Hlavní obsah

Jaro ovládne bílá barva

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílá košile patří k jednomu ze základů šatníku. Obléknout ji můžete ležérně ke kostýmku, ale stylově i k džínům úzkého či boyfriend střihu, a to s podpatky nebo bez nich. Co je ale novinkou, jsou celobílé kombinace a outfity, které působí velmi něžně a žensky.

Foto: Marks&Spencer

Bílou barvu laďte s béžovou, zvířecími vzory nebo všemi odstíny hnědé. Celek působí elegantně a velmi uvolněně.

Článek

Pokud bílou barvu zvolíte jako základ, rozhodně budete kopírovat jeden z hlavních trendů letošní sezóny. Základem pro tento trend je nesmrtelný bílý top. Ten může být v podobě skvěle padnoucí bílé košile anebo obyčejného, avšak kvalitního bílého trička.

Černo bílé kombinace do kanceláře

Čeho se ale rozhodně není třeba bát, jsou další bílé svršky, mezi které patří například saka, trenčkoty, kabáty a bolera. Do kanceláře se hodí přísné kombinace bílé s černou, například, jak je vidět na kolekci DKNY, velmi dobře funguje bílý rolák a kabátek s černými kalhotami. Vedle nešlápnete ani bílým kostýmkem, doplněným o černou košili.

Foto: DKNY

Bílé svršky, kabáty, saka i kalhoty, ovládnou letošní rok.

Laďte se zemitými odstíny

S čím ladit? Spolehněte se na pastelové a všechny odstíny hnědé. Bílý základ v podobě bílé košile a dlouhé sukně zahalte do luxusního semišového kabátku.

Využijte i imitaci hadí kůže, kterou promítněte v podobě psaníčka do ruky. Celek perfektně doladí balerínky s luxusní zlatou špičkou.

Foto: Archiv firem

Kabát, C&A 2298 Kč. Baleríny, Humanic, 1299 Kč. Psaníčko, C&A, 550 Kč. Sukně, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Košile, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Využijte služby pastelů

Skvělou službu vám prokážou pastelové tóny. Slaďte jemně meruňkovou v podobě kabelky a nazouvacích bot s bílým základem, opět v podobě svršku (košile se zavazovací mašlí v pase) a bílými džínami.

Stejně jako v předchozím outfitu můžete zvolit klasický trenčkot. Nemusíte se ale bát vzorů. Vyzkoušejte například rovně střižený kabát s pruhy.

Foto: Archiv firem

Boty, Aldo, 2599 Kč. Kabát, Rofa White Label, Van Graaf, 4999 Kč. Kalhoty, C&A, 798 Kč. Kabelka, Guess, Van Graaf, 3499 Kč. Košile, H&M, 949 Kč.

Bílá si rozumí se světlou džínovinou

Těšíte se, až se počasí umoudří a jarní teploty přinesou možnost obléknout oblíbené šaty a tuniky? Pokud plánujete obnovit šatník, zkuste zavinovací šaty, anebo oversized dlouhé halenky či košile.

Bílá si moc dobře rozumí se světlou džínovinou, a pokud budete ladit s citem, snese i černé doplňky. Pozor na džínovinu tmavou. V kombinaci s bílou barvou nadělá spíše více škody než užitku.

Foto: Tamsin London

Bílá si rozumí se světlou džínovinou i černými doplňky. Brunety zvýrazní, blondýnám podtrne přirozený půvab a přidá na éteričnosti.

Jako doktorský plášť

Bílý top i kalhoty? Rozhodně ano. Je na čase přijmout fakt, že tento jev už nebudeme vídat jen v nemocnicích. Osvojily si ho zahraniční hvězdy a aktuálně vládne většině kolekcí velkých módních řetězců.

Foto: Mango

Nepatří jen do nemocnic. Slaďte bílé džíny s košilí.

Foto: Tamsin London, Mango

Proipadněte sněhobílé. Na jaře a především pak v parních letních dnech by neměla chybět v žádném šatníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám