Hlavní obsah

České celebrity často berou brýle jako módní doplněk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Známé české osobnosti volí raději decentní brýle. Řada z nich je bere jako módní doplněk, zvlášť oblíbené jsou pak sluneční brýle. Pokud už hvězdy brýle nosí, mají jich vždy víc a vybírají z nich podle nálady nebo vhodně k dané příležitosti.

Článek

U návrháře Osmanyho Laffity jsou brýle jedním z poznávacích znamení. V poslední době nosí obruby z vlastní kolekce. Přiznal ale, že se nebrání ani jiným značkám. Většinou volí decentnější modely. "Ale nemám strach ani kombinovat barvy. Jdu, a kde vidím brýle, automaticky vidím, co mě sedí," doplnil. 

Trojskokanka Šárka Kašpárková dioptrické brýle nepotřebuje. "Kdybych ale vybírala, volila bych spíš něco decentního," řekla. Při sportu člověk brýle většinou moc neužije. Kašpárková kdysi dostala od jednoho z výrobců lukrativní nabídku na reklamu. "Musela bych ale s brýlemi závodit, a tak jsme do toho nešli," doplnila. 

Csáková střídá asi desatery brýle

Brýle při práci vadí i zpěvákovi Matěji Ruppertovi. Na zrak si prý zatím stěžovat nemůže, ani při koncertování brýle jen na efekt nenosí. V létě si ale nedokáže představit život bez brýlí slunečních. Na rozdíl od kontaktních čoček, z nichž mu vždycky bylo zle. Možná proto, že zkusil hned barevné. "Vidíte úplně červeně, jako s červenými slunečními brýlemi," vysvětlil. 

To Ilona Csáková brýle potřebuje. "Jsou to jen půlky, ale já je beru v zásadě jako doplněk," prozradila. Na vystoupení, zvlášť se skupinou Laura a její tygři, si bere sluneční brýle. Vybírá si spíš jednodušší a decentní tvary a teď střídá asi desatery. "Mám to jako se vším. Mám vždycky období, kdy se na něco fixuji, takže pak jedny brýle nosím delší dobu," doplnila zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Související články

Letošní brýle mají být veliké a veselé

Slunce sice zatím ještě moc nevylezlo, belgičtí módní návrháři však už dávno vědí, že letošní sluneční brýle budou, ba už jsou extravagantní. Veliké, pokud...

Kontaktní čočky jsou u nás velmi oblíbené

V České republice používá v současné době optické kontaktní čočky zhruba 15 procent lidí s vadou zraku. Nikdo však přesné údaje o počtu lidí s čočkami...

Klasické brýle na čtení k počítači nestačí

Možná to znáte sami, sedíte u počítače, písmenka se vám slévají a začíná vás bolet hlava i když máte své osvědčené brýle na čtení. Nejspíš musíte k lékaři...

Výběr článků

Načítám