Hlavní obsah

Cybill Shepherdová: Vzrušovaly mě milostné scény mezi ženami

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka a bývalá modelka Cybill Shepherdová natočila několik výborných filmů, přesto je ve světě dodnes známá hlavně z detektivního televizního seriálu Měsíční svit.

Článek

„Už to snad ani není pravda. Točili jsme ho před pětadvaceti lety. Byli jsme tehdy s Brucem Willisem vlastně začínající herci, naštěstí ale mezi námi výborně fungovala chemie, což seriálu dodávalo šťávu,“ vzpomíná dnes už šedesátiletá Cybill.

Měsíční svit byl vlastně znovuzrozením herečky, která svou kariéru po výborné, i když malé roli v Taxikáři, kde perfektně zahrála milenku Roberta de Nira, málem ukončila.

Foto: Profimedia.cz

Diváci ji dodnes znají především ze seriálu Měsíční svit, kde hrála s Brucem Willisem.

Začínala v šestnácti letech jako modelka, když vyhrála titul Dívka Memphisu. V osmnácti s výškou 173 centimetrů a váhou 70 kilogramů vyhrála americkou Modelku roku. Stala se tak představitelkou nové plnější ženské krásy, která byla něčím zcela novým v období vyhublých modelek typu britské Twiggy. Už ve dvaceti se objevila na titulní straně prestižního časopisu Glamour. Právě tam upoutala slavného režiséra Petera Bogdanoviche a hned v roce 1971 ji obsadil do jedné z titulních rolí v americké klasice Poslední představení.

Drama, ve kterém hrála s Jeffem Bridgesem, mělo ohromný úspěch se šesti nominacemi na Oscara. Po dalších ovacích za Taxikáře (1976) ale následovala řada propadáků a v roce 1978 se Cybill rozhodla s herectvím na čas skončit. Po pěti letech se vrátila na televizní obrazovku. V roce 1985 pak stačilo několik epizod Měsíčního svitu a následující čtyři roky byla opět hvězdou.

Foto: Profimedia.cz

Cybill Shepherdová a Jeff Bridges v americké klasice Poslední představení

Další velký úspěch slavila v roce 1995 v autobiografickém seriálu Cybill, ve kterém ztvárnila herečku, jež bojuje o kariéru po dvou neúspěšných manželstvích. Od té doby se především v amerických seriálech i jako host živých show na obrazovce objevuje stále.

Osobní život měla Cybill dost bouřlivý. V devatenácti letech chodila se slavným memphiským rodákem Elvisem Presleym. Nemohla se ale vyrovnat s jeho závislostí na drogách, a tak ho v roce 1971 vyměnila za už zmíněného režiséra a producenta Petera Bogdanoviche.

Když se do svého rodného Memphisu v roce 1978 vrátila, začala chodit s kabaretním umělcem z místního nočního klubu Davidem Fordem. Vzali se a rok nato se jim narodila dcera Clementine. Po třech letech se rozvedli. V době, kdy už slavila velký úspěch v Měsíčním svitu, se Cybill po menším úrazu při natáčení seznámila s chiropraktikem Brucem Oppenheimem. V roce 1987 přišla do jiného stavu, doktora si vzala a povila mu dvojčata Cyruse a Molly. Rozvedli se v roce 1990.

Foto: Profimedia.cz

V autobiografickém seriálu Cybill z roku 1995

Cybill se neskrývá ani tím, že po dvou nevydařených manželstvích se sexem neskončila a zajímá ji vše, co se této oblasti života týká. V řadě interview mluví o sexuální zvědavosti a o tom, že by po zkušenostech s muži ráda vyzkoušela i fyzický vztah se ženou.

Nedávno na toto téma prohlásila: „V několika seriálech, například v romantickém L World o lesbických ženách, mě vzrušovaly milostné scény mezi ženami. A po tom, co vím o mužích a naší sexualitě, si dovoluji tvrdit, že většina lidí je bisexuálních. Myslím, že na tom není nic špatného, a ani do budoucna se nebudu bránit vztahu se ženou.“ Otevřeně přiznává, že byla dlouho tajně zamilovaná do Salmy Hayekové a často se jí o mexické krásce zdálo.

Foto: Profimedia.cz

Cybill Shepherdová

Cybill otevřeně podporuje hnutí za práva homosexuálů, je i obhájkyní homosexuálních manželství a jejich rodičovských práv, staví se i na ochranu žen a jejich práva na potrat.

Víte, že…

Je třetím dítětem Patty, ženy v domácnosti, a Williama, majitele obchodu s domácími potřebami.

Od dětství vynikala v atletice.

V Taxikáři s ní chtěl chodit Robert De Niro. Když ho odmítla, nepromluvil s ní až do konce natáčení, kromě role, ani slovo.

V Hollywoodu měla řadu nápadníků včetně Jacka Nicholsona.

Má tři Zlaté glóby. Dva za Měsíční svit a další za seriál Cybill.

Reklama

Související témata:

Související články

Herečka Jessica Alba: Nejsem jen sexy symbol

„Jistě, oblékám se sexy, moje role jsou sexy. Ale na rozdíl od ambiciózních dívek, které proto, aby se dostaly k filmu, udělají cokoli, já jsem k tomu své...

Výběr článků

Načítám