Hlavní obsah

Co muže na jejich postavě stresuje a tají to

Novinky, bok

Kritika, výčitky a stresování se kvůli nedokonalostem vlastní postavy. Tyto problémy neřeší pouze ženy. I mnozí muži jsou pod velkým tlakem, co se týče jejich vzhledu. Co všechno je trápí, a jak moc?

Foto: Profimedia.cz

I muži se trápí kvůli výskytu vrásek, jen si to nechávají pro sebe.

Článek

Objevili jste další vrásku nebo nějaké to kilo navíc? Nic neobvyklého, ale co s tím? A jak se případných nedokonalostí nejlépe zbavit? To jsou jen některé z mála otázek, které stresují i muže. A není jich zrovna málo. Podle průzkumu společnosti JWT Intelligence trápí podobné otázky až 79 % z nich.

Aby se zjistilo, co si opravdu muži myslí, a hlavně jak si zakládají na svém vzhledu, provedla společnost podrobný průzkum, kterého se zúčastnilo 242 dobrovolníků. A z výsledků vyplynula opravdu zajímavá zjištění - muže trápí nejen jejich celková kondice, ale 72 % z nich i obavy, aby byli za každé okolnosti dobře oblečení a upravení, citoval server Women´s Health Magazine.

Mezi nejvíce úzkostné partie, které muži řeší a mají kvůli tomu neklidný spánek, patří například nepříliš pevné a vypracované břicho (38 %), nedostatečně výrazné prsní svalstvo (29 %) či nadměrné ochlupení těla (18 %).

Málo vlasů a vrásky 

Jsou zde ale i další aspekty, které se řeší i v mužské populaci více, než se myslelo. Řadu pánů trápí nedostatečný vlasový porost, případně jeho nadměrné vypadávání (29 %).

Dále také viditelné vrásky (28 %) nebo nevyhovující velikost nosu (14 %). V neposlední řadě je prý podle mužské populace důležitá i aktuální výška jedince, a to pro 18 % dotázaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám