Hlavní obsah

Vybavte se na běh stylově, značky nabízejí designové a ženské kousky

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícím se létem se stále více lidí snaží dostat do formy. A protože je plavková sezóna téměř za dveřmi, mnoho z nich vybíhá do ulic i do přírody. S běžeckými kolekcemi se v poslední době doslova roztrhl pytel. Dnes už je najdete i v obchodech s módním oblečením.

Foto: Archiv firem

Běžecké triko, Tchibo, 399 Kč. Ledvinka na bok, H&M, 299 Kč. Podprsenka, H&M, 249 Kč. Boty na běh, Tchibo, 699 Kč. Legíny s medúzami, Roxy, 1350 Kč.

Článek

Základním pravidlem pro běh venku nebo v posilovně je kvalitní obuv. Při výběru je vhodné brát ohled na to, v jakém prostředí běháme, na délku běhu i například na to, zda kvůli deformaci nohou (ploché nohy) nepotřebujeme ortopedické vložky. „Pokud si člověk není jistý s výběrem, je vhodné se poradit s odborníkem nebo trenérem,” radí trenérka Nike Radka Vandasová.

O běhání kolují spousty mýtů, například ten, že si jím ničíme klouby. „Pokud je člověk zdravý, netrpí nadváhou a dodržuje zásady, jako je kvalitní obuv, rozcvička před během a posilování trupu, běh nemůže kloubům uškodit, naopak,” dodává Vandasová.

Foto: Archiv firem

Sportovní overal, Roxy, 1590 Kč. Boty Nike Zoom Fit Agility, Answear, 3399 Kč. Podprsenka Nike, info o ceně v obchodě. Celopropínací lehká bunda, Silvini, 1650 Kč.

Mnoho nezkušených běžců vybíhá do ulic s předsevzetím krásného těla do plavek. Jenomže pozor. Ani ty nejdražší produkty nezaručí, že se vám bude dařit. Je sice potřeba mít pro běh v přírodě nebo ve městě speciální obuv, ovšem zapotřebí je hlavně ze začátku hodně odpočívat.

Foto: Archiv firem

Sportovní tepláky, H&M, 799 Kč. Podprsenka, Marks&Soencer, info o ceně v obchodě. Boty Adidas Energy Boost, 4199 Kč. Běžecká bunda, Tchibo, 699 Kč.

„Zní to jako omílaná, věta, ale je to velmi důležité,” říká Petr Kopřiva, trenér inSPORTline. Zároveň pro úplně začátečníky doporučuje nejdříve volit chůzi na pásu v posilovně, s mírným sklonem pásu. Pokud chce ale člověk spálit tuky, musí docílit dlouhodobé aerobní činnosti s délkou nad 30 minut. „Dávejte si drobné cíle každý měsíc. Jejich splněním si uděláte radost a udržíte motivaci,” radí Kopřiva.

Foto: Archiv firem

Neonově žluté tílko, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Designové běžecké boty Nike Air Max 2015, 4490 Kč. Černobílá podprsenka, Lindex, 499 Kč. Mikina se zipem, F&F, 499 Kč. Běžecké ponožky, Silvini, 210 Kč.

Ženám velmi záleží na tom, jak vypadají. Když jdou do práce, na akci, na večeři. Stejně tak tedy mnoho z nich dbá i na to, aby i při sportu vypadaly dobře. A protože sportovní značky, ale i módní obchody nabízejí nepřeberné množství stylového a sportovního oblečení, není v dnešní době problém pořídit krásný a skvěle padnoucí běžecký outfit. Je pak o důvod více cítit se dobře a dávat si na sportu záležet. Krásným oblečením se vždy ženy umí potěšit, ať už při sportu, nebo při jiné příležitosti.

Foto: Archiv firem

Barevné legíny, Lindex, 899 Kč. Podprsenka, Adidas, 1199 Kč. Boty Adidas ultra boost, 4699 Kč. Batoh s pitným vakem, Tchibo, 699 Kč. sportovní triko s dlouhým rukávem, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Rockový look podle Gwen Stefaniové

Málokdo by platinové blondýnce, která se proslavila především jako frontmanka kapely No Doubt, tipoval pětačtyřicet let. Matka tří malých dětí ale ani...

Výběr článků

Načítám