Hlavní obsah

To nejlepší z Paříže aneb Přehlídky, které vám vezmou dech

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 3. října skončil Pařížský týden módy, který ukončil každoroční maratón přehlídek, které se po světě odehrávají - v americkém New Yorku, britském Londýně a italském Miláně. Letos se designéři nedrželi zkrátka, a proto byly v hlavním městě módy a lásky k vidění i opravdu výjimečné přehlídky plné neotřelých módních kreací. Podívejte se na ty nejzajímavější.

Foto: Profimedia.cz

Módní dům Chanel umístil přehlídku na uměle vytvořenou pláž.

Článek

Chanel na pláži

Karl Lagerfeld, proslulý návrhář značky Chanel, je nejen módní mág, ale také vizionář a kreativec. Proslul svými módními návrhy, ale také dechberoucím výběrem lokací pro své přehlídky. Letos diváky nadchl módní show, která se odehrávala na uměle vytvořené pláži, jež ovšem působila velmi realisticky. Modelky tak vyměnily molo za písek a vodu a místo na vysokých podpatcích kráčely ve většině případů bosky.

Co se samotné kolekce pro období jaro/léto 2019 týče, i ta byla povedená. Nechyběla klasická tvídová sáčka ani malé černé šaty, které jsou pro značku rovněž typické. Barevná paleta se převážně nesla v jemných pastelových tónech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přehlídka Chanelu se konala na umělé pláži v PařížiVideo: AP

Foto: Profimedia.cz

Místo mola se modelky procházely na pláži.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídku šla Kaia Gerberová

Maghanina volba: Givenchy

Jednou z nejoblíbenějších značek Meghan, britské vévodkyně ze Sussexu, je jednoznačně Givenchy. Ostatně Clare Waight Kellerová, hlavní návrhářka módního domu, byla tou, kdo vévodkyni navrhl její svatební šaty.

Letošní kolekce návrhářky se nesla ve znamení nadčasové elegance. Dominovaly jí tlumené barvy, jednoduché střihy a geometrické tvary, které zdobily zejména šaty. Vypadá to tedy, že se můžeme těšit na další úspěšnou spolupráci návrhářky s vévodkyní, pro kterou je tento styl jako dělaný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módní přehlídka Givenchy na Týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

Udržitelná Stella McCartneyová

Stella McCartneyová, dcera známého zpěváka Paula McCartneyho, je známá pro svůj šetrný přístup k módnímu průmyslu. Kromě toho, že dlouhodobě nepoužívá materiály, jako je kůže či kožešina, se nyní zaměřila i na recyklovatelné látky v čele s nylonem.

Její letošní kolekce pro období jaro/léto se nesla ve znamení romance. Nechyběly květinové modely lehounké jak pírko, oversized kabáty a blazery a saténové šaty prádlového typu. Návrhářka překvapila i několika batikovanými komplety, což je trend, který se znovu vrací do módy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módní přehlídka Stelly McCartneyové na Týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

Foto: Profimedia.cz

Batikovaný denim předvedla opět Kaia Gerberová.

Foto: Profimedia.cz

Některé modely byly velmi vzdušné.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám