Hlavní obsah
Domácí kváskový chléb. Foto: Profimedia.cz

Koronavirová epidemie povýšila i pečení chleba na umění

Doba koronavirová s sebou kromě nejrůznějších negativ přinesla i spoustu pozitiv. Mnozí lidé například zjistili, že si spoustu věcí zvládnou udělat doma sami, a to často i lépe. Vše začalo šitím roušek, postupně pokračovalo domácím pečením rohlíků či chleba a další výrobou věcí. Mnohé to navíc začalo skutečně bavit a i takové pečení chleba často povýšili na umění.

Domácí kváskový chléb. Foto: Profimedia.cz
Koronavirová epidemie povýšila i pečení chleba na umění

Říká se, že kdo někdy ochutná domácí kváskový chléb, už nebude chtít jíst nic jiného. Na výrobu takového chleba podle našich předků ale není dobré spěchat, proto si na jeho upečení mnozí lidé do příchodu koronavirové krize nenašli čas.

V posledních měsících a týdnech se ale vše změnilo. Kvůli zavřeným obchodům, restauracím, školám, ale i dalším podnikům a službám zůstala spousta lidí doma a začali mít tak i čas na věci, které do té doby odkládali.

Mnozí se tak vrhli i na pečení domácího pečiva a sociální sítě začaly pomalu a jistě zaplňovat fotografie s prvními pokusy. Postupem času se většina pekařů a pekařek natolik zdokonalila, že jim přestalo jít jen o skvělou chuť chleba, ale začali hledět i na jeho vzhled. Díky kreativitě a nejrůznějším invencím se tak některé bochníky doslova proměnily v umělecká díla.

Trend kombinující pečení a lásku k zahradničení

Sociální média v posledních týdnech zaplavily fotky pekařů z celého světa, kteří z oblíbeného italského chleba vytvářejí obrazy plné zahradních květů, zeleniny, ale i lučního kvítí. Naleznete je pod hastagem #focacciaart.


Může se vám hodit na Zboží.cz:
yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků