Hlavní obsah

Čtyřdílná parfémová sada inspirovaná Gaudím vyjde na 40 milionů korun

Novinky, lin

Ve španělské Barceloně jde do prodeje unikátní sestava čtyř parfémů - každý na jedno roční období. Stojan, který drží parfémy dohromady, je inspirovaný modernistickou architekturou vycházející ze slavné baziliky Sagrada Familia od architekta Antonia Gaudího. Sada stojí 1,6 milionu er, tedy v přepočtu přes 40 milionů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Luxusní čtyřdílná parfémová sada vyjde na 1,6 milionu eurVideo: AP

 
Článek

Všechny čtyři vůně obsahují éterické oleje vyrobené například z francouzských růží, jasmínu, konvalinky, indonéského cedru či vetiveru z Madagaskaru. Každý parfém se skládá z 18 složek po vzoru zmíněné baziliky, která má rovněž 18 věží. Průměrný počet ingrediencí v klasických parfémech se přitom pohybuje mezi 70 až 150.

„Každá ze čtyř vůní je vytvořena pomocí smíchání osmnácti prvků. Pocházejí z nejčistších zdrojů dostupných v přírodě a představují duši parfému. Jsou stoprocentně přírodní a vysoce koncentrované,“ říká pro agenturu AP autor parfémů Jimmy Boyd.

Jak voněla Kleopatra? Vědci vyrobili parfém podle starověkého receptu

Koktejl

Flakon nebo spíše toaletní stolek, který parfémy pojímá, je vyroben z 18karátového zlata a čistého stříbra. Je zdoben 345 diamanty, 56 safíry a 26 smaragdy a najdete na něm smaltové a geometrické mozaiky. Za designem stojí Joan Oliveras Bagues ze známé šperkařské dílny Royal Piece.

Rodina Baguesů začala vyrábět šperky již v roce 1839 a patří k nejstarším španělským klenotníkům. Kousky z rodinné sbírky jsou k vidění například v Metropolitním muzeu v americkém New Yorku či Britském muzeu v Londýně.

Soubor parfémů nazvaný „Sagrada“ je prvním produktem neziskové společnosti Barcelona se sídlem v Sagradě, která si klade za cíl spojit luxusní značky s filantropií. Polovina výnosu bude věnovaná na charitu.

Společnost byla založena v únoru 2017 emiratským podnikatelem Aamerem Abdulem Jalilem, který žije v Barceloně 4 roky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám