Hlavní obsah

Snubní prsteny nejsou v kurzu. Nahrazují je hodinky či tetování

Právo, Kateřina Severová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní zamilované páry, které chtějí uzavřít manželství, se nebojí experimentovat. Klasický symbol svatebního obřadu, snubní prsten, nahrazují jiným šperkem, hodinkami, nebo dokonce tetováním. Někdy je důvodem touha odlišit se, jindy praktičnost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zrovna nedávno nás navštívila mladá dvojice, která si chtěla vybrat snubní prsten, ale jen jeden. Vybíralo se totiž jen pro slečnu, partner prsten nechtěl kvůli své manuální profesi, prsten pro něj prý může být i nebezpečný,“ řekla Právu Jitka Mlynarčíková z pražského zlatnictví JK Jitka Kudlackova Jewels.

Nakonec si proto muž jako alternativu vybral hodinky. „Domluvili jsme rytí monogramů z vnitřní strany prstenu a na vnitřní plášť hodinek. Byli jsme zvědaví, jak to chtějí udělat u obřadu, ale s oddávajícím už měli vše připraveno. Ženich nasadí nevěstě prsten a ona jemu hodinky,“ popsala Mlynarčíková.

Ženich zaplatil za hodinky skoro třicet tisíc, prsten nevěsty byl o polovinu levnější. „Aby se to vyrovnalo, partner jí koupil ještě náramek z perel,“ doplnila.

Zrádné snubní tetování

Snoubenci také stále častěji volí možnost ozdobit si prsteníček piercingem nebo tetováním.

„Občas někdo přijde, že chce svatební tetování. Lidé většinou volí stejný motiv. Třeba jednomu páru jsme dělali srdce, každému na ruku jednu jeho půlku. Hodně lidí pak chce vytetovat jen jednoduchý černý kroužek na prst,“ řekl Právu majitel známého pražského tetovacího a piercingového studia Tribo Tattoo & Piercing Michal Burda.

Dodal, že o svatební tetování je zájem hlavně ze strany těch, kteří již nějaké tetování na těle mají. Pořídit si tetování je už dnes celkem levná záležitost, odstranění laserem v případě, že se velká láska nevyvede, však může vyjít na několik tisíc korun. Zákrok je přitom docela bolestivý.

„Nejčastěji lidé chtějí dát pryč jméno bývalého partnera nebo manžela, které mají vytetované na rameni, prstu či zápěstí. Bohužel se někdy také stane, že motiv nejde vůbec odstranit,“ popsala dermatoložka Karolína Kykalová z kliniky Esthesia. Tradiční snubní prsten tak asi ještě dlouho zůstane nejčastější volbou snoubenců.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám