Hlavní obsah

Letní obutí je nejpohodlnější bez podpatku

Novinky, Eva Dvořáková

Jakou obuv zvolit do teplých jarních a letních dnů? Ženy nejčastěji volí balerínky, sandály, žabky nebo v posledních letech velmi oblíbené, trendy a moderní espadrilky, plátěnky, které původem pocházejí z temperamentního Španělska.

Foto: Deichmann

V teplých dnech se bez letních bot neobejde žádná žena.

Článek

Baleríny

Balerínky jsou velmi univerzální a elegantní botou, která patří mezi nejoblíbenější a nejčastěji nošené modely zejména v teplých měsících. Elegantnější a méně zdobné typy těchto bot se hodí i do kanceláří, kde je přísně nařízený dress code.

Pokud ale chcete v létě zaujmout, vsaďte na barevné a veselé modely, rozhodně se nebojte barev. Vyzkoušejte také velmi moderní a žádané modely do špičky či plastové baleríny. Opět nešlápnete vedle s námořnickým a florálním motivem nebo klasičtějšími mokasínami.

Foto: Archiv firem

1. H&M, 299 Kč. 2. Toms, 1620 Kč. 3. Juju, 590 Kč. 4. Zara, 399 Kč. 5. Reserved, info o ceně v obchodě. 6. F&F, 369 Kč. 7. Mel, info o ceně v obchodech. 8. New Yorker, 249 Kč. 9. Botovo, 373 Kč.

Espadrilky

Společným jmenovatelem pro španělské espadrilles, u nás známé jako espadrilky, a také charakteristický znak, podle kterého je poznáte na první pohled, je nepřehlédnutelná podrážka z provazu a povětšinou také plátěná látka na botě.

V dnešní době se ale modely různě vylepšují a upravují, proto nejsou výjimkou modely s flitry, koženkou, kůží, džínovinou a zvířecími motivy. K čemu je nosit? Hodí se k maxisukni či dlouhým šatům, sukni, kraťasům a všem modelům pro ležérní, ovšem spíše volnočasový styl.

Foto: Archiv firem

1. Zara, 999 Kč. 2. Zara, 1999 Kč. 3. Asos, info o ceně v obchodě. 4. F&F, 429 Kč. 5. Topshop, info o ceně v obchodě. 6. Toms, info o ceně v obchodě. 7. Topshop, info o ceně v obchodě. 8. Mango, 999 Kč. 9. Mango, 1199 Kč. 10. Little Marcel, Zoot, 549 Kč.

Žabky

Naprosto nepostradatelné ploché boty patří ke každému létu. Mnoho lidí je nosí i na ulicích, ovšem naprosto neodmyslitelně patří k vodě, koupání, na veřejné koupaliště a na promenády u moře.

Na vodní radovánky se hodí modely z omyvatelných materiálů, jako jsou plasty, guma a jiné, pro elegantnější variantu se dají zvolit žabky z kůže nebo korku.

Foto: Archiv firem

1. Mel, info o ceně v obchodech. 2. Converse, Fashiondays, info o ceně na webu. 3. Ojju, Zoot, 899 Kč. 4. Baťa, 799 Kč. 5. Crocs, 1499 Kč. 6. Roxy, 790 Kč. 7. Roxy, 690 Kč. 8. Bonprix, 299 Kč. 9. New Yorker, 649 Kč. 10. Little Marcel, Zoot, 429 Kč.

Sandály

Sandálky se vyrábí v mnoha různých provedeních, proto záleží na odvaze a vkusu každé ženy, jak se je rozhodne nosit. Možností je několik. Usedlejší, ale stále velmi žádanou možností jsou modely v černé barvě v kombinaci se štrasem, kůží nebo jiným zdobením.

Stejně jako u balerín najdete modely z plastu a kůže, záleží tedy na příležitosti a osobních preferencích, tedy kam budete obuv nejčastěji nosit.

Foto: Archiv firem

1. Bonprix, 499 Kč. 2. Crocs, info o ceně v obchodech. 3. Roxy, 1090 Kč. 4. Topshop, info o ceně v obchodě. 5. Juju, 999 Kč. 6. Deichmann, 599 Kč. 7. Pepe Jeans, Fashiondays, info o ceně na webu. 8. Botovo, 489 Kč. 9. H&M, 999 Kč. Ojju, Zoot, 999 Kč.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám