Hlavní obsah

Gravidní a šik aneb Móda pro těhotné může být i zábava

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho žen si v těhotenství stěžuje, že je na trhu nedostatek těhotenské módy. Jenomže v dnešní době, kdy se dá oblečení nakupovat i po internetu, není pořizování módy pro budoucí maminky nic náročného.

Foto: Profimedia.cz

Těhotenství je pro mnoho žen jedním z nejkrásnějších období vůbec. Často ale trpí nedostatkem módní inspirace.

Článek

Hlavní je nebát se kombinovat. Ani ženy v očekávání se nemusí halit do volných, kolikrát až pánských triček a bříško schovávat. Naopak. Trendy velí s břichem ven. Oblékněte jej do krásné tuniky, šatů anebo filtrovaného topu. Inspiraci se meze nekladou.

Krásných a šik maminek, i díky módním blogům, stále přibývá. A právě ty jsou důkazem toho, že to jde!

S flitry i břichem na párty

Čeká vás večírek nebo oslava narozenin? Nevyhýbejte se tomu. Pokud vás netrápí zdravotní problémy, vězte, že na trhu pořídíte i maminkovské „párty” věci. Zkuste například těhotenský top s flitry a k němu velmi moderní úzké těhotenské skinny džíny. Chvilku určitě vydržíte v lodičkách, a pokud ne, vezměte za vděk pohodlnými balerínami nebo nízkými kozačkami.

Skvěle bude vypadat barevná bunda nebo křivák a metalické psaníčko ladící s flitrovaným topem.

Foto: Archiv firem

Top s flitry, H&M, 699 Kč. Lodičky, Aldo, 2399 Kč. Kožený křivák, Sophistic by Veronika, 12499 Kč. Kožené psaníčko, Zuzana Kubíčková, 3400 Kč. Úzké džíny, H&M, 899 Kč.

Hlavně pohodlně

Pohodlně ven vyrazíte, pokud obléknete džíny rovného střihu. A proč nevyzkoušet rovnou ty se záplatami? Už se nemusíte omezovat na neforemné a nepadnoucí režné kalhoty, nebo nudné tmavé kalhoty pytlovitého střihu, naopak je na čase experimentovat. Hlavní je ale samozřejmě pohodlí. Proto na procházku do přírody zvolte pohodlné tenisky a batoh na záda.

Mnohé firmy specializující se na oblečení pro nastávající maminky nabízejí i speciální křiváky nebo mikiny, za které by se nemusely stydět ani ty, které ještě těhotenství zdaleka neplánují.

Praktickým kouskem do šatníku je nepromokavá šusťáková bunda se vsadkou pro miminko, kterou můžete nosit před i po porodu.

Foto: Archiv firem

Boty, Vans, Destroy. Bunda Mama.licious, Zoot, 1169 Kč. Těhotenská bunda se vsadkou na miminko, Bonprix, 1599 Kč. Těhotenslé džíny se záplatami, Mama.licious, Zoot, 1389 Kč. Batoh, Mat&Natt, Urbanlux.

Pohodlné šaty a tuniky

Velmi pohodlně a dobře se jistě budete cítit, pokud vsadíte na tuniky a košile. Těch nabízejí prodejci opravdu nespočet. Nemusíte se ale nutně zahalovat do tmavých barev. Zkuste na jaře například krásně lososové šaty sladit s náhrdelníkem a balerínkami v jemně mentolovo limetkové barvě. Romantický look podpoří zvlněné vlasy anebo ledabylý drdol.

V nepříliš příznivém počasí jistě poslouží tmavé legíny anebo speciální těhotenské silonky.

Foto: Archiv firem

Náhrdelník, Mohito, info o ceně v obchodě. Balerínky, Crocs, 669 Kč. Tunika, Mama.licious, Zoot, 1249 Kč. Kabelka, Mohito, info o ceně v obchodě.

Zvony a éra rocku

Rockovějšího looku, na koncert nebo na posezení s přáteli dosáhnete klidně i s pomocí rozšířených džínů. „Zvonáče” jsou letos společně s návratem 70. let velkým trendem.

Laďte s bordó topem a křivákem, který může zůstat rozepnutý. Doplňky v černé barvě jsou tím nejjednodušším a zároveň nejefektivnějším řešením.

Foto: Archiv firem

Kožená kabelka, Zara, 1599 Kč. Kožená bunda, Mango, 2999 Kč. Boty, Aldo, 2999 Kč. Tričko, Mama.licious, Zoot, 489 Kč. Kalhoty do zvonu, H&M, 899 Kč.

Kvalitní top nebo šaty jako základ šatníku

Přemýšlíte, čím osvěžit svůj šatník na jaro? Rozhodně by vám neměla chybět pruhovaná halenka nebo spíše šaty, které se hodí jak k legínám, tak třeba i k úzkým džínám z tmavého nebo vyšisovaného denimu. Můžete ji obléknout na několik způsobů.

S bílou, v kombinaci s kabátkem, nebo světlou „camel” vestou a světlými legínami. Pokud si ani v těhotenství nechcete odpustit pár centimetrů k dobru, vsaďte na pohodlné boty na klínku.

Foto: Archiv firem

Pruhované šaty, Bonprix, 499 Kč. Kabelka, C&A, 398 Kč. kabát, Orsay, info o ceně v obchodě. Vesta, F&F, info o ceně v obchodě. Sandálky, Crocs, Urbanlux, 1970 Kč.

Zde je několik variant, jak zůstat stále šik. Noste šaty a krásné zavinovací kabátky. Není nutné zahalovat se do neforemných pytlovitých střihů.

Foto: Archiv firem

1. Bonprix, 899 Kč. 2. Mama.licious, Zoot, 1999 Kč. 3. a 4. H&M, 799 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám