová-Mendozová na tiskové konferenci zkolabovala a byla odvezena na ošetření. Zástupce soutěže ale všechy zúčastněné ubezpečil, že šlo jen o mdloby způsobené horkem a těsným oblečením. Z nevolnosti se prý dívka již dostala a je v pořádku.

V 55. ročníku soutěže se krásky z celého světa utkaly ve třech disciplínách: plavání, předvedení večerní toalety a rozhovoru. Dvouhodinová estráda se vysílala do 170 zemí.

Riverová-Mendozová převzala žezlo po loňské Miss Universe, Kanaďance Natalii Glebové, která je ruského původu. Vítězka bude tradičně cestovat po světě a bude činná v humanitární oblasti. Glebová se zaměřila na AIDS.

Významnějšího českého úspěchu ve světových soutěžích krásy dosáhla v roce 1995 někdejší Miss ČR Monika Žídková, která zvítězila na Miss Europe, o tři roky později skončila první vicemiss 1998 Alena Šeredová na čtvrtém místě v soutěži Miss World.

Reklama

Související články

Česká Miss bude soutěžit bez spodního prádla

Česká Miss Renata Langmannová je už připravena 5. července odletět do Los Angeles, kde se bude ucházet o titul nejkrásnější dívky světa - Miss Universe. Došity...

Uspěje Češka Langmannová na Miss Universe?

Příliš velké úspěchy letošní České Miss Renatě Langmannové na světové soutěži Miss Universe neprorokuje například její loňská kolegyně Kateřina Smejkalová....

Výběr článků

Načítám