Hlavní obsah

Vyzrajte na chladná rána teplými svršky i doplňky

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aprílové počasí si s námi zřejmě pohraje i v květnu. I proto není úplně od věci vytáhnout ze skříně nepromokavé parky, dlouhé kabáty, prošívané bundy. Dny, kdy teplota ráno klesá pod pět stupňů Celsia, nejsou ještě zdaleka za námi.

Foto: Profimedia.cz

Dubnová i květnová rána mohou být ještě chladná.

Článek

Po ránu klesá teplota na teploměrech až ke dvěma stupňům a na horách v noci padá sníh. Pokud chcete v takovém počasí předejít nachlazení či nemoci z prochladnutí, zařaďte do skříně opět teplejší kousky.

Určitě můžete nosit oblíbené trenčkoty, ovšem pod ně je potřeba vzít si ještě jednu teplou vrstvu. Ideálně pletený delší svetr, anebo sáčko. Zkrátka a dobře, bez svetrů to ještě nejde.

Foto: Archiv firem

1. Esprit, 2299 Kč. 2. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 3. Takko, 1199 Kč. 4. Tom Joule, Zoot, 1789 Kč.

Dobrou službu v počasí, kdy místy fouká nepříjemný chladivý vítr, prokážou prošívané bundy, vesty i parky. Prošívání je trend nejen módní, ale i funkční.

Báječným společníkem je bezpochyby také pogumovaná úprava, která zabrání promoknutí. Pokud víte, že bude přes den pršet, nezapomeňte na deštník. Jeho funkci může ale v nouzi zastoupit bunda či parka s kapucí.

Foto: Archiv firem

1. Prošívaná bunda Vero Moda, Zoot, 1149 Kč. 2. Nepromokavá parka, H&M, 999 Kč. 3. Pogumovaná khaki bunda, H&M, 1299 Kč. 4. Teplá vesta, Takko, 899 Kč.

Co pod kabát? Jestliže se ani v chladných dnech nechcete vzdát oblíbených elegantních šatů, vsaďte na kousky, které mají délku alespoň po kolena. Měly by vás spolehlivě zahřát za každého počasí.

Samozřejmostí jsou pevné černé silonky a teplejší, kotníčkové a kožené modely bot.

Foto: Archiv firem

1. Esprit, 2299 Kč. 2. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 3. Takko, 599 Kč. 4. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Nejspolehlivějším doplňkem, který může ochránit před nepříjemným škrábáním v krku, je bezpochyby šátek a šála. Huňaté šály nejsou potřeba, nicméně stylové šátky mohou krásně a barevně osvěžit například jednoduše střižený kabát nebo bundu.

Ke kotníčkovým kozačkám, botám na podpatku, ale i obyčejným sportovním teniskám se zase hodí výrazný baret, anebo klobouk s širokou krempou.

Foto: Archiv firem

1. Červený baret, H&M, 249 Kč. 2. H&M, 299 Kč. 3. Pieces, Zoot, 599 Kč. 4. Klobouk Dorothy Perkins, 569 Kč. 5. Pieces, Zoot, 699 Kč.

A obuv? Klasikou, která neomrzí, jsou kožené boty. Semiš ale musíte v zimě (hlavně v případě přeháněk) opečovávat, sportovnímu stylu budou slušet kožené kotníkové tenisky, na které je impregnace taktéž nezbytná.

Do plískanic pořiďte elegantní nepromokavé holínky, milovnice stylu ocení nízké kozačky se zipem a efektivními třásněmi.

Foto: Archiv firem

1. Deichmann, 749 Kč. 2. Tommy Hilfiger, Destroy, info o ceně v obchodě. 3. Vans, info o ceně v obchodě. 4. Tamaris, Zoot, 999 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám