Hlavní obsah

Kancelářská móda v barvách

Novinky, Eva Dvořáková

Mnoho žen má v práci striktně předepsaný outfit. Většinou jej tvoří společenské kalhoty, košile a sako. Alternativně se pak dá pracovat se sukněmi či šaty. Pokud také pracujete v instituci, kde si zkrátka nemůžete vzít na sebe, co se vám ráno před zrcadlem zlíbí, nevadí. I tak můžete do svého šatníku zanést rafinovanost zářivých barev.

Foto: Profimedia.cz

Vneste do předepsaného dress codu trochu barev.

Článek

V hlavní roli: Barevná sukně

Vybočte z řady a oživte kancelářskou šeď výjimečnou žlutou pouzdrovou sukní. Do ní zakasejte zajímavou volnou bílou halenku s černým vzorem a jako svršek zvolte vypasované černé klasické sako.

Zbytek doplňků laďte opět do černa, dalším barvám se raději vyhněte. Žlutá a černá jdou dohromady, ale je vždy vhodné zjemnit vše bílou barvou, aby celek nepůsobil příliš drsně a usedle. Proto je v tomto případě vhodná bílá vzdušná halenka, která celek osvěží a přidá mu na eleganci.

Foto: Archiv firem

Halenka, Gant, 899 Kč. Lodičky Gino Rossi, 2899 Kč. Sako, H&M, 899 Kč. Psaníčko, DKNY, 4050 Kč. Sukně, Topshop, info o ceně v obchodě.

V hlavní roli: Zářivé šaty

Nenechte se zmást monotónností kancelářských outfitů. Téměř bez výjimek všichni nosí bezedné variace šedé, černé, v některých případech i bílé. Jděte na to jinak a k šatům se skládanou sukní oblékněte kousky v jemně béžové, až zlatavé barvě. Nebojte se dlouhého vlněného kabátu ani netradiční minimalistické kabelky z imitace kůže.

Nadčasové jsou lodičky na jehlovém podpatku s lesklou stříbrno-zlatou úpravou i vlněný šedý klobouk.

Foto: Archiv firem

Klobouk Scotch&Soda, Answear, 799 Kč. Lodičky Gino Rossi, Answear, 2899 Kč. Kabelka Mat&Natt, Urbanlux, info o ceně na webu. Zavinovací kabát, Elisha, 7870 Kč. Šaty, Sophisticated by Veronika, 4290 Kč.

V hlavní roli: Společenské kalhoty

Že se do kanceláře nehodí květinové vzory? Opak je pravdou. Například společenské světlé kalhoty s barevným květinovým vzorem můžete doladit o bílé body se stojáčkem a 3/4 rukávy.

Zapomeňte ale na černou. Raději zkuste šedý blejzr a boty i kabelku ve světle hnědé barvě.

Foto: Archiv firem

Sako, Orsay, info o ceně v obchodě. Boty Gino Rossi, Answear, 1899 Kč. Kabelka, DKNY, 11030 Kč. Body, H&M, 389 Kč. Kalhoty, Orsay, ifno o ceně v obchodě.

V hlavní roli: Červené propínací sako

Že červená a oranžová jdou dohromady, už se nějakou dobu ví. Proto se nebojte zvolit oranžový top společně s červeným sáčkem. Dále využijte služeb klasickým černých kalhot. Pokud vás trápí kila navíc, svěřte se těm, které mají vyšší elastický pas.

Vtipný detailem mohou být lodičky sladěné buďto s topem, anebo se sakem, zde se fantazii meze nekladou. Čím ale zaručeně upoutáte, je nadčasový kabát s klopami ve světle šedé až stříbrné barvě. K němu slaďte i kabelku, do které se pohodlně vejde i notebook.

Foto: Archiv firem

Tričko, F&F, 279 Kč. Lodičky Solo Femme, Answear, 2099 Kč. Kabát, Topshop, cca 3845 Kč. Sako, Orsay, info o ceně v obchodě. Kabelka, C&A, 550 Kč. Kalhoty, F&F, 469 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám