Hlavní obsah

Vlasy v barvách duhy jsou velkým trendem

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známé světové celebrity doslova propadly barevným vlasům, přesněji řečeno extravagantním odstínům podobným barvám duhy. A protože téměř všechny novinky, které jsou k vidění u známých osobností, lidé s oblibou kopírují, už i u nás je trend barevné kštice patrný. Zeptali jsme se kadeřníků, na co je třeba před změnou myslet, kolik času takový postup zabere a jestli je vhodné výraznou změnu image provádět pomocí domácího barvení.

Foto: Profimedia.cz

I známá zpěvačka a celoživotní rebelka Cyndi Lauperová se ve společnosti objevila s extravagantní barvou vlasů.

Článek

„Při zásadní změně barvy je důležité být opravdu dobře připraven, klíčová je předchozí důkladná konzultace s odborníkem. Někdy řešíme věci moc impulzivně a poté jich litujeme. Obzvláště pak blondýnky, pro které je ztmavení o 1–2 odstíny velmi markantní, i když pro okolí jsou stále blond. Je tedy potřeba vše předem promyslet,” doporučuje vedoucí salónu Cut & Color Martina Malinová.

Důležitých faktorů při rozhodování je hned několik. Pokud si ženy nechají vlasy obarvit do výrazných odstínů, je potřeba myslet na to, že intenzita barvy často není tak stálá, postupně se vymývá a také je časem více viditelný odrost vlasů.

„Zároveň je to také velký zásah do kvality vlasů. Nicméně nutno dodat, že pokud ženy využijí služeb profesionálů, tak celkové obarvení vlasy naruší jen minimálně. Já osobně jsem kombinaci modré a šedivé použil ve své poslední vlasové kolekci a výsledek by super. Líbilo se to nejen mně, ale i kolegům a klientkám,” popisuje své zkušenosti Honza Kořínek, majitel salónu Hair studio Honza Kořínek.

Foto: Profimedia.cz

Kelly Osbourneová se stále vrací k odstínům fialové

Foto: Profimedia.cz

Rihanna

Foto: Profimedia.cz

Nicole Richieová

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Rita Ora

Foto: Profimedia.cz

Hilary Duffová

Počítejte s časovou rezervou

Pokud se chytáte na markantní změnu, je potřeba dopředu počítat s tím, že se nejedná o návštěvu krátkou, ale u kadeřníka si pěkně dlouho posedíte. A také možná i několikrát. Samotný postup je mnohem delší než klasické barvení, a to hlavně při zesvětlování, kdy je celý proces velmi zdlouhavý.

„Zvláště pak u tmavých barev je to i na více návštěv, abychom dosáhli co nejlepších výsledků bez poškozených vlasů,” vysvětluje Martina Malinová.

Změně by ale nejprve měla předcházet konzultace, na kterou většinou stačí jedna schůzka, kde kadeřník klientovi vysvětlí celý postup a například i finanční náročnost celé změny.

Kadeřník hodnotí kvalitu vlasů a pokožky, odstín barvy (tmavost), jak je o vlasy pečováno, ale bere v potaz například i počet barev, kterými byly vlasy obarvovány v minulosti. Je důležité všechny tyto faktory znát, mohou totiž zásadně ovlivnit postup při obarvování.

Foto: Profimedia.cz

Katy Perryová

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka je svými bláznivými vlasovými změnami proslulá

Foto: Profimedia.cz

Nebojí se růžové, fialové ani modré

Před barvením

V první radě je důležité vybrat správný odstín barvy. Důležité je brát v úvahu barvu očí a tón pleti, který napoví, zda bude danému člověku svědčit studený, nebo spíše teplejší odstín. Většinou kadeřník upozorňuje i na to, aby se klient zamyslel, zda mu nový odstín barvy „padne” například k barvám v jeho šatníku.

„V některých případech je bohužel nereálné tak výraznou změnu provést. Nedovolí nám to kvalita vlasů nebo vlasové pokožky anebo je nereálné přání klientky. Udělat z černovlásky blondýnu za jednu návštěvu a udržet vlasy v dobré kvalitě, a to i když máme dnes spoustu přípravků, které nám pomáhají, opravdu nejde,” říká Malinová.

S tím souhlasí i Honza Kořínek a dodává, že se může jednoduše stát, že kadeřník klientovi odmítne tak razantní změnu na hlavě udělat.

„Ano, sice platí ‚Náš zákazník, náš pán’, ale někdy je potřeba myslet na to, že my jsme ti odborníci. Záleží samozřejmě na každém kadeřníkovi. Já osobně, když vím, že by to klientce neslušelo nebo že by tak velký zásah její vlasy nezvládly, tak o tom hodně diskutujeme a většinou se mi podaří přesvědčit ji a vymyslíme jinou variantu nového účesu nebo změny.”

Foto: Profimedia.cz

Američká herečka, zpěvačka a tanečnice Cassie Venturová letos na předávání cen MTV překvapila kanárkově neonovým odstínem

Oba kadeřníci se také shodují, že na výsledný efekt má velký vliv i následná péče po barvení. Především je nutné používat šampony určené speciálně pro barvené vlasy anebo se o vhodnosti přípravku poradit právě s kadeřníkem, u kterého byla změna podstoupena.

Barvení doma nezkoušejte!

Kadeřníci kategoricky nedoporučují pouštět se do výrazného domácího odbarvování. „To je základ všeho a neviděl jsem klientku, u které by to dopadlo dobře. Když už se žena rozhodne pro radikální změnu barvy, například z brunety na blond, je potřeba brát v úvahu, zda jsou to přírodní vlasy, anebo barvené. Postupy se pak liší,” vysvětluje Kořínek.

Ačkoli nám moderní doba dovoluje téměř zázraky na počkání, reálně je třeba počítat s tím, že z brunety na platinovou blond je potřeba salón navštívit dvakrát až třikrát. Je dobré vědět, že tak náročná práce přijde i relativně draho. Zákaznice by si měla připravit několik tisíc korun. A jsou to právě finance, proč si často ženy náročnou změnu image rozmyslí.

„Já razím teorii, že vždy vlasy musí zůstat zdravé, lesklé a plné života. Na výsledný wow efekt je tak lepší si chvíli počkat,” uzavírá Kořínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám