Hlavní obsah

Letní boty do města i na dovolenou

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto už o sobě dává vědět v plné síle, a proto je nejvyšší čas uklidit všechny uzavřené a neprodyšné boty a nahradit je modely, ve kterých budou vaše nohy volně dýchat. Vyberte si módní pantoflíčky, vsaďte na osvědčené sandálky nebo si pořiďte osvědčené žabky a nechte vyniknout svoji pedikúru.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Deichmann

Článek

Sandálky

Sandály by se daly považovat za klasickou letní obuv. Pokud ty vaše už dosloužily, pak je nejlepší čas podívat se do obchodů, které módními kousky přímo přetékají.

Pokud máte možnost, zainvestujte spíše do kožených modelů, které se lépe přizpůsobí noze a nebudou vás tlačit tolik jako ty z umělých materiálů. Co se týče designu, největší úspěch slaví minimalistické sandálky v přírodních barvách, které si rozumí snad s každým typem oblečení.

Foto: archiv firem

1. Crocs, 1059 Kč. 2. H&M, 399 Kč. 3. Baťa, 2399 Kč. 4. Mall, 999 Kč. 5. Deichmann, 599 Kč. 6. Mango, 899 Kč. 7. Urbanlux, 2650 Kč. 8. Vagabond (prodává Aboutyou.cz), 1947 Kč

Nejlépe ale vyniknou, pokud k nim zvolíte například lněné oblečení a trendy kabelku z lýka či jiného přírodního materiálu. Doplnit můžete výraznou bižuterií či ozdobou do vlasů.

Foto: archiv firmy

Sandálky, Zara, 999 Kč.

Na podpatku

Sandálky na podpatku, vám dodají sebevědomí a pár centimetrů navíc. Ne vždy přitom musí jít na úkor pohodlí. Stačí si vybrat takové, které mají nízký a široký podpatek.

Pokud chcete zvolit sexy model, který skvěle vynikne například k šatům, pak se porozhlédněte po trendy páskových sandálech, které skvěle prodlouží postavu, a navíc dají vyniknout vašim nohám.

Foto: archiv firem

1. Mango, 1299 Kč. 2. Mango, 899 Kč. 3. Baťa, 999 Kč. 4. Head Heels (prodává Aboutyou.cz), 1559 Kč. 5. Mango, 1299 Kč. 6. Call It Spring (prodává Aboutyou.cz), 1297 Kč. 7. Baťa, 1599 Kč

Barvám se meze nekladou. Jednoduché šaty rozzáří sandálky ve výrazných odstínech, jako je smaragdová, červená nebo třeba žlutá. Béžové se zase budou hodit ke každému oblečení, a navíc opticky splynou s barvou vaší pokožky.

Pantofle

Jedním z nejžhavějších hitů letošní sezony jsou bezpochyby nazouvací pantofle, a proto je v obchodech najdete v nejrůznějších obdobách.

Pokud vám nevadí volná pata, pak se porozhlédněte například po jednoduchých modelech z kůže, které doladí i seriózní oblečení do práce.

Foto: archiv firem

1. Zara, 799 Kč. 2. Urbanlux, 1590 Kč. 3. Only (prodává Aboutyou.cz), 1037 Kč. 4. Deichmann, 849 Kč. 5. Converse, 1090 Kč 6. Le Ger (prodává Aboutyou.cz), 1297 Kč. 7. Mango, 599 Kč

V případě, že hledáte pantofle na volnočasové užití, pak se porozhlédněte po extravagantnějších modelech. Co zkusit například metalické, se zvířecím vzorem či ty na vysoké platformě?

Žabky

Pokud vám nevadí klasický pásek mezi dvěma prsty, pak není důvod, proč si na léto nepořídit klasické žabky, které se skvěle nosí, a ještě lépe vypadají.

Foto: archiv firem

1. Lauren (prodává Aboutyou.cz), 2597 Kč. 2. Urbanlux, 899 Kč. 3. Tom Taylor (prodává Aboutyou.cz), 1037 Kč. 4. Buffalo (prodává Aboutyou.cz), 777 Kč. 5. Urbanlux, 1059 Kč. 6. Lauren (prodává Aboutyou.cz), 2597 Kč. 7. H&M, 399 Kč

Vybírat můžete mezi klasickými nazouvačkami, které užijete u moře či na zahradu. Pro větší stabilitu pak sáhněte po modelech, které mají i pásek kolem kotníku, a tudíž lépe drží na noze.

Espadrilky

Nepyšníte se zrovna perfektní pedikúrou, nebo jsou vám jen zkrátka příjemnější uzavřené boty? Pak se porozhlédněte po espadrilkách, letní obdobě tenisek. Tyto jednoduché plátěnky s přírodní podešví svůj módní comeback zažily již v 60. letech minulého století, když je návrhář Yves Saint Laurent zařadil do své módní kolekce.

Foto: archiv firem

1. Urbanlux, 1870 Kč. 2. Urbanlux, 1720 Kč. 3. Zara, 699 Kč. 4. Le Ger (prodává Aboutyou.cz), 1557 Kč. 5. Edited (prodává Aboutyou.cz), 1037 Kč. 6. Urbanlux, 1560 Kč. 7. Gant (prodává Aboutyou.cz), 1557 Kč

Od té doby by se dalo říct, že espadrilky neopustily výlohy obchodů s obuví. Zamilujte si je i vy pro jejich pohodlnost a nápaditý design a vyberte mezi veselými modely, které krásně vyniknou v kombinaci s rozevlátými letními šaty.

Foto: archiv firmy

Zara, 999 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Parky: stylová ochrana před deštěm

Kalendář sice ukazuje druhou půlku května, ale venku za okny to poslední dny tak příliš nevypadalo. Vybavte se do deštivých dnů stylovou parkou, díky které...

Ozdobte svůj účes trendy doplňky do vlasů

Chcete být trendy, ale máte omezený rozpočet? Pak vsaďte na nejrůznější nápadité doplňky do vlasů, které kralují letošní sezoně. Vyberte si mezi maxi sponkami,...

Výběr článků

Načítám