Hlavní obsah

Sbírka Madonniných šatů jde do dražby. Mohla by vynést až 14 miliónů korun

Novinky, ema

Víc než 140 kousků z řady Madonna memorabilia jde do dražby. Jedná se o unikátní outfity, doplňky a šperky z nejznámějších hudebních videí, společenských akcí a focení. Všechny mají jedno společné. Během své pěvecké i filmové kariéry se jimi zdobila královna popu Madonna. Očekává se, že by se mohly vydražit v přepočtu zhruba za čtrnáct miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do dražby jde oblečení a módní doplňky MadonnyVideo: Reuters

 
Článek

Britský investiční fond Marquee Capital hodlá prodat v dražbě kolekci, která mimo jiné obsahuje ikonické růžové saténové šaty z hudebního videoklipu Material Girl, ozdobené luxusní bílou kožešinou. Odhadem se jejich cena v dražbě bude pohybovat okolo jednoho miliónu korun, píše server Dailymail.

V aukci lze nalézt i zlatý třpytivý kovbojský klobouk, který se objevil v Madonnině velkém hitu Music, také vestu a džíny oblečené ve velmi úspěšném videoklipu American Pie.

Foto: Profimedia.cz

Šaty z videoklipu Material Girl.

Madonna je pro sběratele unikátní

Chetan Trivedi, generální ředitel Marquee Capital, vyzdvihl skutečnost, že když v roce 2005 vznikl tento investiční fond, byl jediný svého druhu. Žádná jiná firma do té doby neshromažďovala sběratelské unikáty.

„Museli jsme se rozhodnout, do čeho budeme investovat. Marilyn a Beatles už nejsou to, co bývali. Proto jsme se rozhodli pro Madonnu, kterou znají minimálně dvě generace lidí, a má mezi nimi spoustu fanoušků. Její osobní věci jsou na trhu velkou vzácností.”

Není známo, kolik firma do celé této unikátní sbírky investovala, nicméně očekává se, že by se výdělek aukce mohl pohybovat okolo 14 miliónů korun, přičemž se předpokládá, že se bude jednat o dvojnásobek investice Marquee Capital.

Foto: Profimedia.cz

Černý latexový korzet, jehož cena se v aukci můžre vyšplhat až na dvaadevadesát tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Šaty v barvě slonovinové kosti, které měla Madonna při předávání Zlatého glóbusu za roli Evy Duarteové ve filmu Evita v roce 1996.

Foto: Profimedia.cz

Texty neznámých písní načmárané na dopisním papíře. Očekává se, že se cena může vyšplhat až k sedmadvaceti tisícům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám