Hlavní obsah

Podzimní obuv podle celebrit aneb Co mají slavní v botníku

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim je obdobím pro změnu v botníku. Pokud jste tak stále neučinily, a to z důvodu, že nevíte, na jaký typ obuvi byste měly vsadit, inspirujte se například u slavných tváří. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější i nejčastější typy bot, jejichž věrné kopie pořídíte i v českých obchodech.

Foto: Profimedia.cz

Selena Gomezová si oblíbila ikonické tenisky.

Článek

Vévodkyně Kate – nízké kozačky na podpatku

Tyto boty patří jednoznačně k nejčastěji prodávaným a nošeným stylům vůbec. Kotníkové kozačky se totiž hodí takřka na všechny příležitosti. Snesou se jak se sukní či šaty, tak i s kalhotami či džínami všech délek. Vévodkyně Kate volila tmavé bordó a obuv zdobenou páskem.

Foto: Archiv firmy, Profimedia

Kate Middletonová. 1. 5790 Kč. 2. 4990 Kč. 3. 4290 Kč. Vše Salamander.

Obchody nabízejí nepřeberné množství kozaček na nižším či vysokém podpatku. Proto záleží na vás, zda vyberete semišovou či koženou úpravu a jednoduchý či barevnější typ. S čím kombinovat? Nejlépe si rozumí s podzimními kabáty.

Taylor Swiftová – šněrovací boty

Bohužel u nás už počasí neumožňuje k šatům neobléknout silonky, nicméně právě s punčochami lze outfit známé zpěvačky bez problémů transformovat i do tuzemských klimatických podmínek. K obyčejným šatům a bundě typu bomber obula Taylor Swiftová vyšší šněrovací obuv na širokém podpatku.

Foto: Archiv firmy, Profimedia

Taylor Swiftová. 1. 1899 Kč. 2.2599 Kč. 3. 2799 Kč. Vše Humanic.

Pokud je vám tento styl blízký, můžete volit z několika variant. Například boty s elegantní zúženou špičkou nebo model s výrazným vnitřním i vnějším kožíškem a vysokým šněrováním. Ke kalhotám se hodí i nízký typ s hrubě vzorovanou podrážkou.

Victoria Beckhamová – vysoké kozačky

Černé kozačky na širokém podpatku zvolila i bývalá zpěvačka a v současnosti úspěšná módní návrhářka Victoria Beckhamová. Velmi dobře je sladila s dlouhými šaty pod kolena a vlněným kabátem. Tato kombinace je pro podzimní dny více než ideální.

Foto: Archiv firmy, Profimedia

Taylor Swiftová. 1. 3399 Kč. 2. 2399 kč. 3. 4999 Kč. Vše Aldo.

Napodobit ji můžete i vy. Vybrat můžete z extravagantních modelů nad kotníky v broušené kůži anebo zvolit semiš, který je vhodnější nosit spíše v příznivějších, na srážky chudších dnech. Pokud se ve vyšších kozačkách necítíte, volte zkrácenou délku nad kotníky.

Selena Gomezová – tenisky Converse

Čtyřiadvacetiletá zpěvačka Selena Gomezová si díky svému věku může dovolit obléci i obout relativně cokoli. Svůj mladistvý styl, bílý oversized svetr a tmavě modré dlouhé sako, legíny, brýle a čepici doplnila o klasické černobílé tenisky, které se na pomyslném trůnu popularity drží už několik let.

Foto: Archiv firmy, Profimedia

Selena Gomezová. 1. Kožené, 3490 Kč. 2. Zateplené, 3490 Kč. 3. 2290 Kč. Vše Converse.

Díky inovativním povrchovým úpravám může být tento typ obuvi celoroční. Letošní modely na podzim a zimu zdobí kůže, vnitřní kožíšky a nově i nepromokavý materiál vhodný do podzimních plískanic.

Jennifer Lopezová – tenisky

Zpěvačka Jennifer Lopezová nosí vysoké podpatky především na společenské akce, jak je ale vidět z fotografie, v soukromí preferuje spíše pohodlný, sportovní styl. Boty, kterým se říká nejčastěji „farmářky”, obula ke květované bundě, džínám a k outfitu bohužel stylově ani barevně neladící kabelce.

Foto: Archiv firmy, Profimedia

Jennifer Lopez. 1. 849 Kč. 2. 699 Kč. 3.849 Kč. Vše Deichmann.

Jestliže jste teniskový typ, ani v chladném počasí nemusíte přijít zkrátka. Na trhu jsou tenisky všech možných barev, některé z nich jsou, stejně jako většina bot z podzimních kolekcí, opatřeny zateplenou úpravou.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám