Hlavní obsah

Aktivní léto aneb Sportovní oblečení pro ni i pro něj

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opalování u bazénu a sladké nicnedělání vám nic neříká? Namísto toho rádi volíte aktivní způsob dovolené - plavání, běhání, horská turistika či kola vám nejsou cizí? Pak svoje úsilí podpořte novým sportovním vybavením, díky kterému budou vaše výkony ještě dynamičtější.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Devold (prodává Norská móda)

Článek

Láká vás vyběhnout do přírody? Tak s chutí, a hlavně s tou správnou výbavou, směle do toho! Vybavení na tento sport není nijak náročné, stačí vybrat prodyšné triko a legíny, případně lehkou větrovku.

Obecně platí, že v oblečení na běh byste se neměla zpotit, naopak by vám mělo být na začátku trochu chladněji. Hodně ale záleží na kvalitě bot. Ty je třeba vybírat především podle terénu a úrovně svých běžeckých schopností. Podobně nenáročné je i oblečení do fitka nebo na jógu. Při ní navíc odpadá starost s teniskami.

Foto: archiv firem

Zleva: legíny, Hannah, 1190 Kč. Tričko Hannah, 590 Kč. Legíny, H&M, 699 Kč. Podprsenka, H&M, 299 Kč. Kalhotky, Kari Traa (prodává Norská móda), 409 Kč.

Overaly - stejně elegantní jako šaty, ale pohodlnější

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: F&F, 299 Kč. Maskáčové legíny, River Island (prodává Zalando), 320 Kč. Tričko, F&F, 229 Kč. Podprsenka, Kari Traa, 699 Kč. Boty, Vivo Bare Foot, 3690 Kč.

Zvýšenou pozornost byste naopak měla věnovat výběru oblečení, pokud se chystáte do hor. Myslete na to, že počasí může být všelijaké. Snadno se může stát, že půjdete celý den na horkém slunci, ale stejně tak, že bude celý den pršet.

Foto: archiv firmy

Legíny, Kinoko, 1197 Kč. Podprsenka, Kinoko, 1347 Kč

Na obě varianty musíte být připravena. Základním pravidlem je tak vrstvení, abyste oblečení mohla sundávat, nebo naopak oblékat dle potřeby. Důležité proto je funkční prádlo, zateplovací vrstva a svrchní vrstva, která vám bude oporou v případě deště a větru.

Móda ve stylu městské riviéry

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, Hannah, 3790 Kč. Kalhoty, Hannah, 1790 Kč. Šortky, Bergans (prodává Norská móda), 1899 Kč. Růžové tenisky, Adidas, 1250 Kč. Sandály, The North Face (prodává Zalando), 1200 Kč. Boty, Vivo Bare Foot, 3290 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Pro něj

Muži často podceňují nákup nového oblečení a raději sahají po starší, osvědčené garderobě. To je ale škoda, protože nové sportovní oblečení je vytvořeno z vysoce funkčních materiálů, které ulehčí každý sportovní výkon.

Foto: archiv firem

Tričko, Under Amour, 840 Kč. Kraťasy, Nike, 880 Kč. Taška na cvičení, Björn Borg, 1440 Kč. Boty, Diadora (prodává Zalando), 2760 Kč. Tričko bílé, Hannah, 790 Kč. Kraťasy modré, Columbia, 1300 Kč.

Vyberte si například dvouvrstvé šortky, se kterými se běhá jedna báseň, nebo funkční tričko, které bude skvěle odvádět pot a uchrání vás před nevzhlednými skvrnami. Samozřejmostí by pak měly být perfektně padnoucí boty. Vybírejte je podle aktivity, na kterou je hodláte nosit.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Zalando

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zaměřeno na muže: Plavkové trendy

Přestože to mají muži s vybíráním plavek o poznání snazší než ženy, i oni by měli sledovat současné módní trendy. Doba slipových plavek je už totiž nenávratně...

Móda ve stylu městské riviéry

Ať už vás letos čeká letní dovolená, nebo ne, inspirujte se nonšalantní přímořskou módou. Obohaťte svůj šatník rozevlátými bílými sukněmi, nadčasovými proužky...

Výběr článků

Načítám