Hlavní obsah

Kosmetické procedury, které zpříjemní dovolenou

Novinky, Dana Sokolová

Toužíte i na dovolené vypadat skvěle, ale nechcete trávit příliš mnoho času péčí o svou vizáž? Pak pro vás máme několik tipů na kosmetické vychytávky, díky kterým budete vypadat výborně - a to hned několik týdnů až měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

1. Dokonalé obočí

Zvýrazněné obočí správného tvaru dokáže doslova zázraky. Dokonale orámuje oči, čímž změní výraz celého obličeje, ubere roky a obličeji dodá jiskru i v okamžiku, když budete bez make-upu.

Obočí si můžete dokreslovat každý den, případně máte možnost vsadit na jeho barvení, které vydrží několik týdnů, či tzv. mikroblanding, který nevyžaduje další péči 1–1,5 roku.

Tip na domácí barvení řas a obočí: Jednoduché a rychlé barvení řas a obočí s domácí sadou Beauty Lash Sensitive. Pořídíte ji ve čtyřech odstínech (černá, světle hnědá, středně hnědá, tmavě hnědá), jedno balení vystačí na 8 použití. Barva vydrží 4 až 6 týdnů. Aplikace je snadná, rychlá a bezpečná. Balení vyjde na 297 Kč.

Mikroblanding je doslova hit letošní sezóny. Jedná se o způsob permanentního make-upu, při kterém se rekonstruují jednotlivé chloupky.

„Vláskový vzhled obočí je vykreslován malou čepelkou, tvořenou několika jemnými hroty. Výsledkem je přirozené obočí. Od klasické metody permanentního make-upu se liší použitím ručního pera, do kterého jsou vkládány čepelky. Zákrok mikroblanding je téměř bezbolestný, jelikož probíhá v lokální anestezii. Po zákroku nevznikají jizvy,” vysvětluje odbornice na mikropigmentaci Lucie Kunzová. Ceny zákroku se pohybují od 5000 Kč.

2. Husté řasy bez řasenky

Pokud si chcete užít dokonalé husté řasy i během celodenního koupání, pak vám pravděpodobně nepostačí voděodolné řasenky ani obarvené řasy. Mnohem lepší je vsadit na aplikaci řas, které působí jako vaše vlastní, přitom jsou ale objemnější, delší a za všech okolností vypadají upraveně.

„Při této technice se používají extra tenké, hedvábné řasy, jejichž tloušťka je pouhých 0,05-0,07 mm, díky čemuž původní řasy nijak nezatěžují. Na lepení těchto řas je přitom používáno velmi jemné lepidlo, díky kterému se nemusíte obávat alergií či podrážděných očí. První aplikace trvá kolem 2,5 hodiny a vydrží 2–3 měsíce, kdy dochází k obnově vlastních řas. Po cca 4 týdnech se proto doporučuje chodit na tzv. doplnění. Cena aplikace vyjde na 5000 Kč a každé doplnění na 700 Kč,” upozorňují odborníci z pražské kliniky Yes Visage.

3. Krásné nehty

Dokonale upravené ruce a nehty jsou naší vizitkou. Pokud si krásné nehty chcete dopřát po celou dobu dovolené, pak se neobejdete bez potřebné zásoby laků a odlakovačů, případně můžete vsadit na umělé nehty či stále více oblíbenější gelové laky.

Předností gelových laků je, že vydrží bez porušení skutečně dlouho, přitom nikterak neporuší nehty, což se často děje právě u umělých nehtů.

„Pokud chcete mít jistotu, že vám nalakované nehty vydrží krásné alespoň 10 dní, pak vyzkoušejte gelové lakování OPI GelColor. Lak se vytvrzuje speciální lampou, přičemž každá vrstva gelu se polymeruje 30 vteřin. K odstranění gelu se pak musí použít speciální odlakovač, a to tak, že se nejprve vrchní vrstva lehce naruší pilníkem, nanese se tampon s odlakovačem a prst se zabalí do alobalové fólie. Po několika minutách se poté lak z nehtu sám odloupne. Lakování od profesionálů vyjde na 800 Kč,” vysvětluje Ivana Zachová, ředitelka Institutu Orlane Praha.

4. Bez chloupků a bez žiletky

Chcete-li si užít dovolenou bez starostí i z pohledu hladké pokožky bez chloupků, pak máte v současné době možnost vyzkoušet dvě metody. Jednak epilaci pomocí epilátoru, jednak také odstranění chloupků pomocí laseru.

Epilace pomocí laseru patří mezi nejefektivnější epilace vůbec. Je ale důležité vsadit na opravdu kvalitní laser. Novinkou v tomto směru je laser SP Dynamis Pro značky Fotona, který spolehlivě odstraní chloupky, na které běžné typy laserů a IPL nestačí.

„Skvěle funguje i u tmavších fototypů či na opálené pokožce. Působí přímo na vlasovou cibulku, kde tepelně zničí zárodečnou tkáň, ze které již znovu chloupek nevyroste,” vysvětluje MUDr. Tereza Gabryšová, dermatoložka a estetická specialistka Kliniky Yes Visage.

Některým lidem po laserové epilaci už chloupky nenarostou nikdy. Jiným mohou chloupky začít opět růst nejdříve po roce. Pokud však chloupky nejsou zničeny zcela, zůstává na těle slabé světlé chmýří, což lze považovat za špatné provedení epilace anebo provedení pomocí méně efektivního laseru.

Ceny jednoho ošetření se odvíjejí od jednotlivých oblastí těla, například cena za bikiny se pohybuje od 2990 Kč, za lýtka od 6000 Kč a podpaží 2500 Kč.

5. Žádná propocená trička

Pocení je sice naprosto přirozený jev, ale pokud k němu dochází nadměrně a nevyhneme se přitom zápachu, může zkazit nejednu dovolenou. Chcete-li si léto užít bez neustálého nošení a natírání antiperspirantu, vsaďte na aplikaci botulotoxinu.

Aplikace tohoto jedu zabrání převodu vzruchů z nervových vláken na potní žlázky, které jsou impulzem pro tvorbu potu. Výsledkem je, že žlázky neprodukují pot, protože jim to nikdo ,nepřikáže' – příkaz se k nim nedostane.

„Účinek botulotoxinu nastupuje čtyři až šest dní po aplikaci a trvá 6–9 měsíců. Po odeznění účinku není problém ošetření zopakovat. S počtem opakování se navíc účinek prodlužuje," vysvětluje korektivní dermatoložka MUDr. Edita Jatšová z Laserového centra Anděl a dodává:

„K zákroku není zapotřebí žádná speciální příprava. Lze jej provést s lokálním znecitlivěním krémem nebo v případě ošetření podpaží většinou bez jakékoli anestezie. Samotný botulotoxin se pak vpravuje velmi malou jehličkou do povrchních vrstev kůže větším počtem vpichů cca po 1–1,5 cm. Ošetření celé oblasti tedy trvá cca 10 minut. Jedna aplikace vyjde na cca 10 000 Kč.”

6. Krásně pevná a hladká pokožka

Toužíte-li po pevné pokožce bez celulitidy a chcete-li ubrat i nějaký ten centimetr na objemu, pak vyzkoušejte tvarující a zpevňující Body active masáž.

„Jedná se o unikátní ošetření pro navrácení minerálů, tvarování těla a zpevnění s inovativní tělovou maskou od comfort zone ze žlutého brazilského jílu a extraktu z planktonu, jejíž účinky se znásobují díky exkluzivní masáži, která kombinuje Tui-na techniky,” doporučuje Jana Henemanová z Miracle Esthetic Clinic and Spa.

Tato masáž je doporučována i všem milovnicím sportovních aktivit, které hledají způsob, jak zvýšit účinek cvičení a zrychlit viditelné výsledky. Za masáž zaplatíte 1650 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám