Hlavní obsah

Jak šel čas s popovou královnou Madonnou

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popová královna Madonna přijela udělat kariéru do amerického New Yorku v roce 1978, v kapse měla jen 35 dolarů. Dnes je slavnou pěveckou ikonou. Ženou, které se podařilo šokovat, ale také posunout hranice populární hudby. A to nejen textově, ale i pomocí kostýmů či individuality, kterou vtiskne do všeho, co dělá. Šestnáctého srpna oslavila své 58. narozeniny v kubánské Havaně. Podívejte se na ikonické kostýmy, kterými šokovala i oslovila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Madonna slavila své 58. narozeniny v HavaněVideo: Geordanis Ramirez, Reuters

 
Článek

Psal se rok 1985 a Madonnin styl charakterizoval takzvaný „eighties glamour“. Předvedla ho například na koncertě v americkém Ohiu v tomtéž roce, kdy oblékla bláznivou vyšívanou bundu, krátký (dnes velmi moderní) crop top a síťované tříčtvrteční legíny.

V té době se také nosily velké zdobné gumičky a vlasy vyčesané do „palmičky“. Křížek na krku nosí dodnes.

Foto: Profimedia.cz

1985 Madonna na koncertě v Ohiu

Ve filmu Hledám Susan. Zn.: Zoufale (Desperately Seeking Susan) si zahrála společně se Susan Seidelmanovou a Rosannou Arquettovou hlavní roli.

Foto: Profimedia.cz

Z filmu Desperately Seeking Susan

V roce 1988 spatřil světlo světa trendy sestřih na kluka, kterému se dodnes říká „pixie crop“. A Madonna opět začala udávat módní trendy, aniž by se o to musela snažit. Stačily k tomu obyčejné kalhoty s vysokým pasem a pruhované triko.

V roce 1990 lákala fanoušky na Blonde Ambition Tour a tehdy oblékla snad svůj nejslavnější úbor. Spodní prádlo, korzet se špičatými prsy, který pro ni navrhl slavný návrhář Jean Paul Gaultier.

Foto: Profimedia.cz

1990 Blond Ambition Tour

Ačkoliv Madonna ohlásila, že po Blonde Ambition Tour už na žádnou „šňůru“ nepojede, přesvědčení jí vydrželo pouhé tři roky.

V roce 1993 vyjela znovu na turné - Girlie Show, které tematicky připomínalo sexuální cirkus s prvky burlesky a kabaretu. Na tvorbě kostýmů se podíleli například i návrháři Dolce & Gabbana.

Foto: Profimedia.cz

1993 Girlie Show

Foto: Profimedia.cz

Girlie Show

Světové turné Drowned se konalo v roce 2011 a pro každý segment show měla umělkyně přichystaný jiný kostým upravený na několik různých stylů.

Koncerty v rámci vydání nové desky Sticky and Sweet Tour (2010) byly ozvláštněny o kostým rockové divy s velkým bílým cylindrem. Objevily se ale i kostýmy roztleskávačky.

Foto: Profimedia.cz

2009 Sticky and Sweet Tour

Nejde zapomenout na kostým z roku 2012, oblečený ku příležitosti fotbalového Superbowlu. Gladiátorský look z dílny Givenchy couture doplnil klobouk od Philipa Treacyho a šperky Bulgari, připomíná telegraph.co.uk.

Foto: Profimedia.cz

Superbowl 2012

Jubilejní desáté tour Rebel Heart 2015 bylo vzpomínkové. Madonna oživila kostýmy z dob minulých a povedlo se. Slavila úspěch.

Foto: Profimedia.cz

2015 turné Rebel Heart

Na udílení cen Grammy Awards 2015 naopak přestřelila. Za kostým připomínající prostitutku, který se na gala večer zcela nehodí, byla kritizována mnohými módními experty.

Foto: Profimedia.cz

Grammy Awards 2015

Rok 2016 a ikonický bál Met Gala. V roce 2015 na něj přišla se synem Davidem, o rok později zvolila kostým, který předpisu Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology plně dostál. Šaty jsou z dílny značky Givenchy.

Foto: Profimedia.cz

2016 Manus x Machina Fashion in an Age of Technology Costume Institute Gala

Ačkoli je Madonna považována za extravagantní ikonu, v soukromí ji charakterizují obyčejné teplákové soupravy. Nejvíce a nejčastěji je vidět v těch, které zdobí tři proužky.

Foto: Profimedia.cz

V soukromí nosí nejčastěji teplákové soupravy

Reklama

Výběr článků

Načítám