Hlavní obsah

Dnešní čtyřicátnice chtějí být více sexy a zahazují zábrany

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že dnešní čtyřicátnice jsou jiné než před dvaceti lety vypovídají i prodejci luxusního spodního prádla. Ženy o sebe nejen více dbají, ale jsou i mnohem více sexuálně aktivní.

Článek

Pryč je doba, kdy ženy nad čtyřicet upřednostňovaly bavlněné "bombarďáky" a vlastně jim bylo zcela jedno, jaké spodní prádlo nosí. Dnes mnohem častěji volí sexy střihy, push-upky, podvazky i punčochy.

Podle deníku Daily mail za tento trend mohou především televizní seriály jako byl Sex ve městě či hvězdné čtyřicátnice jako je Courteney Coxová, Julia Robertsová, Liz Hurleyová či topmodelky  Elle Macphersonová a Cindy Crawfordová.

"Ženy na svět dnes pohlíží zcela jinak. Přestože jsou mnoho let vdané a vychovaly děti, rozhodně nepodléhají svému věku a chtějí být stále sexuálně žádoucí," potvrzuje současný trend obchodnice Annette Warburtonová a dodává:

"Na požadavky dnešních čtyřicátnic již zareagovali i módní návrháři, kteří pro ně vytváří zcela nové trendy kolekce."

Více sexu i orgasmů

Podle posledních průzkumů, je až jedna třetina dnešních čtyřicátnic sexuálně aktivnější než v době, kdy jim bylo dvacet let. Dokonce, více než polovina těchto žen, v současnosti prožívá i mnohem více orgasmů. A jsou také mnohem bezprostřednější a bez zábran.

Velmi zajímavé bylo zjištění, že až třetina čtyřicátnic se nejčastěji miluje ve vaně při svíčkách, další třetina na kuchyňské lince a více jak polovina v autě.

"Ženy nad 45 let skutečně začínají upřednostňovat velmi odvážné a sexy a spodní prádlo. Z materiálů volí krajku a z barev pak červenou," potvrzuje Frances Russellová, obchodní ředitelka společnosti M & S v Anglii.

Foto: Profimedia.cz

V New Yorku se natáčel i populární seriál Sex ve městě.

Své o tom ví i Samantha ze seriálu Sex ve městě

Kim Cattrallová hraje v seriálu i ve filmech nestoudnou svůdnici a milovnici sexu. Za tu se však až do natáčení Sexu ve městě v osobním životě rozhodně nepovažovala.

Až seriál skutečně okořenil její milostný život. Dodal ji odvahu a chuť i v reálném životě. Podle ní prý zažila svůj nejlepší sex právě až po čtyřicítce a to se svým o tři desítky mladším partnerem, kanadským kuchařem Alanem Wysem.

"Seriál mi prostě dodal sebevědomí. A uvědomila jsem si, že život po čtyřicítce rozhodně nekončí a sex už vůbec ne," dodává Kim Cattrallová představitelka Samanthy Jonesové v seriálu.

Reklama

Související témata:

Související články

Věty, kterými ženy mužům otravují život

Věty, kterými dokážeme své protějšky nadzvednout, se nám zdají být nevinné, běžné, normálně konverzační. Mužům však vadí, když jsme nekonkrétní, mluvíme...

Výběr článků

Načítám