Hlavní obsah

Klasická mikina se znovu dostává do módy

Novinky, Eva Dvořáková

Pokud stále střídáte nejrůznější svršky, jako jsou saka, bundy a kabátky, může vám brzy dojít inspirace, co na sebe. Zkuste změnu a vraťte se zpátky ke klasice z dětství - obyčejné mikině přes hlavu s délkou do pasu.

Foto: Archiv firmy

Pohodlným svrškem jsou mikiny přes hlavu (Marks&Spencer).

Článek

Košilové šaty přes den

Košilové šaty jsou velmi trendy i pohodlné, navíc se dají skvěle párovat s pánským stylem. Velmi snadno je dáte dohromady s bleděmodrou mikinou s nápisem, tmavě denimovým batohem a černými koženými nazouváky.

Outfit na cesty, na výlet, nebo jen tak na procházku do města vyladíte zrcadlovými slunečními brýlemi.

Foto: Archiv firem

Mikina, Levi´s, 2499 Kč. Boty, Humanic, 2599 Kč. Šaty, Gant, 9399 Kč. Brýle, Komono, info o ceně v obchodě. Batoh, Levi´s, info o ceně v obchodě.

Tento neformální typ šatů se k mikinám všeho druhu velmi hodí. Velmi dobře vypadá kombinace kontrastních barev (tmavě modré se světlou). Z výstřihu ale nezapomeňte vytáhnout límeček.

Koktejlky na párty

I saténové minišaty si s mikinou ve zkrácené délce budou velmi dobře rozumět. Jak na to? K perleťově bílým šatům slaďte sportovní krátkou mikinu, na krk zapněte gotický, sametový náhrdelník. Šňůrky okolo krku frčí!

Foto: Archiv firem

Humanic, 3699 Kč. Náhrdelník, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Mikina, H&M, 349 Kč. Čepice, H&M, 299 Kč. Kabelka, Karl Lagerfeld, Zoot, 9399 Kč. Šaty, Topshop, info o ceně v obchodě.

Nebojte se k šatům místo klasických lodiček nazout vyšší kozačky na podpatku a místo psaníčka vzít velkou kabelu s obrázkem. Rozverný celek dolaďte ještě kšiltovkou. A outfit hollywoodských hvězd je na světě.

Formálně a elegantně

Stačí sladit pár základních barev a na světě je elegantní, jedinečný a minimalistický outfit. Letos nesmíte přehlédnout trend dlouhých košil. A když se řekne dlouhá, meze se nekladou, lemy košil dosahují klidně až po kolena.

Kdysi byly „podolky” nežádoucí, dnes je tomu přesně naopak. S dlouhými košilemi se skvěle párují právě krátké mikiny do pasu.

Foto: Archiv firem

Náušnice, Moyyy, 2310 Kč. Kalhoty, Roxy, 2150 Kč. Dlouhá košile, Cos, info o ceně v obchodě. Mikina, Cos, info o ceně v obchodě. Náramek, Moyyy, 1990 Kč. Kabelka, Obag, cena cca 2500 Kč v prodeji od listopadu. Boty, Adidas, Zoot, 3499 Kč.

Sportovně laděnému celku sluší tenisky ve stejném duchu. Minimalismus oblečení podtrhnete i doplňky. Proto zvolte malou retro kabelku ve stylu 50. let a něžné a jedinečné ozdoby.

Celý den v pohodlí

Pohodlně se cítit po celý den není zas až taková věda. Na pomoc si vezměte oblíbené džíny spíše rovného či volného střihu a košili z přírodního materiálu.

Pokud počasí nepřeje, samozřejmostí je teplejší svršek, v tomto případě jak jinak než mikina s nápisem. Fouká ostrý vítr, anebo se vám nedaří zamaskovat mastnější vlasy suchým šamponem? Pomůže roztomilá pletená čepice.

Foto: Archiv firem

Bavlněná košile, Zuzana Kubíčková, 5300 Kč. Tenisky, Converse, info o ceně na internetu. Mikina, Cheap Monday, Zoot, 769 Kč. Čepice, Van Graaf, 899 Kč. Kalhoty, Levi´s, 2999 Kč.

Celý outfit doplňte ikonickými kotníčkovými teniskami. A jestli jste velkým fandou olympijských her, pak ve vašem botníku nesmí chybět model z lehkého pleteného materiálu. Barevnost, která prostupuje kolekcí, vychází z brazilské vlajky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám