Hlavní obsah

Kožené a koženkové bundy jsou jarní nezbytností

Novinky, Eva Dvořáková

Brzy se rtuť teploměru vyšplhá na příjemných patnáct stupňů. Když se k tomu přidá ještě sluníčko, přímo to svádí k odložení zimních kabátů a bund. Co nosit? Svěřte se do péče koženým a koženkovým bundám. Ty jsou tak univerzální, že jdou nosit jak ke kalhotám, k sukni, tak i elegantním koktejlkám.

Foto: Archiv firem

Kožené a koženkové bundy mohou nosit elegantní dámy i ženy, které preferují sportovní styl. Zleva: Zara, 2499 Kč. Mango, 2999 Kč. Zara, 4999 Kč.

Článek

Pokud se vám líbí motorkářský styl, pak vám jistě bude nejbližší takzvaná biker bunda neboli křivák. V posledních letech je to nejoblíbenější a nejvíce se objevující střih jak kožených bund, tak i těch, které jsou zhotoveny z imitace kůže.

Vypasovaný střih s šikmým zipem se hodí pro všechny příležitosti a v zimě jej některé dámy nosí místo svetrů, protože dokáže příjemně zahřát. Na jaře se stává naprosto nepostradatelným kouskem a častokrát střídá lehké jarní elegantní kabáty. Biker bundy jsou oblíbené především díky své univerzálnosti. Nemusíte se bát je obléknout k elegantnímu outfitu ani k šatům.

Foto: Archiv firem

Zleva: Koženkový křivák, C&A, 998 Kč. H&M, 999 Kč. lindex, 1499 Kč. New Yorker, 1400 Kč.

Foto: Archiv firem

Džíny, Esprit, 2299 Kč. Top, Lindex, 699 Kč. Kabelka O´bag, Zoot, 2399 Kč. Boty, Adidas originals Superstar, 2499 Kč.

Pokud se rozhodnete pro variantu z pravé kůže, připravte si peněženku. Taková bunda vás vyjde minimálně na dva tisíce korun. Cenový strop se ovšem nedá určit, vždy záleží na typu kůže. Na rozdíl od koženkové bundy vám ale při dobré péči pravá kůže může vydržet klidně celý život.

Koženou bundu skladujte ve skříni na ramínku, rozhodně ji neodkládejte společně s jarními věcmi do krabice, to totiž může způsobit její popraskání. Před prvním použitím je nutné bundu naimpregnovat a při jakémkoliv znečištění použít jemnou houbičku a pomocí čisté vody defekt odstranit. Není ale na škodu, pokud ji čas od času donesete vyčistit do čistírny, kde jíi dokážou vyčistit a v případě blednutí i „přibarvit“.

U syntetické kůže se vždy zaměřte na cedulku. Pokud hlásá, že ji můžete prát na 30 stupňů v pračce, nebojte se toho. Obraťte ji naruby a vyperte ji bez aviváže na šetrný program s minimem otáček.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bunda s kapsičkou i třásněmi, obojí Karen Millen, info o ceně v obchodě. Vínová a černá kožená bunda, obojí Levi´s, 8 490 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kožená bunda, Lindex, 3999 Kč. Hnědá bunda imitace kůže, Takko, 1199 Kč. Volný kožený křivák, Zara, 5999 Kč. Mango, 1499 Kč.

Foto: Archiv firem

Perforované boty, Roxy, 1990 Kč. Hnědá kožená kabelka, DKNY, 7730 Kč. Šedé šaty, Takko, 349 Kč. Brýle, C&A, 125 Kč. Mala náhrdelník, Schivaloka, 2760 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak stárnou topmodelky 90. let

V 90. letech atakovala píseň Freedom od zpěváka George Michaela přední příčky hudebních hitparád. Mohla za to snad chytlavá melodie nebo sexsymboly 90. let,...

Rockový look podle Gwen Stefaniové

Málokdo by platinové blondýnce, která se proslavila především jako frontmanka kapely No Doubt, tipoval pětačtyřicet let. Matka tří malých dětí ale ani...

Výběr článků

Načítám