Hlavní obsah

Nečekaný návrat - humpolácké tenisky jsou zpět

Novinky, Linda Humlová

Humpolácké tenisky neboli „ugly sneakers” slaví velkolepý návrat. Možná si vzpomenete, že tyto boty zažívaly největší úspěch v 80. letech minulého století a byly inspirovány postavičkami z prvních videoher. Ostatně slavný Steve Jobs (ikona počítačového průmyslu) své „humpolácké” tenisky nosil celý život. A to jen potvrzuje, jak velký vizionář to byl.

Foto: archiv firmy

Puma, 2999 Kč

Článek

Znovuobjevený trend humpoláckých tenisek odstartovala firma Balenciaga se svým modelem Triple S. Tyto boty „po tátovi”, jak jim někteří lidé přezdívají, vzbudily okamžitě vlnu emocí.

Jejich typická dvojitá až trojitá podrážka a retro styl pobouřil zejména milovníky elegance a čistých linií. Ostatně donedávna slavily největší úspěch tenisky Stan Smith od Adidasu, které působí jako jejich pravý opak.

Foto: archiv firmy

Obojí Balenciaga model Triple S, cca 17 700 Kč

Ugly sneakers na první pohled působí jak velký krok vedle, ale díky síle influencerů (vlivných uživatelů na internetu) a módních redaktorů si rychle získávají oblibu. Svou zásluhu na jejich popularitě má i celkově vzrůstající trend tenisek, které postupně nahrazují všechny ostatní typy bot, díky svému komfortu a variabilitě.

Foto: archiv firmy

Puma, 2999 Kč.

Poptávka brzy převýšila nabídku, nejrůznější designérské značky proto začaly chrlit své mutace humpoláckých tenisek. K vidění tak byly například na přehlídkách módních domů Stella McCartney, Chloé či Alexander McQueen. To inspirovalo i dostupnější značky v čele s Pumou, Reebokem či New Balance, které rovněž nyní zásobují své obchody různými modely těchto bot.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře, Reebok, 2699 Kč. Humanic, 2299 Kč. Humanic, 1299 Kč. Reebok, 2699 Kč.

Foto: archiv firmy

Nike, orientační cena 3500 Kč.

Ačkoli by se o těchto až ortopedických botách stěží mohlo říci, že jsou krásné, pravdou je, že jsou komfortní a se správným výběrem oblečení mohou vypadat i stylově a rozhodně rozšíří vaší dosavadní sbírku tenisek.

Módní blogerky je klidně nosí s elegantními šaty - pokud si netroufáte na extravagantní kombinace, zkombinujte je s klasickými džínami se zvýšeným pasem a jednoduchým bílým tričkem. Nespornou výhodou těchto bot totiž je, že dodají i jednoduchému oblečení trendy look, a to s minimální námahou.

Foto: archiv firmy Net-a-Porter

Možnosti, jak boty kombinovat s oblečením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám