Hlavní obsah

Jaké jsou novinky a trendy v dětské obuvi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při výběru bot bychom měli dávat pozor nejen na rozměr, ale také například na typ podrážky, vložky a samotný materiál obuvi. U dětských modelů by tato kritéria měla platit dvojnásob. Jaké jsou novinky v obuvi pro ty nejmenší a podle čeho vybírat?

Foto: archiv firmy

Kožené tenisky na suché zipy, Vasky, 1999 Kč

Článek

Prvobotky

Nákup prvních botiček, tzv. capáčků, bývá velmi emotivní. Nenechte se ale zlákat jejich roztomilostí. I u prvobotek jsou důležité jejich vlastnosti, které musí splňovat přísná ortopedická kritéria.

Na těchto základech vznikla nová kolekce mladé návrhářky Sabiny Rich. Kolekce vychází nejen z jejího pohledu na zdravé obouvání a šíření povědomí o zdraví chodidel, ale současnou novinkou se také snaží ukázat, že barefoot a ortopedické boty jdou ruku v ruce a je potřeba s nimi zacházet správně dle individuální diagnózy dítěte.

Vybírat můžete mezi capáčky, teniskami i zimními modely. Součástí může i nemusí být gumová měkká pružná podešev, která je doporučena, pokud dítě alespoň dva měsíce chodí.

Foto: archiv firmy

Barefoot capáčky: Modré, 949 Kč. Růžové, 799 Kč. Zelené, 799 Kč. Černé, 999 Kč. Vše Sabina Rich

Foto: archiv firmy

Barefoot capáčky, Sabina Rich, cena od 799 Kč

Pro starší

Pokud patříte mezi milovníky firmy Vasky, kterou založil mladý podnikatel Václav Staněk, jemuž se přezdívá druhý Baťa, pak vás nejspíše potěší jejich novinka - dětský segment.

Jednoduché tenisky s názvem Teny Mini jsou celokožené, nohu udrží v teple v chladnějších podzimních i jarních dnech, nicméně umožní noze dýchat, aby se příliš nepotila.

Dětská chodidla potřebují péči

Děti

„Naše dětské boty jsou ručně šité. Mají jednoduchý nadčasový design v tradičních barvách oblíbených u dětí,” popisuje Václav Staněk.

Tenisky mají certifikát Žirafa a ukrývají v sobě anatomickou stélku. Dále mají prostornou kulatou špičku a poskytují dostatek místa pro prsty s pevnou patou, která nabídne dětské nožce pohodlí a správnou oporu. Nechybí zapínání na suchý zip, který ocení jak děti, tak rodiče.

Foto: archiv firmy

Kožené tenisky na suché zipy, Vasky, 1999 Kč

Foto: archiv firmy

Kožené tenisky na suché zipy, Vasky, 1999 Kč

Do bláta i na doma

Pokud hledáte boty, které zvládnou jakékoliv počasí bez poskvrnky, pak vybírejte mezi gumovými modely. I zde je ale potřeba sledovat, jakou mají dané modely stélku a jestli kopírují dětskou klenbu.

Na doma jsou pak skvělým společníkem ortopedické pantofle s kožíškem i bez, které zdobí oblíbené dětské postavičky.

Foto: archiv firmy

Zimní boty, 1519 Kč. Nazouvací s Mariem, 1359 Kč. Nazouvací s motivem Ledového království, 1359 Kč. Fialové, 759 Kč. Holínky žluté, 899 Kč. Vše Crocs, prodává Urbanlux

Oblíbné barefooty

Barefootová obuv je vyráběna v anatomickém tvaru chodidla, má nulovou podporu nožní klenby a nulový sklon mezi patou a špičkou, a tak se mohou chodidla svobodně pohybovat tak, jak je jim přirozené.

Ultratenká oděruvzdorná podrážka zaručí maximální smyslovou zpětnou vazbu, díky tvaru a dokonalé ohebnosti modely poskytnou svobodu pro chodidla po celý den.

Na co si dát pozor při výběru dětské obuvi

Děti

Dětské varianty barefootů vycházejí z modelů pro dospělé. Mají ale uzpůsobený nejen tvar, ale také například zapínání, které je na praktické suché zipy.

Foto: archiv firmy

Šedé, 2190 Kč. Leopardí, 1607 Kč. Sandálky, 1672 Kč. Vše Vivobarefoot

Vyzkoušejte hybridy

Další novinku v dětském obouvání přinášejí Petr Procházka a Michaela Matějková. Ti nejdříve přišli s nápadem ponožkobot pro dospělé, kdy při cestách v Norsku chtěli ulevit svému kamarádovi od bolesti zraněné nohy.

Tehdejší studenti práv a psychopatologie se rozhodli založit vlastní značku Skinners a uvést na trh nový produkt – ponožkobotu. Od svého vzniku prodali více než 400 000 kusů ponožkobot do více než 120 zemí a zanedlouho přibyla i dětská varianta. Jaká je jejich výhoda?

Foto: archiv firmy

Skinners pro děti, 990 Kč

Ponožkoboty jsou velmi lehké a kompaktní. Dokonce se dají srolovat do drobných ruliček, proto v batohu nezaberou žádné místo. Svrchní část připomínající ponožku je tvořena z umělých a přírodních vláken, která zabezpečí nejen odvod vlhkosti, výdrž, ale zajistí, že ponožkoboty perfektně padnou.

Spodní vrstva vyrobená z otěruvzdorných švédských polymerů a nejjemnějších italských vláken za pomoci unikátní bezodpadové technologie nožku ochrání před jakýmkoliv terénem, který navíc nebude klouzat.

Foto: archiv firmy

Skinners pro děti, 990 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Proč jsou děti tak líné

Nový školní rok je za dveřmi, ovšem vaše dítko, jak to vypadá, bude stávkovat stejně jako loni. Jediné, co chce, je hrát videohry a dívat se na televizi. Proč...

Výběr článků

Načítám