Hlavní obsah

Umělkyně tvoří obrazy pomocí nalíčených rtů

Novinky, lin

Nebaví vás chodit do muzeí a obrazy vám připadají ve většině případů stejné a mnohdy i nudné? Pak pro vás máme něco, co vás snad zaujme. Alexis Fraserová totiž tvoří své obrazy velmi zvláštním způsobem. Barvu nanáší svými rty, které si před tím natře barevnou rtěnkou.

Foto: Profimedia.cz

Alexis Fraserová při práci.

Článek

Alexis Fraserová je úspěšná malířka, žijící v kanadském Torontu, která dala barevným rtěnkám zcela nový význam. Inspiraci přitom sama našla u své kolegyně Natalie Irishové, která před pěti lety přišla jako první na trh s malbou Marilyn Monroe vytvořenou pomocí otisků rtů.

Foto: Profimedia.cz

Některé drobné elementy se musejí domalovat ručně.

Sama Alexis, která působí na sociálních sítích pod přezdívkou Lipstick Lex, pojmenovala podle Blastingnews tuto unikátní techniku jako „polibkový pointilismus” podle stylu malby vytvořeného populárním post-impresionistickým francouzským umělcem Georgesem Seuratem.

Technika umělkyně spočívá v nanášení rtěnky na rty a jejich následném otiskování na malířské plátno do požadovaného tvaru či motivu.

Jinými slovy, každý obrázek vyžaduje hodně líbání, a to na předem určená místa. Malý portrét může trvat několik hodin, zatímco ty větší trvají i týden a spotřebuje se u nich velké množství rtěnek. Někdy polibek nevytvoří požadovaný efekt, a proto se k dokončování obrazu a na drobné linky používá štěteček s malým množstvím pigmentu z rtěnek. V každém případě se ale jedná o inovativní styl, díky kterému vzniká spousta zajímavých děl. Ostatně prohlédněte si je sami.

Foto: Profimedia.cz

Alexis Fraserová

Foto: Profimedia.cz

V detailu si můžete všimnout otisků rtů.

Foto: Profimedia.cz

John Lennon v podání rtěnek.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám