Hlavní obsah

Druhá nejlepší potápěčka na světě je z České republiky

Právo, Ludmila Žlábková

Mladá potápěčka Denisa Lhotová z Hořic v Podkrkonoší vybojovala před třemi týdny životní úspěch. V potápěčské základně Blue Season Bali na tichomořském ostrově Bali skončila ve finále celosvětové soutěže The Best Dive Job in the World na stříbrném stupínku. Byla přitom nejmladší účastnicí potápěčského klání.

Foto: archív Denisy Lhotové

Mladá dívka z Hořic, která oslavila na Bali své dvacetiny, si splnila životní sen.

Článek

Její neuvěřitelný příběh začal tím, že z 560 potápěčů z celého světa bylo vybráno osm finalistů. Ti byli vyzváni na cestu do Indonésie. Po jejich příletu na Bali následovaly dva dny aklimatizace a poté začátek soutěže.

Každý den budíček ve čtyři ráno, učebna, bazén a volná voda. Celých 60 dní od rána do večera, během soutěže dva dny osobního volna. Soutěžící během náročného tréninku úspěšně složili zkoušku Rescue Diver - potápěč záchranář, absolvovali kurzy první pomoci a vše zakončili profesionální kvalifikací Divemaster - průvodce pod vodou a asistent při kurzech potápění.

„Nejásalo se ale dlouho, následoval totiž vyřazovací týden, kdy každý den soutěžící plnili speciální úkoly jako například PADI prezentace, záchranná mise, výměna výstroje pod vodou, motivační řeč, průvodcování pod vodou a na závěr i pracovní pohovor. Na konci každého dne byl vyřazen nejslabší soutěžící,“ uvedla Šárka Hermanová z agentury, která Lhotovou zastupuje.

Foto: archív Denisy Lhotové

Denisa Lhotová

První vyřazenou se stala Alysia Lynnová z Kanady, následovala Anna Gieronová z Polska, Lorena Derežaninová z Chorvatska, Lisa Bauerová z Rakouska a držitelem bramborové medaile se stal Jason Lucas z Ameriky. Výsledné pořadí tří zbývajících kandidátů bylo vyhlášeno až na slavnostní uzavírací ceremonii. Třetí místo nakonec obsadila Esther Stucková z Nového Zélandu, druhé místo si vybojovala Denisa Lhotová a velmi těsně zvítězila Lorena Espínová z Kanady.

Pro naši úspěšnou reprezentantku je významnou cenou čtyřměsíční pracovní kontrakt od společnosti Abyssworld. Denisa bude pracovat jako potápěčský průvodce na lodi Markísa, kde se bude mimo jiné učit organizovat potápěčské safari, řidit člun a také základy francouzštiny a indonéštiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám