Hlavní obsah

Ani rodinám slavných se nevyhýbají černé ovce

Právo, Vladimír Plesník

V dubnu 2011 chtěli muži zákona ve městě Traverse City ve státě Michigan vykázat z veřejných záchodků agresivního opilce. Zanedbaný a zoufalý muž napadl policistku, popral se s jejími kolegy a zranil se. Na stanici se rozplakal. „Já nejsem zlej chlap… Možná znáte mou ségru. Jmenuje se Madonna a je zpěvačka,“ uváděl Anthony Ciccone (58) na svou obranu.

Foto: Profimedia.cz

Madonna se od svého bratra Anthonyho (na snímku vlevo) odstřihla. Nedám mu už ani floka, říká.

Článek

Jeho sestra ovládá poslední tři desetiletí světovou popovou scénu jako nikdo jiný. Topí se v penězích, slávě a vlivu. Její majetek se odhaduje na 11 miliard dolarů (240 mld. korun).

„Nemluvím s ním už celá léta. Už k tomu nemám co dodat,“ odbývá popová královna veškeré dotazy na bratrův osud.

Přespával pod mostem, živil se sběrem láhví, příležitostným výdělkem. Když v zimě spadla teplota pod minus dvacet, klepal na dveře kostelů a středisek pro lidi bez střechy nad hlavou a prosil o přenocování a trochu teplé polévky. O rok dříve ho otec kvůli opileckým excesům a závislosti na drogách vyhodil z práce na rodinné vinici. „Od té doby to jde se mnou z kopce. Ale nedomáhám se almužny od sestry, to ne,“ svěřil se.

Madonna mu už nedá ani floka, protože všechno propije a prošňupe. „Opakuje, že ho nechce zabít,“ citoval web people.com rodinnou přítelkyni, která se zná velmi dobře s oběma.

V darovaném domě kšeftoval s kokainem

Také David Beckham (38), zřejmě nejúspěšněji marketingově prodávaný sportovec, ví moc dobře, jaké to je, mít v rodině černou ovci. Ačkoli někdejší anglický fotbalista dopřává nejbližším i sobě mimořádný přepych, na sestru Lynne (41) úplně zanevřel.

Foto: Profimedia.cz

Lynne, sestra Davida Beckhama, žije ze sociálních dávek.

Lynne má slabost pro pochybné existence. Jejího exmanžela Colina Everyho (45) policie zatkla jako dealera kokainu. Další partner Kevin Briggs (44) skončil za mřížemi dokonce dvakrát - za útok na expartnerku a za řízení pod vlivem alkoholu.

„Kamkoli se podívám, vykukuje na mě David z nějaké reklamy. Já ti to přeji z celého srdce, bráško! Od bratříčka bych si nevzala jedinou libru,“ svěřila se listu The Daily Telegraph těžká alkoholička Lynne, která za šest liber (208 korun) dokonce prodala na internetové aukci i svatební šaty a žije výhradně ze sociálních dávek.

Bod zlomu nastal, když policie potvrdila, že Every si jako základnu pro kšefty s drogami zvolil dům v Essexu, který jim David daroval ke svatbě. „To byla pro Davida poslední kapka,“ uvedl Telegraph.

Když se smíření nedaří dvacet let

Když se Alison Carey (50) začala dívat příliš často na dno sklenkám a „sjížděla se“ kokainem, pro rodinu v přeneseném slova smyslu zemřela. Zpěvačce Mariah Carey (44) se téměř podařilo na sestru úplně zapomenout. Vždyť tváří v tvář spolu naposledy hovořily přesně před dvaceti lety. Přitom vyrůstaly společně a jako děti na sebe nedaly dopustit.

Foto: Profimedia.cz

Také Mariah Carey se ke své sestře Alison (na snímku), vyléčené alkoholičce a narkomance, nechce znát.

Alison v současnosti už drogy nebere a ani nepije. Dokonce si našla zaměstnání - prý začala také pracovat jako pokojská. Jako matka čtyř dětí, které nedokázala živit, si ovšem několik let vydělávala v New Yorku jako prostitutka.

Sestry se měly pokusit o smíření v roce 2002 u smrtelné postele jejich otce, avšak Mariah se s ní odmítla setkat. V roce 2010 však zpěvačka projevila dobrou vůli a chtěla zaplatit sestře léčbu rakoviny. Nakonec se však ukázalo, že šlo jen o žlučové kameny.

Bratři, jak se patří

Teď, když až zoufale potřebuje nějaký úspěch, Barack Obama ví, že se ho od nevlastních bratrů nedočká. Keňská policie v lednu 2009 zatkla George Obamu (31) za držení marihuany, nakonec však obvinění stáhla.

Nejmladší nevlastní bratr bydlí v Hurumě, chudinském předměstí keňské metropole Nairobi. Žije prý za necelý dolar týdně, stýká se s drogovými dealery, učí se na automechanika, ale školu prý nebere moc vážně.

„Nenaříkám si. Ti, kteří nemají rádi mého bratra, hloupě přehánějí,“ bránil se v keňské televizi.

Foto: Profimedia.cz

Nevlastní bratr Baracka Obamy George, jehož policie zatkla za držení marihuany.

Druhému nevlastnímu bratru Samsonovi nepovolily britské úřady vstup do země, když cestoval na první Barackovu inauguraci do Washingtonu. Vstupní vízum nedostal, protože v žádosti o ně neuvedl pravdivé údaje.

Podle britských médií se na základě biometrických údajů zjistilo, že Samsona Obamu o rok dříve zadržela policie v Berkshiru kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování jisté anglické dívky. Obvinění nakonec vyšetřovatelé nevznesli.

Kaddáfí se divil, kdo k němu přijel

„Moje matka v 84 letech slouží v Mírových sborech, jedna sestra řádí v partě divokých motorkářů, druhá je posedlá Duchem svatým a můj bratr chce být prezidentem. Já jediný jsem v rodině normální,“ pronesl Billy Carter (1937 až 1988) v roce 1975. Byl přitom opakem bratra Jimmyho - velkohubý, poživačný, sebestředný.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší americký prezident Jimmy Carter (vlevo) s bratrem Billym.

V roce 1980, posledním, kdy Jimmy pobýval v Bílém domě, vyslal Billyho jako zvláštního emisara do Libye. Měl přimět tamního vůdce Muammara Kaddáfího, aby oživil obchod s ropou. Mise, sama o sobě velmi choulostivá a obtížná i pro protřelé diplomaty, se měla stát vrcholem kariéry muže, který vším čím byl, byl rád. Přesně jak mnozí předpokládali, své poslání ukončil Billy skandálem. Prezidentův zvláštní vyslanec se musel předčasně vrátit domů poté, co ho vyfotografovali, jak opilý močí na veřejnosti.

Bratr nejslavnějším nezaměstnaným

Lothar Vosseler (67), který se v dětství dělil s nevlastním bratrem a pozdějším spolkovým kancléřem Gerhardem Schröderem (70) dvanáct let o nevytopenou ložnici a v neděli o sváteční košili, se stal nejznámějším německým nezaměstnaným.

Bratr ho ponechal vlastnímu osudu. Přihlížel, jak je bývalý domovník, opravář ústředního topení, čistič kanálů i pokrývač všude. V reality show televize RTL 2 Big Brother, v deníku Kölner Express jako sloupkař, u rozhlasového mikrofonu Radia NRW s vlastním pořadem, na Mallorce v roli turistického průvodce v ponorce Nemo. Všechna jeho vystoupení měla jedno společné: zakrátko, jakmile polevil zájem veřejnosti, skončila.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší německý kancléř Gerhard Schröder ponechal méně úspěšného bratra svému osudu. Lothar Vosseler (na snímku v reality show Big Brother) vydal knihu Kancléř, bohužel můj bratr, a já.

„Všude jinde by předseda vlády pověřil svého brášku významným postem - třeba šéfováním banky nebo ligy proti revmatismu,“ posteskl si Lothar.

Zúčtování s bratrem si Lothar schoval až na poslední rok Gerhardova kancléřování. V roce 2005 vydal knihu nazvanou Kancléř, bohužel můj bratr, a já.

Reklama

Související články

Hvězdy ve službách diktátorů

„Všichni se smáli, když jsem zpívala. I já jsem se smála. Všichni jsme se cítili dobře,“ vysvětlila na Twitteru americká R&B hvězda Erykah Baduová poté, co se...

Výběr článků

Načítám