Hlavní obsah

Trendy ve spodním prádle ovládnou krajka a útlý pas

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je důležité myslet i na to, co se skrývá pod teplými svršky. Spodní prádlo je neodmyslitelnou součástí každého z nás. Na podzim a v zimě střídají titěrné, sexy kousky často silnější, kůži více zakrývající a hřejivé materiály. Nikde ale není psáno, že by díky tomu snad ženy přišly o sex appeal. I spodní prádlo ale podléhá módním trendům.

Foto: Archiv firmy

Kvalitní spodní prádlo ocení především ženy, které příroda obdařila kyprými křivkami. I jich se ale týkají módní trendy. Zleva komplet podprsenka + kalhoty 899 + 399 Kč. Bílý set 849 + 399 Kč, Triola. Černý set 999 + 399 Kč Like You.

Článek

Ačkoli tanga či snad kalhotky brazilského střihu, které odhalují půlky, jsou jistě přitažlivé nejen pro mužské oko, spousta žen v chladnějších měsících volí spíše komfort v kombinaci se silnějšími, neprůhlednými materiály a vyššími pasy. A i v letošních kolekcích na podzim a zimu se dají vysledovat určité trendy.

Nesmrtelná krajka

Prvním z nich je bezesporu zdobnost. A to ať už v podobě krajky či umírněného, nebo naopak extravagantnějšího vyšívání, tak například i co se střihů a kreativity modelů týče. Vysledovat můžeme zajímavě řešené kalhotky, obohacené například o barevné lemy, u vršku, tedy podprsenek, převládá krajka. Většinou ale není průhledná, jak jsme zvyklí, její neprůhlednost je řešená takzvanou mezivrstvou.

Foto: Archiv firmy

Zleva. S akcentem hnědé, Intimissimi, info o ceně v obchodě. S krajkou Intimissimi, info o ceně v obchodě. S květinami, Kik, podprsenka 159 Kč, kalhotky, 55 Kč. S vyšíváním, F&F, podprsenka 329 Kč, kalhotky, 179 Kč.

Trend útlého pasu

Protože letos jsou v kurzu zvýrazněné pasy, pouzdrové sukně a pásky zasazené do nejútlejší linie těla, není náhodou, že se tento fakt promítl i do trendů ve spodním prádle. Kromě vyšších, k pupíku sahajících kalhotek najdeme i několik tvarovacích, stahujících či korzetových body. Dávno už nejsou jenom obyčejná černá. Mnohokrát potěší i push up efekty či zajímavými barvami, vzory, kombinací látek či vyšíváním.

Foto: Archiv firmy

Černé tvarující push-up body, H&M, 799 Kč. Fialové, Bonprix, 599 Kč. Tyrkysové, C&A, 550 Kč.

Barvy povoleny

Špagetová úzká ramínka jsou výsadou teplých letních dnů, na podzim a v zimě nosíme spíše trička, a když už tílka, tak většinou se zesíleným ramínkem. I proto je, co se týče spodního prádla, akceptována výraznější barevnost. V chladných měsících je totiž tato vrstva schovaná pod oblečením, a tak se nemusíte bát, že by vám ramínko barevné podpěry nevhodně vykouklo pod volnějším tílkem. Návrháři firem vsadili na typicky podzimní barvy. Tlumené tóny zastupuje tmavě modrá, všechny odstíny zelené či tmavě červená přecházející v bordó.

Foto: Archiv firmy

Zleva. Modrý set, C&A, podprsenka 325 Kč, kalhotky, 198 Kč. Se zelenou krajkou, F&F, podprsenka 299 Kč, kalhotky, 179 Kč. Červený set, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Světle zelený set, Cheek by Lisca, info o ceně v obchodě.

Sázka na jistotu

Milovnice pohodlí se jistě celoročně spoléhají na bezešvé prádlo, ačkoli ne vždy je jeho volba úplně vhodná. Například do šatů či modelu s výstřihem je potřeba obléci podprsenku vyztuženou alespoň kosticemi.

Vše se ale změní, jakmile rtuť teploměru poklesne. Díky vrstvení trik, svetrů, mikin a kabátů mizí i sexy výstřihy, upnutá trika střídají volné tuniky a košile. Ňadrům zkrátka a dobře už není věnována taková pozornost. Pro milovnice bezešvého prádla naprosto ideální období. A výrobci na ně mysleli. Kromě klasické bílé, tělové a krémové škály barev najdeme i módní trendy prvek, který prostupuje všemi modely – vysoké kalhotky i komplety zdobené umírněnou krajkou.

Foto: Archiv firmy

Zleva. Bílé bezešvé, Bonprix, 379 Kč. Světle růžové bez kostic, 399,- podprsenka, 199,- kalhotky, H&M. S vyšíváním, Intimissimi, info o ceně v obchodě. Bílý komplet, Bonprix, 379 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám