Hlavní obsah

Džínové jaro - nestárnoucí klasika doplněná o výšivky a aplikace

Novinky, elf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte oděvní materiál, který lze bez výhrad nazvat univerzálním? Tuto kategorii jednoznačně reprezentuje zpravidla modře zbarvená tkanina nazývaná denim nebo džínovina. Letošnímu jaru bude její škála modrých tónů slušet!

Foto: Archiv firmy

Kalhoty z nové kolekce značky Guess Jeans

Článek

Džínovina už dávno není jen textilií určenou pro pracovní oděvy. Své neochvějné a stabilní místo si získala nejen v běžných kolekcích všech módních řetězců, její fluidum dlouhá léta okouzluje i návrháře věhlasných značek a mezi nejžhavějšími trendy se objevuje s takřka železnou pravidelností.

Čím nás módní tvůrci na jaře překvapí a co si pořídit, abychom potenciál denimu v nové sezóně využily beze zbytku v nejaktuálnějších trendech? Inspirujte se!

Foto: Archiv firem

foto

Džínové kousky sice už po léta razí poměrně jednotný styl, jejich jednoduché střihy ale nestárnou. Dovedete si třeba svůj šatník představit bez klasické džínové bundy, tzv. džínsky? Pokud jste si na ni milé dámy zatím netroufly, pak přestaňte váhat, právě nastal ten pravý čas si ji pořídit.

Skvěle se hodí třeba k barevným jarním šatům se zvýrazněným pasem. A patříte-li k těm, které se bez ní už léta neobejdou, pak zkuste svůj jarní styl oživit její letošní novinkou - prodlouženou variantou.

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Podobně stabilním a nestárnoucím kouskem jsou i košilové šaty s knoflíkovou lištou, nebo propínací od výstřihu až dolů. Můžete je přepásat v pase, nebo si přes ně přehodit kratší bundičku, doplnit je legínami či skinny džínami, nebo je v parném létě nosit jen tak. Univerzálnější kousek zkrátka nenajdete.

Foto: Archiv firem

Foto archiv

Vedle klasických džínových kalhot jsou opět v hledáčku módních znalců džínové overaly nebo kalhoty s laclem. Pravda, vzhledem k jejich složitějšímu oblékání nepatří k nejpohodlnějším, jejich kouzlo a mladistvý vzhled ale nad negativy převládají.

Foto: Archiv firem

foto

Stylovou alternativou pro ženy, které nepřišly na chuť džínovým kalhotám, jsou nejnovější denimové sukně obohacené o sexy prvky – jsou sešívané z kousků, obsypané volány, asymetrické, zkrátka pohled přitahující must have jarní garderoby.

Foto: archív firem

Archiv firem

Připadá vám denim stále spíše jako materiál evokující sportovní styl? Pak vás možná okouzlí ryze romantické kousky ozdobené rozmanitými výšivkami.

Košile z odlehčeného denimu působí vysloveně uhlazeně, džínová bunda zkrášlená vyšívanými detaily už vůbec nepřipomíná výbavu rockerské máničky, ale povýšila na fashion kousek, kterým oživíte jednoduchý městský look.

Pokud romantice příliš neholdujete, zaujmou vás džíny obsypané nášivkami. Působí mladistvě a hravě.

Foto: Archiv firem

fotot archiv

Kontroverzní odnoží denimu jsou i letos všemožně potrhané džíny a jiné džínové kousky, které škarohlídům přijdou jako zbytečná investice. Opravdový módní fajnšmekr je ale umí skvěle využít.

Pokud se necítíte být ideální nositelkou volnějších kalhot střihu boyfriend's, kterým navíc chybí polovina plochy zakrývající stehno, nevadí, bez tohoto trendu se obejdete. Pořiďte si jen “umírněné” slimky s ležérně puklými koleny. Budete za hvězdu.

Foto: FOTO: Archiv firem

foto archiv

Výroba džínoviny bývá často napadána jako neekologická a přírodu poškozující, především pak její proces barvení a několikanásobného seprání, který kontaminuje vodu toxickými látkami. Proto se mnoho tvůrců oděvů snaží co nejvíce optimalizovat zpracování tkanin nejnovějšími ekologickými postupy nebo využívají recyklované a bio materiály.

Koupit si tak můžete třeba džíny vyrobené z recyklovaných pet lahví, nebo oblíbené plátěné nazouvací polobotky slip-on, které jsou ušity z recyklovaných starých džín.

Foto: FOTO: Archiv firem

foto archiv

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám