Hlavní obsah

Kupte nyní a noste později aneb Nadčasové kousky pro ženy každého věku

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nakupování módních věcí se čas od času vyplatí jednat s předem jasným plánem. Kousky, které jsou trendy jednu sezónu, jsou lákavé a mnohdy i cenově dostupné, avšak nedá se počítat s tím, že by v dámském šatníku vydržely na věky. Pokud chcete svůj šatník usměrnit, jste po škole, měníte práci nebo toužíte po troše elegance, vsaďte na nadčasové modely.

Foto: Profimedia.cz

Zelená parka patří mezi nadčasové kousky, které se dají unosit v každém věku.

Článek

Správně vybrané kousky se ve vhodné kombinaci hodí jak ke dvacetileté slečně, tak k ženě ve středních letech, ale unosí je i madam v důchodu. Co mezi takové věci rozhodně patří?

Boty typu chelsea neboli perka

Foto: Archiv firmy

Zleva: 1699 Kč, 2399 Kč, 2399 Kč, 2399 Kč, vše Humanic.

Nazouvací elegantní boty unosíte jak k šatům, tak i k sukni či elegantním kalhotám a džínům. Můžete si podle stylu a oblíbených barev zvolit, zda své místo v botníku najdou černé, nebo například modré či šedé. Jsou vhodné do společnosti i na volný čas, nosit je můžete ke kabátu či ke kožené bundě.

Elegantní hodinky

Foto: Archiv firmy

Modré, 4790 Kč. Šedé, 5390 Kč. Hnědé, 6190 Kč. Zlaté, 3190 Kč.

Hodinkami se čtvercovým ciferníkem zkrátka a dobře nikdy nic nezkazíte. Vypadají trochu retro, ale elegantně. Barvou a stylem se opět snažte trefit přesně do vašeho gusta, neriskujte, že za vybraný kousek zaplatíte několik tisícovek a pak jej, kvůli přílišné extravagantnosti, nebudete chtít nosit.

Pruhovaný top

Foto: Archiv firmy

Zleva: 499 Kč, 699 Kč, 699 Kč, vše Lindex.

Pruhovaný námořnický top je klasika, která nikdy neomrzí. Pokud ráno vstanete z postele levou nohou, stačí obléct oblíbené džíny, pruhovaný vršek, sako a elegantní outfit je na světě. Pokud vše navíc doplníte elegantními šperky a klasickými hodinkami, uděláte nejlépe. Vyhrajte si s barvami, nemusíte mít nutně jen modro bílou kombinaci, klidně volte i zajímavé nášivky, mašle či zdobení krajkou.

Parka

Foto: Archiv firmy

Zleva: 947 Kč, 999 Kč, 999 Kč, vše H&M.

Parka, tedy podzimní dlouhá bunda, přesněji řečeno něco mezi krátkou bundou a dlouhým kabátem, je v tmavě zelené barvě dokonalým společníkem. Nejen do chladného a nevyzpytatelného podzimního počasí, ale i do teplejších zimních dní. Skvěle se hodí pro milovníky sportovního stylu.

Mokasíny

Foto: Archiv firmy

Modré, cca 1680 Kč, hnědé, cca 1030 Kč, stříbrné, cca 1670 Kč, vše Topshop.

Mokasíny slaví obrovský návrat. Ačkoli může někdo protestovat, že jde o obuv pro důchodce, opak je pravdou. Elegantní mokasíny můžete nosit ke kalhotovému kostýmu, ale i k trendy světlým denimovým kalhotám s 3/4 délkou.

Hodí se k pouzdrové sukni, můžete do nich nosit silonky, chybu neuděláte ani tehdy, pokud se je rozhodnete obout k malým černým šatům na společenskou událost.

Džínová košile

Foto: Archiv firmy

Zleva: 2199 Kč, 2199 Kč, 2199 Kč, vše Levi´s.

Bílá košile je jasným základem šatníku, džínová jí může velmi stylově a vtipně sekundovat. Pryč je přežitek, že denim k jinému denimu nepasuje. Džínovou košili můžete s klidným srdcem obléci k džínovým kalhotám, rozhodně nepůjde o žádné faux pas.

Košilové šaty

Foto: Archiv firmy

Žluté, 549 Kč, kostičkované, 699 Kč, s dlouhým rukávem, 699 Kč.

Košilové šaty jsou pohodlné, vzdušné, skryjí nedostatky postavy, mohou být vzorované, jednoduché, po kolena nebo delší. Jejich variabilita nezná mezí.

Stačí vybrat ideální a líbivý kousek, v létě je oblékat na piknik, v zimě za pomoci saka a silonek je lze nosit do školy, práce nebo na večerní akci.

Blazer

Foto: Archiv firem

999 Kč, 1399 Kč, 999 Kč, vše Orsay.

Blazer neboli sako je nezbytností nejen pro ženy, ale rozhodně i pro muže. Oblékat se nemusí jen do kanceláře, krásně sedne i k obyčejnému bílému triku a kalhotám. Důležité při jeho výběru je zaměřit se na délku rukávů a pasu, měl by dobře sedět v ramenou a nikde netáhnout.

Boty na širokém podpatku

Foto: Archiv firmy

Vysoké boty, 1398 Kč, šedé 998 Kč, černé 998 Kč, vše C&A.

Takzvané block heels, tedy široké podpatky, se také dostaly znovu do módy. A je to rozhodně skvělé. Jehly jsou nepraktické nejenom s ohledem na celodenní nošení, ale bolí z nich i záda a noha je v nepřirozené poloze.

Široký podpatek přidá i tak pár centimetrů k dobru a v případě koupě kvalitního a skvěle padnoucího modelu může jít o obuv, ve které můžete protančit nejen den, ale i noc.

Dlouhý kabát

Foto: Archiv firmy

hnědý kabát, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Černý, Sophistic by Veronika, info o ceně u návrhářky. Žlutý, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Modrý, Zuzana Kubíčková, info o ceně u návrhářky.

Je důležité mít ve skříni alespoň jeden elegantní svršek. V tomto případně je velmi vhodné investovat do kvalitního dlouhého kabátu. Je důležité předem popřemýšlet, zda unosíte více hnědou, šedou, nebo nejvíce klasickou černou.

Kvalitní dlouhý kabát ale vypadá velmi dobře, i pokud má barvu smaragdovou, tmavě modrou nebo vínovou.

Malá kabelka

Foto: Archiv firmy

Malé kabelky, vše Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Malá crossbody kabelka je vhodná na pochůzky ve městě, stejně tak i na večerní řádění v barech. Pokud zvolíte správnou velikost, vejde se do ní nejen peněženka a mobil, ale třeba i boty na přezutí nebo lehký svetřík.

Pokud máte v šatníku barevné kousky, volte neutrální černou. Pakliže mezi vaše oblíbené barvy patří zemité tóny, odvažte se a zvolte výraznější odstín, kterým celek krásně rozsvítíte.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám