Hlavní obsah

Inspirace z ulic na londýnském fashion weeku vybízela ke kreativitě

Novinky, ema

Ve Velké Británii, konkrétně v Londýně, se konal světoznámý fashion week. Na něm, jako už tradičně, velké a světoznámé značky představily trendy pro letošní podzim a zimu.

Foto: Profimedia.cz

Módní inspirace pochází tentokrát z Londýna, kde se konal fashion week.

Článek

Džíny do společnosti jedině s podpatky

Džíny do společnosti, třeba na módní přehlídku? Proč ne! I džínové kalhoty můžete vynést na slavnostní událost. Zapomeňte ale na boty s plochou podrážkou. Volte úplný opak, tedy lodičky na jehlovém podpatku.

Ve světě jsou velmi trendy modely na zavazování, anebo s prostřihy na nártech. Jak dál? Stačí bílá košile nebo elegantní top. Jak je vidět na fotografiích, skvěle také poslouží originální pončo, nebo nadčasový svršek s volány.

Foto: Profimedia.cz

Džíny můžete nosit i velmi elegantně. Londýňanky jsou toho důkazem.

Kanárkově žlutá

Žlutá je dobrá. Alespoň v podobě britských dam lze toto tvrzení bez problému použít. Pozor na kombinace s černou. Při nedostatku citu může celek působit příliš tvrdě, až komicky.

Čeho se ale rozhodně nemusíte bát, je módní mix s pískovou, tělovými zemitými tóny a neutrální bílou. Rozhodně byste se ale měly vyvarovat kombinací s dalšími výraznými barvami (v drobných doplňcích nevadí), pokud se necítíte vyloženě jako módní expert.

Foto: Profimedia.cz

Žlutá barva rozzářila Londýnské ulice

Černo červená souhra

Červená barva je nesmrtelná a mezi lidmi hodně oblíbená. Na rozdíl od žluté ji ale laďte s černou, šedou a tmavšími odstíny. Kombinace s modrou připomíná námořnický styl, proto si v takovém případě dávejte pozor, jestliže se ovšem nechystáte na karneval.

Nešlápnete vedle, pokud obléknete jeden červený a druhý černý kousek. Jako například sukni a černý svetr, nebo naopak. Doladit černou nebo šedou je pak už velmi jednoduché. Jak můžete vidět, taková kombinace je velmi jednoduchá, efektivní a doopravdy funguje.

Foto: Profimedia.cz

K vidění byla i červená

Barvy, předzvěst jara

Barvy nejsou v českých ulicích příliš obvyklé a je to škoda. Podívejte se, jak jedinečně dokáže šaty ozvláštnit ostře růžový kabát nebo kabelka s výrazným růžovým zdobením.

Exotické vzory ale rozhodně nemusí být výsadou jarních a letních dní. Nebojte se je vynést do ulic, i když to na jaro ani léto ještě zdaleka nevypadá. V kombinaci s hřejivým šálem a teplým svetrem budete bodovat.

Foto: Profimedia.cz

Ve veklém se kombinovala výrazná růžová.

Vzory na každém kroku

Jestliže toužíte šatník ozvláštnit něčím ne zas až tolik nápadným, vsaďte na vzory a potisky. Vybočte ze všední nudy a místo klasického černého kabátu pořiďte pruhovaný, protkaný nitkami, nebo puntíkatý.

To samé platí pro saka a ponča, která lze nosit jak ke kalhotám, tak i k šatům, nebo dokonce sukni. Myslete ale na to, že vzor je jedinečný a velmi výrazný sám o sobě. S jinými motivy si nerozumí. Nechte proto vyniknout jeho jedinečnost.

Foto: Profimedia.cz

POtisky byly vidět na každém kroku

V jednoduchosti je krása

Že z obyčejného šatníku nelze udělat módní kombinaci hodnou přehlídkového mola? Omyl. Vezměte nadčasový béžový trenčkot a slaďte ho netradičně, tedy s kalhotami do zvonu a pruhovaným trikem. Stačí pak jen doladit maxi psaníčkem se zvířecím vzorem, anebo výraznou barvou.

Stejně působí i doplněk v podobě světlé šály zapásané do kabátu a kabelky s výrazným potiskem. Pokud chcete upoutat, nebojte se obléci šaty á la noční košile. Efektivně také vypadá kabátek v napodobenině zvířecí srsti.

Foto: Profimedia.cz

I z poměrně nevýrazných kombinací se dá nakombinovat jedinečný outfit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám