Hlavní obsah

Zázrak z přírody, který ocení vaše pokožka i vlasy

Novinky, das

Upřednostňujete přírodní přípravky před chemickými? Pak vězte, že existuje ještě něco mnohem lepšího než kokosový olej, o němž se doposud hovořilo v případě péče o pokožku a vlasy v samých superlativech. Naprostým hitem přímo se zázračnými účinky je nyní extrakt ze semen kalaharského melounu nazývaného také divoký vodní meloun, který roste v hlubokých afrických pouštích.

Foto: Profimedia.cz

Kalaharský meloun

Článek

Semena tohoto melounu obsahují tolik výživných látek, že jen z nich dokáže být člověk živ až šest týdnů. Přitom právě kalaharský meloun roste v těch nejsušších oblastech Jižní Afriky.

„Předností semen tohoto melounu a z něj vyrobeného oleje jsou omega 6 mastné kyseliny, které stimulují růst kožních buněk a pomáhají je regenerovat a restrukturalizovat. Tím pádem je pleť pružnější a pevnější,” vysvětluje pro Daily Mail odbornice firmy Holland & Barrett Emily Rollasonová.

Olej z těchto semen díky antioxidantům a vitamínům A, C, E pleť hydratuje a rozjasňuje, proto působí mladistvě a zdravě. Podle odborníků má ale i velmi pozitivní účinky na celou řadu kožních onemocnění, včetně obnovení tkáně po zjizvení. Obsažená kyselina linolenová dokáže také pomoci s čištěním pórů, redukuje tvorbu mazu.

Ženy využívají olej rovněž jako náhražku kondicionéru na vlasy a jako výživu pro vlasovou pokožku. Přestože se jedná o olej, nepůsobí mastně, vlasy jsou pak vyživené a rozzářené.

Reklama

Výběr článků

Načítám