Hlavní obsah

Sto tisíc bot pro Afriku

Boty jsou pro nás každodenní záležitostí, které nevěnujeme příliš velkou pozornost. Většina z nás vlastní minimálně pět, deset i mnohem více párů. Vybíráme si je podle materiálu, barvy, anebo třeba jen momentální nálady. S klidným srdcem je také po nějaké době odkládáme a vyhazujeme.

Článek

Jsou však lidé, pro které  boty znamená doslova přepych. Proto se značka Kiwi, světový výrobce prostředků pro péči o obuv, rozhodla u příležitosti stého výročí od zaležení uspořádat charitativní akci na podporu chudých Afričanů. Cílem projektu, který probíhá v několika vyspělých zemích, je shromáždit sto tisíc párů obuvi pro obyvatele černého kontinentu.

Záměrem je nashromáždit v různých zemích světa - v Evropě, Americe, Asii a Austrálii -  na 100 000 párů obnošené, avšak stále použitelné obuvi. Tato sbírka poté bude v rámci rozvojové pomoci směřovat do těch nejchudších oblastí v Africe.

Akce s názvem Malaki probíhá také v České republice, a to od 3. do 7. července. Zapojit se do ní může každý, kdo ve svém botníku najde nepoužívaný pár obuvi a rozhodne se jej věnovat - čím více párů, tím lépe. Vhod přijde jak obuv dámská a pánská, tak zejména dětské boty.

Důležité ovšem je, aby všechny botky byly v dobrém stavu, bez funkčních vad a aby mohly nadále sloužit svému účelu.

Kam boty můžete poslat

Vhodnou obuv je možné posílat na adresu Balírny Douwe Egberts a.s., K Žižkovu 282/9, 190 00 Praha 9 s označením projektu "Malaki".

Darované boty zde budou shromážděny a poté poputují do sedmi afrických zemí (Jihoafrická republika, Keňa, Rwanda, Etiopie, Malawi, Tanzánie a Zimbabwe), kde budou předány potřebným rodinám a jednotlivcům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám