Hlavní obsah

Extravagantní model střídá nehynoucí klasiku

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete svůj šatník zpestřit a vyměnit klasická saka, křiváky, kožené a koženkové bundy za něco nového? Zkuste bombery, které střídají okoukanou klasiku. V kurzu jsou především zemité tóny v čele s khaki barvou. Nebraňte se ani extravaganci. Saténem, prošíváním či nášivkami rozhodně neuděláte chybu.

Foto: Profimedia.cz

Zlaté a khaki bombery jsou v kurzu.

Článek

Saténová elegance

Bombery mají mnoho podob, jsou zdobené nášivkami, anebo moderním prošíváním. V kombinaci s minimalistickými kousky působí drsný bomber velmi žensky a elegantně.

Dokonce se hodí i jako svršek k elegantním šatům na večerní koktejl. Zkuste například kombinaci jemného saténu s upnutými stříbrnými šaty. Pro dokonalou siluetu nezapomeňte na tvarovací prádlo.

Foto: Archiv firem

Tvarovací body, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Psaníčko Dorothy Perkins, Zoot, 629 Kč. Saténový Bomber, Mohito, info o ceně v obchodě. Boty Dorothy Perkins, Zoot, 1019 Kč. Šaty, Reserved info o ceně v obchodě.

Nosí se běžné bombery (podobně jako například elegantní saka), tak i krátké modely do pasu (alternativa za stylové, vypasované křiváky).

Seženete i moderní alternativy baseballového bomberu, které můžete nosit místo klasické mikiny.

Foto: Profimedia.cz

Bombery se nosí na všechny způsoby

Sportovní verze

Samozřejmě nemůžeme opomenout sportovní verzi. Ta se může skládat například z tenisek, košile a prošoupaných kalhot v trendy délce nad kotníky. Doplňte celek o sportovní oversized bomber a pánskou kšiltovku.

Foto: Archiv firem

Kšiltovka, H&M, 349 Kč. Košile, F&F, 429 Kč. Saténový bomber, H&M, 1299 Kč. Teniska, Adidas Originals, 3499 Kč. Džíny, Mango, 899 Kč.

Nejoblíbenější a nejprodávanější je vedle klasické černé barva khaki. Tmavě zelená barva je neutrální a dá se nosit jak k jiným odstínům, tak i k černé či bílé. Inspiraci se, jak je vidět na fotkách dam ze zahraničí, meze nekladou.

Foto: Profimedia.cz

Nosí se i výšivky, placky a jiná zdobení

Nadčasová bílá

Velkým trendem jsou bílé outfity. Vyzkoušejte proto kombinaci dlouhé zavinovací sukně v bílé kůži společně s trendy minimalistickou halenkou a bílým saténovým bomberem, doplněným o černé knoflíky.

Doplňte na večer botami na podpatku, přes den bílými jednoduchými teniskami. Pokud si potrpíte na šperky, volte stříbro. Zlato by působilo příliš lacině.

Foto: Archiv firem

KOšile, Lindex, 899 Kč. Sukně, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Bomber, Mango, 1119 Kč. Prsten, Calvin Klein Fluid, 2210 Kč. Boty, Carinii, Answear, 1899 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám