Hlavní obsah

Jak zmírnit dopady jarní únavy v obličeji

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neustálé změny počasí a nyní i změna času způsobuje, že i přes dostatek slunečního svitu se mnozí z nás cítí velmi unavení. Odráží se to pak nejen při denních aktivitách, ale také na vzhledu naší pleti. Pokud chcete vrátit energii své pleti, pak je zapotřebí péči o ni zintenzivnit.

Foto: Profimedia.cz

Péče o pleť vyžaduje na jaře intenzivnější péči.

Článek

Detoxikace a hydratace

Stejně jako našemu zažívacímu systému na jaře prospívá odlehčený jídelníček plný nutričních látek, které očistí střeva a játra od nánosu toxinů a usazenin, potřebuje detoxikovat i naše pleť. Dopřejte jí tedy speciální detoxikační péči a doplňte ji o vitaminy a pořádnou dávku hydratace.

Foto: archív firem

Péče o unavenou pleť

Foto: Vichy Minéral 89 posilující a vyplňující Hyaluron-Booster - den po dni je pleť více hydratovaná, posílená a vyplněná, 505 Kč; Estée Lauder NightWear Plus 3minutová detoxikační pleťová maska - čistí, osvěžuje, zjemňuje a rozjasňuje pleť, 1209 Kč; Orlane Supradose - detoxikační pleťové sérum s kofeinem, 1079 Kč; Uriage Age Protect Multi-Action Krém na oční kontury - působí proti únavě očního okolí, rozjasňuje, poradí si s tmavými kruhy pod očima, Dr. Max 699 Kč; Nivea Detoxikační jílový čisticí krém 3v1 Urban Skin - zanechá pleť dokonale čistou, jemnou a zmatněnou bez nežádoucích černých teček, 139 Kč

Ideální je používat séra bohatá na vitamin C, který pleť ochrání před negativními vlivy vnějšího prostředí a krásně ji rozjasní. Pokud k tomu toužíte zabojovat i s jemnými vráskami, pak se nebojte sáhnout po séru s retinolem, který k tomu podporuje produkci kolagenu a kyseliny hyaluronové.

Výborné jsou ale i přípravky se samotnou kyselinou hyaluronovou, která pleť nejen skvěle hydratuje, ale také zpomaluje stárnutí pleti.

Foto: archív firmy

Luxusní péči pro oživení pleti nabízí Program Haute Couture od Biologique Recherche. Na základě diagnostiky pleti vyrobí ženě péči zcela na míru. Součástí jsou dvě booster ošetření v salonu a set personalizovaných produktů pro domácí péči, 45000 Kč.

Rozjasnění pleti

Po zimě naše pleť obvykle postrádá jiskru a dost často působí povadle a šedě. Kromě speciálních sér a krémů, které dokážou pleť projasnit, mohou pomoci i tónovací krémy, BB krémy či lehké make-upy, jež obsahují projasňující i hydratační složky. Pleť pak vypadá i na denním světle velmi přirozeně.

Foto: archív firem

Péče o unavenou pleť

Elizabeth Arden Caplet Serum - okamžitě i dlouhodobě omlazuje unavenou pleť a dodává jí hladký, zářivý vzhled, 1750 Kč; Yves Rocher Rozjasňující péče na okolí očí Anti-Age Global - vyhlazuje texturu pleti, která je okamžitě jemnější, hladší a rozjasněná, 769 Kč; Sensai Cellular Performance Lifting Radiance Concentrate - intenzivní liftingový krém, který dodává pleti maximální projasnění a pevnost zevnitř pokožky, Douglas 6099 Kč; Lancome Advanced Génifique Yeux Light-Pearl - jedinečná alchymie ke zmírnění váčků a kruhů pod očima stejně jako vrásek, 1950 Kč; Medik8 r-Retinoate Intense - intenzivní krém aktivující mládí - dokonalé omlazení pleti přes noc. Ráno po probuzení jsou jemné vrásky vyhlazené a pleť září jako nikdy, Medaprex 5990 Kč.

Na co se zaměřit při líčení

Unavený dojem mohou zanechávat i kruhy pod očima. Kromě speciálních obkladů a sér, která je dokážou minimalizovat, je lze ale velmi snadno zamaskovat pomocí korektoru. Ten by měl být ve světlejším tónu než pleť a měl by se vklepávat až těsně pod spodní řasy. Vhodné jsou především korektory obsahující rozjasňující složky.

Při líčení pak vždy orámujte obličej zvýrazněným a upraveným obočím, které dodá na mladistvějším a svěžejším výrazu. Samozřejmostí by pak měly být i zvýrazněné řasy. Černé oční linky mohou někdy únavu v obličeji zvýraznit, proto alespoň denní líčení zkuste bez nich, nebo volte raději světlejší odstíny hnědé, případně zkuste barevné linky.

Foto: archív firem
Vichy Minéralblend přirozeně krycí hydratační make-up, pleť hloubkově hydratuje a přirozeným způsobem sjednocuje i projasňuje, 604 Kč; Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover rozjasňující korektor v peru pro plné krytí, 835 Kč; Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear Brow Pencil - tužka na obočí, 1070 Kč; Dermacol Magnetique hydratační rtěnka, 137 Kč; Dermacol Beauty Powder Pearls - tónovací perly na tvář, 269 Kč; Max Factor Miracle Cheek Duo krémová tvářenka a rozjasňovač, 273 Kč; Bourjois Satin Edition tekuté oční stíny, 309 Kč

Pokud toužíte po svěžím vzhledu, pak nikdy nezapomínejte na použití tvářenky. Tmavé a výrazné vyměňte za svěží odstíny meruňkové či růžové.

Vše nakonec podtrhněte výrazně namalovanými rty! Zvýrazněné rty totiž přitahují pozornost, všechny ostatní nedokonalosti se upozaďují. Při výběru sáhněte raději po hydratačních světlejších odstínech. Příliš tmavé a matné rty přidávají na věku, přísnosti a mohou budit i příliš unavený dojem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám