Hlavní obsah

Metody, díky kterým omládnete a budete se cítit lépe

Novinky, Dana Sokolová

Trápí vás první příznaky stárnutí a bojíte se větších estetických zásahů? Pak právě pro vás máme hned několik tipů. Jedná se o neinvazivní metody, které pomáhají rozjasnit pleť, minimalizovat vrásky a zároveň zpevnit obličejové kontury.

Foto: Profimedia.cz

Anti-ageing ošetření s dlouhotrvajícím efektem

Článek

Ošetření Royal Facial

Vysoce efektivní ošetření, které spojuje drahocennou sílu mateří kašičky, 24karátového zlata a špičkové techniky shiatsu. Ošetření pleti tak dostane zcela nový nádech, doplněný o velkou dávku energie.

„Masáže zad a obličeje slouží k přeprogramování svalů a navrácení vitality. Kvalitní péče obohacená o zázraky přírody pak obnoví život pokožky. Proto má toto komplexní anti-ageing ošetření dlouhotrvající efekt,” upozorňuje Ivana Zachová, ředitelka Institutu Orlane Praha.

Cena: 120minutové ošetření 6500 Kč

Omlazení s kyselinou hyaluronovou

Pokud toužíte pleti dodat chybějící objem, vyplnit vrásky nebo remodelovat celý obličej, pak vyzkoušejte dermální výplně s kyselinou hyaluronovou.

„Kyselinu hyaluronovou aplikujeme tenkou kanylou nebo jehlou podle druhu výplně, a poté ji jemnou masáží rozprostřeme v kůži v lokalitě, jejíž vzhled chceme zlepšit,“ popisuje plastický chirurg MUDr. Václav Poláček, CSc. z kliniky Lékařský dům Praha 7.

Některé preparáty obsahují lokální anestetikum, takže je aplikace minimálně bolestivá. Je prokázáno, že zákrok celkově omladí pleť, odstraní unavený vzhled a dodá odpočatý, svěží „look“. Kromě toho zlepší tmavé kruhy pod očima, vrásky kolem úst či výrazné nosoretní rýhy.

Kyselinou hyaluronovou můžeme také zvýraznit lícní kosti a remodelovat i další obličejové kontury.

Rekonvalescence je dána eventuálním rizikem drobných modřin, naštěstí není dlouhá, po zákroku v lokální anestezii můžete odejít domů. V rukou zkušeného plastického chirurga nebo dermatologa je ale i toto riziko zanedbatelné. Po zákroku vám lékař případně doporučí určitý režim, včetně lokální masáže k rozprostření přípravku ve tkáni.

Výdrž tohoto zákroku trvá asi půl roku až rok, pak se pleť postupně vrací k původnímu vzhledu a zákrok je zapotřebí opakovat.

Cena: od 4500 Kč za ošetření jedné oblasti

Zázračný korneoterapeutický peeling

Zatímco klasický chemický peeling je drastickým zásahem do pokožky, nově vyvinutý peeling Peel-Therapy Concept od značky Essenté je stejně efektivní, ale přitom velmi šetrný k pleti.

Na rozdíl od chemického peelingu pracuje s nižším procentem AHA kyselin, které se do kůže uvolňují postupně a pomalu, čímž zabraňuje problémům s případnými popáleninami či záněty. Díky tomu lze tuto proceduru navíc absolvovat i v létě, což u podobných metod dosud nebylo možné.

„Kosmetička nejprve zhodnotí stav pleti a doporučí počet ošetření. Dva týdny před prvním ošetřením je zapotřebí na pleť obličeje nanášet Pre-Peel Cream, přípravný peelingový krém s vyšší koncentrací postupně se uvolňujících kyselin, který účinně stimuluje pokožku před prvním ošetřením v salónu. Ošetření v salónu je pak zapotřebí 4-6krát zopakovat a doplnit o každodenní večerní péči speciálním krémem,” vysvětluje zkušená kosmetička Nikol Bárová.

Cena za 1 ošetření: 590 Kč

Speciální nitě proti vráskám

S vráskami a povolenými konturami obličeje mohou pomoci i tzv. mezonitě, které lékař zavádí dutou jehlou do hlubších vrstev kůže.

„Na závěr zákroku jehly odstraníme a mezonitě zůstávají v podkoží. Nitě mají na svém povrchu zpětné zoubky a manipulací s nimi vypneme pleť, vyhladíme vrásky nebo pozvedneme pokleslé obočí,“ vysvětluje MUDr. Poláček.

Vlákna se pomalu rozpouštějí, nahrazuje je a obrůstá nové vazivo, které zpevňuje a vyplňuje podkoží a postupně dále zvýrazňuje účinek procedury. Maximálního efektu si můžete užívat po 3 týdnech až 3 měsících po zákroku a omlazení vám vydrží asi 2 roky. Podle potřeby je možno aplikaci kdykoli doplnit.

Cena za jednu oblast obličeje: od 5900 Kč

Plazmaterapie neboli biostimulace kolagenových buněk

Vědecké výzkumy ukazují, že stárnutí pleti je způsobeno přirozenou ztrátou kolagenu, která je spojena se špatnou hydratací a menší aktivitou buněk produkujících kolagen.

„Naše vlastní plazma bohatá na krevní destičky umí tyto buňky stimulovat k tvorbě nových kolagenních vláken. Tím dochází k regeneraci, rozzáření a zřetelnému omlazení pleti. Velkým plusem metody je, že jde o materiál tělu vlastní, tudíž možné alergické reakce jsou prakticky nulové. Plazmu lze také obohatit kyselinou hyaluronovou a tím hydrataci výrazně podpořit,” vysvětluje MUDr. Petra Moravcová z centra estetické medicíny Perfect Clinic.

Samotná procedura netrvá déle než hodinku a není potřeba hospitalizace.

Cena: od 5000 do 12 700 Kč, dle použití počtu zkumavek

Omládněte pomocí kyslíku

Kyslík dokáže přinést mnoho benefitů i pleti. Jen je třeba jej do kůže správně dopravit. Za tímto účelem vzniklo patentované ošetření Oxyceutical, které se skládá z několika po sobě jdoucích kroků.

„Nejprve pleť připravíme na příjem kyslíku, následně jej do pleti aplikujeme a na závěr hlouběji do kůže zapracujeme. Kyslík poté podporuje buněčnou regeneraci, odstranění hlavních projevů stárnutí pleti a zlepšení jejího vzhledu. Pleť je po proceduře vitálnější, hydratovaná, projasněná a bez vrásek,“ popisuje MUDr. Jana Votrubová, Ph.D. z kliniky Esthetic Medical.

Nejedná se přitom o stejný kyslík, který dýcháme, ale o O3, tzv. ozonit. Ten je schopen projít mezibuněčnou membránou a vyživit buňky kůže, které tímto způsobem stimuluje k vlastní obnově. Dokáže se totiž rozptýlit ve vnitrobuněčné tekutině, na molekulární úrovni ovlivňovat její struktury, navíc aktivuje mitochondriální dýchací řetězec, čímž v buňce významně navyšuje využitelnou energii.

Buňky organismu se neustále obměňují a pro trvalý efekt je ideální ošetření opakovat. Zvláště v počátcích. „První měsíc bych doporučila na kúru docházet jednou za týden. Posléze vystačí pro energizaci a zachování omlazeného vzhledu docházet jednou měsíčně,“ uzavírá MUDr. Jana Votrubová.

Cena za 1 ošetření: od 1590 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám