Hlavní obsah

Naučte se nosit módu à la 60. léta

Novinky, Eva Dvořáková

Doba sexuální revoluce, hippies, ale i období geometrických vzorů, halenek a šatů s límečkem, natupírovaných vlasů a černých linek. To jsou typické znaky 60. let. Jak je nosit? Nejjednodušší je obléknout letošní znovu „zrecyklovaný” módní trend, který bude in i na podzim - áčkovou sukni.

Foto: Profimedia.cz

Zavzpomínejte na 60. léta.

Článek

Moderní „šedesátky”

Šedesátá léta, tedy rozšířené nohavice, natupírované účesy doplněné látkovou, nebo plastovou čelenkou, kulaté náušnice, korále na krku. Jak je nosit v jednadvacátém století? Jde to s trochou fantazie.

Pokud vlastníte áčkovou sukni s černobílým vzorem, oblékněte pod ní upnuté černé body, které zvýrazní pas, do kterého můžete, anebo nemusíte připnout pásek. V dnešní době spousta žen preferuje spíše černé doplňky a boty, na klasické „šedesátky” zavzpomínejte moderními botami na podpatku v černobílé kombinaci. Pokud nevlastníte korále, nahraďte chybějící doplněk například náhrdelníkem s bleděmodrými květinami.

Foto: Archiv firem

Náhrdelník, Takko, 249 Kč. Boty, Aldo, 3199 Kč. Body, Reserved, info o ceně v obchodě. Sukně, Mohito, info o ceně v obchodě.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Bardotová

Špičaté boty a barevné silonky

Šaty s límečkem jsou pro 60. léta typickým prvkem. Doplňte je botami na nízkém podpatku se zúženou špičkou a na podzim také pončem v krémové barvě. Nebojte se doladit barevnými silonkami, v tomto případě například punčochami hořčičné, nebo červené barvy.

Foto: Archiv firem

Takko, Esprit, 299 Kč. Boty, C&A, info o ceně u prodejce. Šaty, C&A, 550 Kč. Pončo, C&A, 998 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Audrey Hepburnová

Pouzdrová sukně

Dalším typickým prvkem šedesátých let jsou vysoké, do pasu sahající pouzdrové sukně. Zkombinujte ji s košilí s límečkem, obujte černé nebo bílé boty na podpatku, oblékněte obyčejný propínací svetr a na hlavu nasaďte jezdecký klobouček. Ten můžete ale vyměnit i za slušivý baret, nebo velký klobouk.

Foto: Archiv firem

Klobouček, H&M, 599 Kč. Lodičky, Deichmann, 599 Kč. Košile, Levis´, info o ceně v obchodě. Sukně, Topshop, info o ceně v obchodě.

Foto: Profimedia.cz

Jacqueline Kennedyová Onassisová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám