Hlavní obsah

Hurá do školky aneb V čem přivítat první den kamarády

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek školního roku se nevyhnutelně blíží. A nový režim nečeká jen větší školáky, ale i děti, které navštěvují mateřskou školu. Ač je pro ně školka zatím jen zábava, i tak je čeká brzké vstávání, oblékání a každodenní rutina.

Foto: Archiv firmy

Vybavte děti na jejich první den ve školce. Třeba nazouvacími bačkůrkami, které mohou nosit jak venku, tak vevnitř (Toms, 1100 Kč).

Článek

Dívky jsou od přírody prostě větší parádnice. I proto si možná na svůj první den ve školce budou chtít obléci něco výjimečného. Ačkoliv na každodenní nošení není tylová sukýnka se třpytkami zrovna vhodná, na první školkový den se obléci přeci jen může.

Zkombinujte u malé princezny sukýnku s obyčejným pruhovaným tričkem. Další svršek, černý bomber s nášivkami z oblíbených Disney pohádek, si zamiluje nejen dcerka, ale i vy. Nosí se totiž jak do pasu, tak i oversized, tedy větší velikosti. Tu můžete zvolit v případě, pokud chcete, aby bomber bundička rostla společně s malou parádnicí.

Pro dokonalý vzhled nasaďte na hlavu kšiltovku s oušky a s sebou na přezutí vezměte černé piškoty s bambulkou.

Foto: Archiv firem

Klobouk, H&M, 349 Kč. Bačkory, Lindex, 299 Kč. Bomber, H&M, 899 Kč. Triko, Next, cena od 170 Kč. Sukýnka s flitry, H&M, 299 Kč.

Jestliže si vaše předškolačka se sukýnkami příliš nerozumí a pohodlněji se cítí v kalhotách nebo punčochách, vsaďte na dlouhé nohavice. Celý den bez problémů stráví v delší tunice s barevným potiskem, ke které se hodí vtipné legíny s obrázky na kolenou.

Oblíbená princezna Elsa, kterou spousta malých holčiček dychtivě adoruje, se skrývá ve stélce saténových bačkůrek, čelenka s mašličkou zkrotí jemné dětské vlásky. Pokud bude první předškolní den provázet chladnější počasí, je vhodné ochránit nejmenší před zimou, třeba pudrovým kabátkem s „ovečkou” uvnitř.

Foto: Archiv firem

Čelenka, Lindex, 99 Kč. Piškoty, H&M, 249 Kč. Tunika, Desigual, 1499 Kč. Kabátek, C&A, 550 Kč. Legíny, H&M, 199 Kč.

Ani někteří chlapečci nejsou lhostejní k tomu, co jim rodiče oblečou. Ať už by chtěl malý ´Casanova´ zapůsobit sám, anebo je jeho styl plně ve vašich rukou, vsaďte především na pohodlné malé džíny v teplákovém střihu. Pohodlná je především guma v pase, která se dá utáhnout či povolit podle libosti. Ke kalhotám se hodí kostkovaná košile, pod kterou je vhodné obléknout třeba bílý nátělník, aby se dítko mohlo v klidu svléknout a „řádit” s ostatními.

Ať už jako bačkory, nebo volnočasovou obuv lze obout maskáčové nazouváky a do nich ´dodat´ bavlněné vesele barevné ponožky. I chlapci mohou využít moderní bomber bundu místo mikiny, na konci léta se hodí jako teplý svršek, na podzim jej využijí jako plnohodnotnou bundu.

Foto: Archiv firem

Balení dvou ponožek, Happy Socks, 279 Kč. Nazouvací tenisky, Toms, 1359 Kč. Bomber, Bonprix, 699 Kč. Košile, Zara, 469 Kč. Džíny, Next, od 640 Kč.

Na místě je i méně formální oblečení, pokud váš rošťák nevydrží chvíli v klidu, a nejlépe je mu v teplácích. K nim se hodí volnější triko, jak jinak než třeba s oblíbeným komiksovým hrdinou Spidermanem.

Ke klukům také neodmyslitelně patří kšiltovka a samozřejmě žádné „holčičí” barvy. Proto i ortopedické, protiskluzové bačkory volte čistě klučičí, třeba s nápisy. Samozřejmostí je mikina na zip, která zabrání případnému nachladnutí.

Foto: Archiv firem

Kšiltovka, Zoot, 150 Kč. Mikina, Lindex, 499 Kč. Bačkory, Fare, 369 Kč. Tričko, Lindex, 399 Kč. Tepláky, Lindex, 399 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám