Hlavní obsah

Jarní a letní trendy v účesech

Novinky, Dana Sokolová

I letošní rok přináší v trendy účesech spoustu novinek, ale i retro vzpomínek, což se týká jak střihů, tak odstínů barev a technik probarvování. Podívejte se s námi, co bude letošní jaro a léto skutečně in.

Foto: L´Oreal Professionnel (6x)

Přirozeně popelavý odstín blond utvořený novou technologií barev Inoa Blond Resist.

Článek

Tak jako každý rok i letos na jaře se bude prosvětlovat, zesvětlovat, chybět nebudou ani různé barevné efekty.

Oblíbený bude předně melír imitující zesvětlení od sluníčka. „Ale nebojte se ani efektů sombré a ombré. Ty přichází letos ve třech gradujících barvách. Můžete zkusit kombinaci zlatá, měděná a medová nebo další módní mix kapučíno, med a slonovina. Po zimní temně rudé, měděné a jahodové se barvy stávají jemnějšími, zářivé tóny ale zůstávají,” upozorňuje Slavomíra Barnová z L´Oreal Professionnel.

Foto: L´Oreal Professionnel

Přirozeně splývavý účes s nadýchanou ofinou v naprosto trendy barvě kořenitého karamelu od Francka de Roche.

„Stále pokračuje velký hit loňského podzimu, řekl bych, že teprve teď přichází jeho velký čas – mluvím o BRONDE, po kterém ženy hodně touží. Několik odstínů barev správně a vkusně prokreslených ve vlasech. Zajímavé odlesky. To vše spadá do této kategorie. Často vidíme BRONDE především na tmavovláskách. Udělat se ale dá i se světlejšími odstíny, pro laiky to pak klidně může působit jako blond barva,“ upozorňuje na jeden z letošních trendů uznávaný kadeřník Honza Kořínek.

Dalším trendem, který pokračuje, je CONTOURING. Díky této technice drobných prosvětlení kolem obličeje a v délkách budete originální a zdůrazníte vaše krásné rysy.

Foto: Honza Kořínek

Trendy vlny v sepnutém mikádu.

Dalším velkým hitem, který nikdy neomrzí, je blond. „Jaro a léto roku 2016 budou přát v blond barvách několika odstínům. V kurzu budou ledově chladné, tedy studené. Někdy možná až do platiny, odvážnější ženy mohou zaexperimentovat s chladnými odstíny do šeda,“ popisuje Honza Kořínek.

„Druhým hitem budou odstíny označované jako candy blond. Jak už název napovídá, jsou to sladké příjemné barvy s lehkým nádechem do růžova, někdy až fialova,“ uzavírá kadeřník.

Trendy střihy a styling

Celkový vzhled vlasů by měl působit zdravě, profesionálně, ale zároveň i nedbale a obyčejně.

Podle vlasových stylistů L´Oreal Professionnel je skutečným top vlasovým trendem vzdušná ofina. Tu můžete vidět v ulicích módních metropolí, jako New York či Paříž. Kadeřník Honza Kořínek ale upozorňuje, že například velmi krátké ofiny nemůže mít každá žena. Mnohem slušivější jsou podle něj delší variace.

Ve střihu stále kraluje mikádo v různých podobách. „Je to praktický střih a je pro ženy variabilní – nic nezkazíte dlouhým mikádem, které může být až ke klíčním kostem, ale zároveň i kratší varianty mikád jsou v kurzu. Pokud se budeme bavit o dlouhých vlasech, u nich je potřeba myslet především na kvalitu. Pokud jsou vlasy zdravé, mohou být i hodně dlouhé. Ale je potřeba, aby vypadaly krásně, leskle a byly dobře vyživené,“ konstatuje odborník.

Foto: Toni&Guy DE:CLONE

Jednoduchý účes doplněný krajkovými šaty od návrhářky Martiny Vokurkové.

„Dalším hitem je svěží „kudrnatý bob” ve stylu „Flash Dance“. Na přehlídkových molech pak dominovaly romantické ultra-ženské vlny tzv. Flave. Velmi hravým trendem je pak Double Bun, neboli dva drdůlky. Oblíbila si je například zpěvačka Katy Perry,” upozorňuje Slavomíra Barnová.

