Hlavní obsah

Podzimní a zimní trendy v podání módních gigantů i dostupné konfekce

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako každé roční období i doba před podzimem láká zvědavce a milovníky módy. Jaké budou letošní podzimní a zimní trendy? Co nabízejí? Módní domy se předhánějí v originalitě, přesto se ale ve spoustě věcí shodují. Opět budou populární pleteniny, retro a pánský styl. Naopak se o letošním podzimu rozloučíme s minimalismem a začneme hojně vrstvit.

Foto: Profimedia.cz

Značka Dolce&Gabbana určila jako jeden z nejvýraznějších trendů letošního podzimu a zimy pohádkovou tematiku. Své modelky obléká do vílích rób, karkulkovských pláštíků a něžně infantilních motivů.

Článek

Tento podzim povede inspirace 60. léty. Největšími „highlighty” budou štíhlé siluety a výrazně zkrácené délky. „Dominují minisukně, ale i kozačky ke kolenům. Ovšem nejvýraznějším trendem na podzim zůstávají tzv. 'chelsea boots', u nás známé jako perka,“ říká Veronika Sajdoková z CCC. Pro tento retro trend jsou typické květinové potisky a výrazné metalické prvky.

Pleteniny

Milujete velké oversized svetry a pletené tuniky či šaty se zabydlely ve vašem šatníku už minulý rok? Pak vězte, že i letos v nich budete trendy. Minulý rok byly pletené především jen vrchní části oděvu, tento rok do obchodů putují i pletené kamaše a sukně. Největším trendem je žebrovaný vzor.

Jako v pohádce

Marně jste si v dětství hrály na víly, pohádkové bytosti, princezny a mořské panny? Vaše sny se možná stanou realitou. S největší pravděpodobností se zamilujete do kolekcí s pohádkovými, kolikrát až snovými motivy z lehoučkých, plápolavých materiálů a s fantaskními potisky.

V kolekci Dolce & Gabbana najdeme například zelenkavé rádoby pláštěnky, velké kožešinové kapuce a krásné, silné vlněné kabáty à la Červená karkulka.

Honosné róby

„Návrháři vdechli nový směr také večerním toaletám, a to tím, že stylově vypadají spíše jako druhá kůže nebo tetování na ní, což naznačuje také oblíbenost v transparentních materiálech,“ říká návrhář a stylista Lukáš Macháček.

Ve své kolekci Autumn/Winter 2014 toto tvrzení podporuje i slavná návrhářka Vera Wang. K romantickým róbám modelky neobula do něžných lodiček, volila raději bytelnější, kotníkové boty na podpatku.

Foto: Profimedia.cz

Vera Wang a kontrastní látky na večerních šatech

Foto: Archiv firmy

Donatella Versace

Vrstvení a zase vrstvení

Dost bylo jednoduchých vrstev, letošní podzim i zima velí vrstvit a vrstvit. Neváhejte a zapátrejte ve svých oblíbených buticích a zkuste indiánské pletené, háčkované, džínové, kožené a koženkové vesty či nová trendy kimona.

„Typické jsou ale například i klobouky se širokou klopou, vesty, třásně a vysoké boty, zahalené do temných barev a černé, nebo pestré vrstvení inspirované mongolským folklórem,“ doporučuje Monika Janotová z Gate.

Pánský look

To, že se několik sezón ve všech módních kolekcích objevují maskulinní prvky, není překvapením. Tento podzim i zima se také, nepřekvapivě, ponesou ve znamení pánského stylu.

„Pánský look vládne v klasických materiálových provedeních typu bavlna, vlna a len, především v barevných kombinacích tón v tónu,“ říká stylista Macháček.

Foto: Archiv firmy

Mango

Kožešinová romantika

Styl, který je podobný nekompromisně okouzlující Marlene Dietrichové a ovlivněn jejími velmi výraznými sympatiemi k romantismu. Ze slabosti této německo-americké umělkyně k měkké černé kůži a honosným kožešinám plyne i inspirace pro letošní podzim.

Kabáty i vesty se chlubí inkoustovým hedvábím, velkými kožešinami a límci, jak je vidět i v případě kolekcí značek Lanvin, Prada a Givenchy.

Foto: Profimedia.cz

Lanvin a jeho inspirace Marlene Dietrichovou

Podzimní a zimní trendy v běžné konfekci

I běžná konfekce a značky oblíbené obyčejnými smrtelníky připravily pro své zákazníky podzimní a zimní kolekce, které téměř do detailu kopírují či sledují módní poselství, jež vydaly honosné módní domy.

Foto: Archiv firmy

Mango

Foto: Archiv firmy

Marks&Spencer

Foto: Archiv firmy

F&F

Foto: Archiv firmy

Reserved

Foto: Archiv firmy

Karen Millen

Foto: Archiv firmy

Podzimní trendy podle CCC.

Foto: Archiv firmy

DKNY

Foto: Archiv firmy

Femi Pleasure

Foto: Archiv firmy

Happy Socks

Foto: Archiv firmy

Matt&Nat

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám