Hlavní obsah

Šatník v rozpuku. Jarní modely ovládnou květinové motivy

Novinky, Jana Elfmarková

Přehlídková mola, ale především jarem provoněné ulice ovládnou v následujících týdnech a měsících vzory květin. Řeknete si, žádná novinka, květinové motivy jsou v módě doslova stálicí. Jejich letošní alternativy vám ale učarují.

Foto: Archiv firem

Květinové motivy patří ke stálým módním trendům, i letos vám budou dělat společnost na každém kroku. Foto zleva: River Island, House of Fraser, New Look

Článek

Květinové motivy jsou nadčasové a objevují se s železnou pravidelností v každé kolekci. Letos ale pronikly i na místa dosud nevídaná, najdete je na doplňcích nebo obuvi.

Stejně tak jejich charakter získal mnoho nových podob. Inspiraci tvůrci hledali doslova napříč celý světem, v evropských folklorních motivech nebo v daleké Asii.

Živé květy

Vzory okoukané v rostlinné říši doslova do posledního detailu jsou jedním z klasických květinových motivů, v módních kolekcích se objevují velice často, a nejsou tedy ničím překvapivým ani letos. Jejich aktuální jinakost ale tkví především v materiálech a střizích, které zdobí.

Bunda typu bomber z těžkého brokátu vyvedená ve svěžích tónech obřích pivoněk, to je pastva pro oči a nečekaný mix stylů, typický pro aktuální módní svět. Ibišky v nadživotní velikosti, které ozdobily šortky širšího střihu, zase s grácií můžete využít jako stylový letní párty model. Podpatky nebo pohodlné espadrilky, doplnit je můžete čímkoli, výsledek bude vždy dokonalý.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Květinové nokturno

Další výraznou kapitolou v aktuálních módních trendech jsou různě velké a různě rozložené květinové motivy, potisky, výšivky či aplikace ostře kontrastující s podmanivým černým podkladem.

Použití neobvyklých materiálů nebo jejich kombinace navíc dodávají květy obsypaným modelům na dynamice. Výšivky samý kvítek a poupě najdete letos například na plavkách nebo lehkých svetřících. Kalhoty širokého střihu ze splývavého materiálu naopak nejsou žádnou žhavou novinkou, nabízejí ale nezvyklé a překvapivé možnosti kombinace s jinými aktuálními módními hity.

Doplňky v temných barvách obsypané květy často zdobí další, drsnější prvek – kování, cvočky, řetízkové detaily či výrazná zapínání. Jejich vzájemná souhra je až překvapivě vyvážená.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Foto: Archiv firem

foto archiv

Kvetoucí denim

Výšivky a aplikace na džínách? Také žádná novota, letos se nám ale líbí víc než dřív, opět totiž perfektně zapadají do skládačky aktuálních trendů, které právě romantické a žensky křehké výšivky dovedou správně podtrhnout.

Zkuste je kombinovat s lehkými prádlovými topy připomínajícími podprsenku nebo podobně rozkvetlými mikinami a topy z teplákoviny. Kalhoty vám nepadly do oka? Nevadí, výšivky zdobí i minisukně, šaty různých střihů nebo klasické džínové bundy do pasu.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Folklorní prvky

Že vám tyto vzory něco nápadně připomínají? Aby ne, jako by se vylouply z některého z našich tradičních krojů. A jak jim to v novodobém šatníku sluší!

Topy s odhalenými rameny a volány působí rurálně i bez nich, s nimi ale jejich zemitá romantika vynikla dvojnásob. Zdánlivě nesourodá kombinace klasického trenčkotu ozvláštněného folklorními výšivkami vyhlíží možná poněkud odvážně, výsledný efekt je ale neodolatelný.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Dálný východ

Dalším z trendů, ke kterému obrovské květinové motivy neodmyslitelně patří, jsou vzdušná a pestrobarevná kimona. Jejich potenciál tkví nejen ve výrazné barevnosti, ale i v neotřelém střihu.

Aktuálně se nosí s jednoduchými topy a úzkými džínami, jistě ale najdete i mnoho dalších variant, jak je propašovat do svého jarního a letního šatníku.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám