Hlavní obsah

Plavkový speciál pro rok 2018 - vyberte si trendy model podle postavy

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní skok ze zimy rovnou do léta nás přistihl nepřipravené. Teploty už pomalu dosahují tropických hodnot, a tak je nejvyšší čas na nákup nových plavek. Vyberte si takové, které jsou nejen trendy, ale také lichotící postavě. My vás navíc naučíme, jak je zkombinovat se stylovou plážovou módou.

Plavkový styling se vším všudy - dolaďte své plavky k dokonalostiVideo: Novinky

 
Článek

Teplota stoupá a spolu s ní možná i vaše obavy, že se budete muset brzy vysvléci do plavek. Zapomeňte letos na mindráky.

Sexy můžete být s jakoukoli velikostí, jen si stačí vybrat správný střih, ve kterém vyniknou vaše přednosti, zároveň v nich případné nedokonalosti postavy schováte. V článku vám poradíme, jaké plavky se letos nejvíce nosí a komu sluší - ve videu se navíc naučíte nepřehlédnutelný plážový styling!

Pobřežní hlídka

Červená barva dominovala plavkovým trendům již v minulém roce, jinak tomu nebude ani letos. Vybrat si můžete mezi různými druhy plavek, včetně těch jednodílných ve stylu slavné seriálové Pobřežní hlídky.

Trendy je šněrování, které je nejčastěji umístěno v oblasti dekoltu či boků, ale také různé druhy ozdob, jako jsou volánky či šňůrky, které zpravidla vycházejí z podprsenkové části plavek.

Výhoda červených plavek je, že sluší blondýnkám i brunetkám a dodají na sex-appealu i ženám, které mají spíše chlapecký tvar postavy.

Foto: archiv firem

Zleva: Podprsenka, H&M, 399 Kč. Jednodílné, F&F, 649 Kč. Answear, 1399 Kč. Fashion Island, 3900 Kč

Sexy diva

Černé plavky jsou klasika, se kterou nikdy nesáhnete vedle. Letošnímu roku dominují jednodílné kousky, kterým vévodí různě zdobená záda či dekolt. Vybrat si tak můžete modely, které mají velmi hluboký výstřih, zdobí je průstřihy či jsou doladěny pomocí různých elementů a korálků.

Pro luxusní vzhled pak sáhněte po kombinovaných plavkách v černozlaté barvě a nezapomeňte ani na patřičný plážový styling, kterým se můžete inspirovat v našem videu.

Foto: archiv firem

Zleva: Cellbes, podprsenka 699 Kč, kalhotky 499 Kč. Jednodílné, Zoot, 899 Kč. H&M, 899 Kč. Fashion Island, 3900 Kč

Klasické námořnické

Modrobílé plavky evokují marina styl, který je typický pro období letních dovolených. Vaše opálení vynikne nejlépe v čistě bílých nebo světle modrých modelech, plavky v těchto barvách můžete obléci i hned na počátku vaší dovolené.

Tmavě modré se hodí naopak pro dny, když už je vaše pokožka alespoň lehce políbená sluncem.

Foto: archiv firem

Zleva: Answear, 2999 Kč. F&F, 599 Kč. Answear, 3299 Kč. Fashion Island, 3900 Kč

Foto: archiv firmy

Plavky, Timo, 1759 Kč.

Foto: archiv firmy Swimsuit

Vykrojený spodní díl plavek sluší zejména štíhlým ženám. Ilustrační foto

Vzory a barvy

Pestrobarevné vzory květin a listů k létu zkrátka patří. Sluší jak bledulkám, tak ženám s olivovou pletí.

Vyberte si letos například již zmíněné trendy jednodílné plavky, nebo sáhněte po kalhotkách s vyšším pasem, které zakryjí lehké nedostatky v podobě povoleného bříška či kypřejších boků.

Foto: archiv firmy

Plavky, Swimsuit, od 999 Kč za díl

Foto: archiv firem

Zleva: Answear, 3799 Kč. F&F, 499 Kč. H&M, podprsenka 599 Kč, kalhotky 399 Kč. Esprit, 1999 Kč

Trendy volánky

Jestli vás trápí, že vás příroda bujarým poprsím příliš neobdařila, nesmutněte. V kurzu jsou plavky s volánky, které přidají na objemu, navíc jsou na rozdíl od push-up podprsenek opravdu pohodlné.

„Také nejrůznější detaily typu ozdobných ramínek či mašliček přitáhnou pozornost tam, kam potřebujete, a poprsí zvýrazní,“ radí Markéta Jiráčková, obchodní ředitelka společnosti Timo.

Pokud zvolíte bikiny, vyhněte se tomu, aby byl vrchní díl jednobarevný, a naopak spodek s potiskem či kombinací tónů. Opticky byste zvýraznila zadeček a prsa by působila ještě drobněji, než jaká ve skutečnosti jsou.

Foto: archiv firem

Zleva: Zoot, 799 Kč. Zoot, komplet, 799 Kč. Zara, podprsenka 549 Kč, kalhotky 499 Kč

Malá prsa jdou ruku v ruce se štíhlou postavou. Pokud se tedy pyšníte výstavním zadečkem, pak se na něj nestyďte upoutat pozornost a zvolte vykrojené kalhotky. Ideální jsou takzvané brazilky nebo dokonce tanga.

Foto: archiv firmy

Plavky, Calzedonia, vršek, 600 Kč.

Foto: archiv firem

Zleva, H&M, 399 Kč. Zoot, 1149 Kč. F&F, 599 Kč.

Velikost XXL

Krásně tvarovaná prsa zrychlí tep nejednomu muži, takže není třeba je schovávat. Většina českých žen se ale potýká s problémem, aby do podprsenky dokázaly vtěsnat svoje přednosti.

Aby vaše prsa vypadala dobře, je potřeba jim dát dostatečnou oporu. Tedy zvolit dobrý střih, který jejich váhu správně rozloží mezi hrudník a ramena. Vybírejte proto uzavřenější košíčky s kosticemi, které podrží to, co mají. Na místě jsou i širší ramínka, která se vám nebudou příliš zarývat do ramen.

Pokud se rozhodnete sáhnout po plavkách jednodílných, volte modely s kosticí či alespoň výztuží. Podrží poprsí a oddělí jej. Nestane se, že by se vaše postava neforemně 'slila'.

Foto: archiv firmy

Plavky, Timo, 1299 Kč.

Foto: archiv firmy

Plavky, Timo, 1599 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Michael Kováčik

Foto: archiv firmy MBPFW

Michael Kováčik

  • Michael Kováčik je nejen stylista, ale také módní návrhář žijící v Praze. V roce 2013 si založil vlastní módní značku.
  • Jeho kolekce jsou charakteristické pro svou jednoduchost, minimalismus, eleganci a kombinaci komfortu s ženskostí. Velký důraz klade hlavně na nadčasovost svých kolekcí.
  • V současné době spolupracuje s Metropolí Zličín, kde je jako stylista se svými tipy a zkušenostmi k dispozici členům věrnostního programu.
  • Jeho modely oblékly například zpěvačka Monika Bagárová či modelky Aneta Vignerová, Andrea Verešová a Jitka Nováčková, dále pak zpěvačka Dara Rolins nebo moderátorka Zorka Hejdová.

Reklama

Výběr článků

Načítám