Hlavní obsah

Lékaři z první linie si rovnou z práce odběhli říct své ano

Novinky, das

Lékaři z první linie pečující o těžce nemocné s koronavirem se rozhodli přes všechna omezení a problémy s tím související dodržet termín své plánované svatby. Anestezioložka Elif Akova a chirurg Alisan Berk Deniz z tureckého Istanbulu si odběhli říct své ano přímo z nemocnice, kde pracují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Roušky, fonendoskopy, bílé pláště: Svatba lékaře a lékařky z první linie v IstanbuluVideo: Reuters

 
Článek

Přestože plánovali velkou svatbu, rozhodli se vzít i za velmi složitých podmínek a značných omezení vyplývajících z opatření, jež turecká vláda učinila v souvislosti s koronavirovou epidemií.

Své ano si tak řekli ve svém pracovním oděvu, v malé obřadní síni istanbulské Cekmekoy Wedding Palace, a to jen před zraky svých rodinných příslušníků.

Turecko je po USA a Evropě nejvíce postižené pandemií

Koronavirus

„Plánovali jsme velkou svatbu, které by se kromě nejbližších zúčastnili i další příbuzní, včetně všech našich přátel, ale situace je taková, jaká je. Zvolili jsme tedy alespoň tuto formu. Přestože jsme spolu šťastní, je náš den D spjat i s určitou hořkostí z daných okolností,” svěřila se novomanželka.

Reklama

Související články

Svatby v době koronavirové

Více jak měsíc se lidé nejen u nás nesměli brát. Neumožňoval jim to nouzový stav a nařízení vlády, které uzavření manželství nepovažovalo za neodkladnou úřední...

Snoubenci nemusí mít při svatbě roušku

Snoubenci, kteří se rozhodnout uspořádat od 20. dubna svatbu, nemusí mít během obřadu roušku. Sdělilo to ministerstvo vnitra. Svatby se od příštího týdne mohou...

Výběr článků

Načítám