Hlavní obsah

Jaké jsou trendy v jarních botách pro letošní sezonu

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako loni i letos jsme prakticky přeskočili jaro a ze zimy jsme vkročili do počínajícího léta. Alespoň teploty kolem dvaceti stupňů o tom svědčí. Dejte sbohem kotníčkovým botám a nahraďte je novými módními kousky. Máme pro vás tipy na stylové tenisky, elegantní sandálky i pohodlné mokasíny.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Toms

Článek

Sandálky na podpatku

Pokud toužíte po ladném kroku, pak si pořiďte do svého botníku alespoň jeden pár elegantních páskových sandálků, které se hodí jak k sukním, tak kalhotám. Vsaďte na odstíny béžové či hnědé, které skvěle splynou s pokožkou a prodlouží tak nohy, nebo barevné či metalické, které zase pozvednou jakýkoliv outfit.

Pohodlnou variantou jsou sandálky na blokovém nižším podpatku. Na večer či na významnější události se pak hodí spíše ty na úzkém, které vám dodají na sex-appealu.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře. Béžové, CCC, 2199 Kč. Hnědé, CCC, 1699 Kč. Na zavazování, Zara, 1599 Kč. Béžové, CCC, 1899 Kč. Růžové, Deichmann, 699 Kč. Zlaté, Zara, 1999 Kč.

Velmi trendy jsou také sandálky s úzkými pásky a hranatou „špičkou”, po vzoru značky Bottega Veneta. Ty se hodí zejména pro módní milovnice, které vyznávají jednoduchý styl a mají smysl pro kombinování neotřelých kousků.

Baleríny a mokasíny

Baleríny patří spolu se sandály mezi nejoblíbenější jarní a letní obuv. Na rozdíl od sandálů bez podpatku ale působí více sofistikovaně - to proto, že připomínají lodičky a hodí se tak i do společnosti či práce, ve které panuje dress code.

Letos jsou v módě zejména klasické baletkové modely v neutrálních či metalických barvách.

Jarní inspirace podle zpěvačky Ashley Robertsové

Styl

Mokasíny patří k nadčasové britské klasice, se kterou také nikdy nešlápnete vedle. Pokud vám v botníku ještě chybí, vsaďte na ně a pořiďte si letos na jaře alespoň jeden pár. Oceníte nejen komfort této obuvi, ale také univerzálnost při kombinování s různými outfity - od elegantních až po sportovní.

Foto: archiv firem

Zelenkavé mokasíny, Kazar, 2990 Kč. Zelenkavé balerínky, Hogl, 3299 Kč. Červené mokasíny, Kazar, 3990 Kč. Béžové balerínky, H&M, 299 Kč. Stříbrné, Zoot, 499 Kč. Hadí, Deichmann, 699 Kč.

Nazouváky

Při teplotách nad dvacet stupňů se nemusíte bát sáhnout po stylových nazouvácích. Vyberte si takové, které budou ladit k vaší garderobě.

Klasikou jsou ty v přírodních tónech, které se hodí i k rozevláté letní módě, ale pokud chcete trochu zaexperimentovat, vyberte barevné nebo ty, které mají silnější podešev.

Foto: archiv firem

Gumové, Crocs (prodává Urbanlux), 1799 Kč. Béžové, Kazar, 3990 Kč. Žluté ortopedické, Birkenstock, 1999 Kč. Žluté placaté, F&F, 399 Kč. Metalické, H&M, 999 Kč. Bílé, Toms (prodává Urbanlux), 1780 Kč. Hnědé, Toms (prodává Urbanlux), 2590 Kč.

Do módy se vracejí i gumové nazouváky, které působí sice extravagantně, ale při správném kombinování přidají outfitu špetku vtipu a unikátnosti.

Tenisky

Tenisky jsou pro mnohé synonymem k celoroční obuvi. Nejlépe se ale hodí právě na jaro, protože se v nich noha nepotí, ani nemrzne. Pokud se poohlížíte po novém páru, vsaďte na klasické modely v bílé barvě, které můžete nosit prakticky s čímkoliv.

Od papeže k Madonně a zase zpět. Legendární martensky slaví 60. narozeniny

Styl

Trendy záležitostí jsou pak tzv. ošklivé tenisky, kterým se ve světě přezdívá ugly shoes, ugly sneakers, chunky nebo dad sneakers. Ale nenechte se názvem zmást. Naopak jde o trendy bláznivé tenisky.

Mají vyšší, robustní podrážku, tudíž menším postavám přidají i pár centimetrů navíc. Kombinace různých materiálů a barev je více než žádoucí, stejně tak výrazné šněrování. „Ošklivky“ jsou extrémně pohodlné a hodí se k jednoduššímu outfitu, který jim umožní zazářit.

Foto: archiv firem

Černé, Converse, 2244 Kč. Bílé s béžovým pruhem, Zara, 1299 Kč. Hadí, Zara, 999 Kč. Bílé s růžovou patou, Kazar, 2990 Kč. Bílé se stříbrnou, Hogl, 4799 Kč. Bílé s červenou patou, Hogl, 4799 Kč. Duhové, Vans, 1990 Kč.

Reklama

Související články

Z šatníku herečky Jessicy Bielové

Osmatřicetiletá Jessica Bielová je uznávaná herečka známá například z filmů Iluzionista či Lekce neslušného chování. Kromě bohaté filmografie stojí za...

Výběr článků

Načítám