Hlavní obsah

Světle modrá barva jako symbol svěžesti a nezbytnost v letním šatníku

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebaví vás pastelové tóny a neonové odstíny jsou na vás moc výrazné? Vyzkoušejte do šatníku zařadit tradiční světle modrou barvu. Typická pomněnková vypadá nejlépe v kombinaci s čistou bílou. Hodí se k ní ale i pudrové odstíny.

Foto: Profimedia.cz

Světlé tóny k létu neodmyslitelně patří.

Článek

Do práce

Jestliže vás omrzela klasická černo bílá kombinace a ráda byste do práce vyrazila v něčem neokoukaném, zvolte bílé kalhoty a bleděmodrou košili. Ta může mít i klasický či netradiční potisk.

K ní volte elegantní sandálky na podpatku a malé psaníčko do ruky. K bleděmodré můžete zvolit, co se týče doplňků, i tmavý odstín, tzv. námořnickou modř. Ke kalhotám slaďte sáčko.

Foto: Archiv firem

Sako, F&F, 869 Kč. Sandálky na podpatku, Aldo, 1799 Kč. Košile, Gant, 3399 Kč. Psaníčko, Aldo, 1499 Kč. Kalhoty, Gant, 5799 Kč.

Na volný čas

Světle modrá košile může ve vašem šatníku nahradit klasickou bílou. Není tak formální, proto ji můžete obléknout k teniskám a kalhotám „boyfriend” střihu. Vyzkoušejte volnočasovou sportovní kombinaci se záplatovanými džínami, košilí a pohodlnými teniskami.

K pruhovanému vzoru bot dolaďte doplněk. V případě, že je vám ráno chladno, anebo budete chodit venku pozdě do noci, raději přibalte oblíbený svršek. Tím může být například světlý kožený křivák.

Foto: Archiv firem

Bunda, New Yorker, 1400 Kč. Košile, Gant, 2999 Kč. Batoh, Roxy, 1350 Kč. Tenisky, Superga, Zoot, 1899 Kč.

Na večer

Světle modrý odstín patří společně s pudrovou růžovou mezi barvy tohoto roku. Zkombinujte je proto dohromady. Třeba pomocí baby blue sukně s krajkou a rozverného body s výstřihem na šněrování.

To se nosí i v obuvi, proto volte šněrovací kožené sandály na podpatku. U doplňků se držte v těch samých barvách, blejzr nebo sako se hodí bílé.

Foto: Archiv firem

Body, H&M, 349 Kč. Boty, Baťa, 999 Kč. Psaníčko, F&F, 549 Kč. Sáčko, Topshop, info o ceně v obchodě. Náramky, Bonprix, 379 Kč. Sukně, Topshop, info o ceně v obchodě.

Přes den

Pokud milujete košile, zajisté vaší pozornosti neunikly ani košilové šaty. Ty jsou báječnou alternativou, pokud u šatů preferujete pohodlí. Obojí totiž spojují dohromady. Jejich praktický volný střih se hodí do horkých dnů a délka lehce nad kolena zajišťuje, aby nevykouklo nic víc, než se sluší.

Slaďte s batohem, nízkými teniskami a jako ochranu před sluncem nevolte jen brýle, ale i slaměný klobouk, který si taktéž rozumí s letošními trendy.

Foto: Archiv firem

Klobouk, F&F, 329 Kč. Brýle, F&F, 209 Kč. Šaty, H&M, 899 Kč. Batoh, Aldo, 1499 Kč. Boty, Converse, 2790 Kč.

Na výlet

V letním počasí na výlet jedině v pohodlných botách a kraťasech. Rozhodně nešlápnete vedle ani s tílkem nebo topem z lehkého materiálu, u kterého si můžete libovolně korigovat hloubku výstřihu.

Slaďte obroučky i barvu skel s outfitem, a pro případ, že by se znenadání ochladilo, přidejte do kabelky nebo do auta nesmrtelnou džínovou bundu.

Foto: Archiv firem

Bunda, H&M, 949 Kč. Boty, Crocs, 1520 Kč. Tílko, New Yorker, 349 Kč. Brýle, New Yorker, 139 Kč. Kraťasy, F&F, 529 Kč.

K vodě

Víkend u vody si žádá co nejméně oblečení. A pokud možno také to nejpraktičtější, co šatník nabízí. Tato kritéria splňují maxišaty se zavazováním na krku, díky kterým si převlečete plavky, aniž by si kdokoli čehokoli všiml.

K nim samozřejmě žabky, jakýkoliv jiný typ bot by byl na obtíž a těžko by se vyzouval. Sluneční brýle jsou při slunění samozřejmostí, stejně tak i plážová taška, ve které by měla být osuška, opalovací krém a občerstvení.

Foto: Archiv firem

Žabky, Roxy, 690 Kč. Plavky, Triola (horní díl 999 Kč, dolní díl 499 Kč. Šaty, Bonprix, 899 Kč. Brýle, Roxy, 2090 Kč. Kabela, Roxy, 1350 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám