Hlavní obsah

Elegance v barvách podzimu

Novinky, Eva Dvořáková

Počasí nám ukazuje, že už se nevyhnutelně blíží podzim. Období dlouhých svetrů, zateplených vest, silonek a vlněných šatů a kabátů. Když rtuť teploměru začíná nemilosrdně klesat směrem k nižším teplotám, rozhodně to neznamená, že by ženy měly zanevřít na eleganci.

Foto: Profimedia.cz

Elegantní outfit vykouzlíte i bez bot na vysokém podpatku.

Článek

Letní teploty jsou nenávratně pryč, už se nedočkáme exotických třiceti stupňů. Léto pomalu střídá podzim a tomu je samozřejmě třeba přizpůsobit i šatník, jinak bychom si mohli koledovat o pořádné nachlazení.

Jak být na podzim elegantní? Jde to. Nejlepšího, nejelegantnějšího a nejefektnějšího výsledku však docílíte pomocí kombinace vysoce módních podzimních barev.

Ptáte se, jaké to jsou? Inspiraci nemusíte hledat daleko. Stačí se podívat buď kolem sebe, nebo zavzpomínat a „vylovit” z paměti barvy podzimního spadaného listí.

Koňakové doplňky

Obecně platí, že do teplých podzimních barev spadají všechny odstíny červené, tedy vínová, cihlová a tmavě oranžová. Také zelené odstíny, khaki, tmavě žlutá, hnědá i béžová.

Foto: Archiv firem

Džíny F&F, 599 Kč. Kabelka CCC, 899 Kč. Boty CCC, 899 Kč. Tunika Just Cavalli, Fashiondays. Citronovy kabát Tamsin London, 1850 Kč.

Společně s těmito teplými barvami ale módní návrháři vyhlásili trend v podobě pastelových podzimních kabátů, které se s teplými tóny musí kombinovat velice jemně a s citem.

Kombinace teplých tónů

Pokud se necítíte na studené odstíny, volte teplé barvy, jako je tmavě červená či sytě žlutá. Kombinace teplých barev v podobě kabátu a svetru dokáže rozveselit i studený a deštivý podzimní den.

Foto: Archiv firem

Žlutý svetr F&F, 749 Kč. Kozačky na podpatku Nerogiardini, 4490 Kč. Červený kabát H&M, 4499 Kč. Kabela Tamsin London, 1170 Kč. Vínové slim kalhoty Cheap Monday, Zoot 1729 Kč.

Kůže a květiny

I na podzim si můžete dovolit nosit sukně a šaty. Pryč je ovšem období vhodné na materiály, jako je satén či jemné tkaniny. V pošmourném dni volte koženku či kůži, vlněné šaty, sukně či overaly. Nic nezkazíte ani květinovým potiskem.

Foto: Archiv firem

Košile Zoot, 999 Kč. Malá kabelka Matt&Nat, 2060 Kč. Květovaný kabát Karen Millen, info o ceně v obchodě. Hnědá sukně Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Lodičky Mohito, 899 Kč.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám