Hlavní obsah

Módní návrhářka zvolila netradiční způsob prezentace modelů

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová značka v oděvním průmyslu se snaží útočit na příliš vychrtlé modelky. Úplně jiný pohled na krásu a vzhled tak ve světě modelingu přináší Courtney Smithová, designérka z New Yorku. Ta hlásá, že „každá žena je krásná, nehledě na to, jaká je”.

Foto: shoprumandcoke.com (3x)

Značka vyvolala v módním průmyslu velké pozdvižení.

Článek

Kreativní umělkyně založila značku Rum+Coke minulý rok. Do svých kolekcí nafotila plus size modelky tmavé pleti, a na žádné fotce přitom nechybí veselý úsměv a styling, který dotváří dokonalý celek prezentovaného oděvu.

Courtney Smithová řekla pro Refinery 29: „Nikdo se nikoho neptá, proč ve své kampani nafotil oblečení na vyhublých modelkách. Já jsem zvolila „větší“ ženy tmavé pleti, protože je mnoho dam, které v reklamě nebo v televizi postrádají někoho, kdo je alespoň trochu podobný tomu, jaké jsou ony samy.”

Módní svět je plný negace

Značka Rum+Coke nabízí svým zákaznicím oblečení ve velikostech od 36 do velikosti 62. Na své si tedy přijdou ženy různých velikostí i typu postavy.

„V módním světě je spousta negace. Buď není žena dost hubená, nebo mladá, nebo nemá dokonale světlou pleť,“ odkrývá designérka krutou realitu oděvního průmyslu. Smithová, která vystudovala Williams College v Massachusetts, obor africká studia říká, že věří ve „všechny formy krásy“.

Foto: shoprumandcoke.com

Vyberou si i milovnice overalů.

Ceny šatů značky Rum+Coke se pohybují od 48 do 200 dolarů za kus a největším bestsellerem jsou smaragdově zelené šaty z flitrů, které podle svých slov nosí i sama majitelka značky velmi ráda.

Se svými fanoušky často komunikuje i na sociálních sítích, kde se s ní často radí o svém stylu. O své kolekci říká, že je inspirována skutečnými ženami, které se objevily v jejím životě.

Foto: shoprumandcoke.com

Všechny šaty jsou k dispozici již od velikosti 36.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nepostradatelné zimní doplňky

Zima se pomalu hlásí o slovo. A tak nám všem nezbývá nic jiného, než se začít pomalu ale jistě zachumlávat do teplých doplňků. Jaké by vám letos neměly chybět?...

Jak vybrat skvěle padnoucí džíny

Modré kalhoty z džínoviny jsou bez debat naprosto nepostradatelnou součástí šatníku nejen žen, ale i mužů a dětí. Modré džíny se nosí už od 50. let minulého...

Nejčastější módní faux pas českých žen

Den co den ženy zápasí s rozhodnutím, jaké oblečení zvolit. Hodnotíme a vybíráme podle toho, na jakou příležitost se oblékáme a jsou i dny, kdy na sebe...

Výběr článků

Načítám