Důležitý je i styling vlasů - blížící se jaro a léto vrací vlny, patky, rozevláté vlasy, culíky i copy. „Velké vlny ve vlasech milují všechny ženy, tím nikdy nic nezkazíte. Trendy jsou ale i všechny formy culíku, od těch vysoko posazených, až po ty ležérně sepnuté na temeni hlavy. Vrací se i klasické copy, mohou být i vytahané a působit lehce neupraveně. Například v létě v kombinaci s mokrým vzhledem budete za hvězdu. Rozhodně ale už nefrčí rybí nebo obrácené copy,“ dodává Honza Kořínek.

Foto: Honza Kořínek

Trendy blond ledově chladné odstíny.

Foto: Vlasové studio Bomton

Taťána Kuchařová

Foto: Vlasové studio Bomton

Taťána Kuchařová

Foto: Vlasové studio Bomton

Bomton

Foto: Vlasové studio Bomton

Trendy účes pro všechny, kdo se nebojí vymanit z davu a jít svou vlastní cestou.

Foto: Vlasové studio Bomton

Platinově blond.

Foto: Christophe Gaillet pre L’Oréal Professionnel

Ostré hrany v delikátní hře s jemností. Toto spojení vytváří velmi elegantní a zároveň velmi sexy look. Bohatá ofina a objem v délkách doplňuje nádherná kaštanová barva, která odráží světlo a dodává účesu divoký pohyb.

Foto: Christophe Gaillet pre L’Oréal Professionnel

Svoboda a spontánnost, i tak by se dali charakterizovat účesy s bohatou a přitom atypicky střiženou ofinou s objemem v délkách.

Foto: Roman Šnajdrvint

Kolekce R1 - precizní střih a dokonalé tónování - blond brava v kombinaci s růžovou.

Foto: Roman Šnajdrvint

Jednoduchý střih s dokonalým tónováním, jež si hraje se světlem a stíny.

Foto: L´Oreal Professionnel

Vlnitý efekt v uvolněném stylu určený především pro dobrodružné povahy. Je to hra s texturou vlasů, prolínání hustých zón a vyholených linií. Opět trendy karamelového odstínu.

Foto: L´Oreal Professionnel

Velké drdoly na vrcholu hlavy připomínající klubka vlny vytvářejí výšku pro opravdu zábavný look v kombinaci s jemným outfitem.

Foto: L´Oreal Professionnel

Účes Double Braid - připomíná ruské panenky. Nicméně v kombinaci s oblečením s geometrickými liniemi nabízí velice čistý styl.

Foto: L´Oreal Professionnel

Přirozený francouzský styl měkké ofiny a lehce vlnitých délek zdůrazňuje uvolněný vzhled. Vhodné pro dlouhé nebo středně dlouhé vlasy.

Foto: L´Oreal Professionnel

Bunny Tail

Foto: Redken

Přirozený look ulice

Foto: Redken

Jednoduchý ohon svázaný stuhou s jednoduchou smyčkou, což vytváří velmi romantický a ženský look.

Foto: Redken

Návrat k jednoduchému stylingu alá 80. léta.

Foto: Kerastase

Retro styl - alá Lída Baarová

Foto: label.m

Přirozené vlny podtrhující siluetu obličeje.

Foto: Schwarzkopf

Lehké vlny na dlouhých vlasech s centrálně posazenou pěšinkou. Účes inspirovaný duchem hippie se silnou dávkou sex apppealu.

Foto: Schwarzkopf

Krátké asymetrické mikádo

Foto: Schwarzkopf

Vlasy s délkou po ramena v podobě dlouhého mikáda a tzv.lobu.

Foto: Honza Kořínek

Končí období hipsterů, vousáčů a zarostlých mužů. V kurzu teď budou krátké, precizní střihy.

Foto: Toni&Guy
Foto: Toni&Guy
Foto: Bomton

Šedivá

Foto: Vlasové studio Bomton

Unisex střih i styling

Reklama

Související témata:

Související články

Fitness trendy, které stojí za to vyzkoušet

Milujete fitness a zajímají vás nejnovější trendy? Pak právě pro vás máme přehled těch nejzajímavějších z nich, při kterých se nejen zapotíte, ale i zabavíte.

Jaro ovládne bílá barva

Bílá košile patří k jednomu ze základů šatníku. Obléknout ji můžete ležérně ke kostýmku, ale stylově i k džínům úzkého či boyfriend střihu, a to s podpatky...

Výběr článků

Načítám