Hlavní obsah

Které úpravy obočí nás dělají staršími

Novinky, Dana Sokolová

Obočí rámuje naše oči, umí je opticky zvětšit, otevřít, rozjasnit a zároveň dodat výraz a šmrnc celému obličeji. Ne každá úprava obočí je nám ale ku prospěchu. Existuje několik kroků, které vám nejen uberou na kráse, ale i přidají roky.

Foto: Profimedia.cz

Příliš úzké obočí i špatně vytvarovaný oblouk mohou vzhledu ublížit.

Článek

Příliš velká mezera mezi očima

Pokud je obočí příliš blízko sebe, naše tvář vypadá zamračeně a oko se opticky zmenšuje. Nepřirozeně ale může působit, i když v zápalu vytrhávání obočí vznikne příliš velká mezera nad kořenem nosu.

Obočí by mělo vždy začínat nejdále u vnitřního koutku oka. Končit by mělo tam, kde je přímka, která vznikne, když si přiložíte tužku na jednu stranu nosu s vnějším očním koutkem.

Nejčastější viníci podmračeného a unaveného výrazu a rady, jak na ně

Styl

Obočí bez oblouku

Správně vytvarovaný oblouk obočí dokáže omladit, naopak špatně zvolený přidat roky.

A jak tedy správně obočí vytvarovat? Nejvyšším bodem obočí by měla být tzv. stříška, která oko opticky otvírá, dělá ho větší, jasnější a celkově modeluje tvář. Jedná se i o skvělou pomůcku, která pomůže, pokud padá horní víčko nebo nás trápí otoky očí.

Stříška by se přitom měla nacházet tam, kde končí dvě třetiny délky obočí, zbylá třetina obočí by měla směřovat dolů.

Obecně pak platí pravidlo upravovat obočí shora jen minimálně a soustředit se na jeho úpravu ze spodní části.

Pozor si také dejte, aby obočí nebylo příliš krátké, jelikož ubírá na kráse očím, dělá je menší a často vypadají, že jsou příliš daleko od sebe.

Foto: archív firem

Péče a zkrášlující přípravky na obočí

Foto: RefectoCil booster - obsahuje výtažek z karibského korálu trsovníku lékařského a lze ho používat k podpoře růstu řas i obočí. Výsledky uvidíte už po šesti týdnech používání, beautylash.cz 1890 Kč; Elizabeth Arden Prevage Brow Enhancing Serum - růstové sérum pro řasy a obočí - obsahuje exkluzivní peptidový komplex obohacený o vitaminy, botanické výtažky a další posilující látky. Díky nim podporuje přirozený růstový cyklus řas, které tak získávají svěží, zdravý a celkově revitalizovaný vzhled už za 2 týdny, 2430 Kč; Guerlain La Petite Robe Noire Gel na obočí a rozjasňovač. Řasenka na obočí definuje každý chloupek samostatně, pro zvýraznění a fixaci obočí. Rozjasňující tužka se pak postará o projasnění oblasti pod obloukem obočí či koutků očí, Marionnaud 859 Kč; L’Oréal Paris Age Perfect Brow Densifier řasenka na obočí, od 199 Kč; Dermacol Powder Eyebrow Shadow pudrový stín na obočí - praktická tužka s aplikátorem, který nabere ideální množství stínu a umožní vám vykreslit dokonale přesnou linii obočí, 199 Kč; Annabelle Minerals Paletka na obočí Brow Like Wow - obsahuje tři zapečené stíny na líčení obočí v přirozených barvách. První – bílobéžový stín má za účel projasnit nadočnicové oblouky. Druhý – chladný šedohnědý stín je určen k dosažení jemného efektu. Třetí – intenzivní teplý hnědý stín je určen osobám s tmavší pletí a tmavými vlasy, 399 Kč

Přehnané ztenčování

V dnešní době je trendy přirozené hustší obočí. Jeho přehnané ztenčení tak celkovému dojmu spíše ublíží.

Pokud se vám stane, že to s pinzetou přeženete, pak obočí raději domalujte pomocí domácích barev na obočí. Ale ani s domalováním to nepřehánějte, snažte se, aby obočí působilo přirozeně.

Microblading - úprava obočí, která omlazuje a mění výraz v obličeji

Styl

Špatně zvolená barva či odstín

Při domalování obočí vždy důkladně zvažte výběr správného odstínu barvy. Obočí by mělo vypadat co nejpřirozeněji, proto odbornice doporučují použít paletku s pudrovými barvami, které lze použít jednotlivě, či je vzájemně míchat pro dotvoření ideálního odstínu vycházejícího z barvy vlasů.

Příliš výrazné obočí působí nejen nepřirozeně, ale také ubírá na kráse.

Mezery v obočí či velmi řídké obočí

Hustotu obočí lze obnovit pomocí speciálních sér a boosterů, které podporují jeho růst. Pokud nechcete čekat, pak vsaďte na permanentní make-up v podobě mikroblandingu apod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám